Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PUNAISEN RISTIN LUKUKUU-KAMPANJA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PUNAISEN RISTIN LUKUKUU-KAMPANJA"— Esityksen transkriptio:

1 PUNAISEN RISTIN LUKUKUU-KAMPANJA
Autamme lukemalla! PUNAISEN RISTIN LUKUKUU-KAMPANJA

2 LUKUKUUN IDEA Oppilaat lukevat mahdollisimman monta kirjaa kuukauden aikana. Oppilaat hankkivat lähipiiristään sponsorin/sponsoreita, jotka maksavat haluamansa summan jokaisesta luetusta kirjasta. Oppilaat tuovat lukemalla tienaamansa rahat kouluun ja ne kootaan luokan yhteiseksi keräyspotiksi.

3 LUKUKUU ON MUKANA OPETUSTYÖSSÄ
Kampanja sopii hyvin alakouluille, koska se korostaa lukemisen tärkeyttä ja tukee näin oppimista. Kampanjan avulla myös ne oppilaat, jotka eivät ole kiinnostuneet lukemisesta, saadaan tarttumaan kirjaan. Lukutaito on keskeinen tekijä köyhyyden poistamisessa ja myös siksi lukeminen ja auttaminen sopivat yhteen.

4 NÄIN SE KÄY Opettaja valitsee kampanja-ajankohdan ja tilaa materiaalit. Idea esitellään oppilaille ja heille jaetaan materiaali koteihin vietäväksi. Oppilaat lukevat kirjoja ja kirjaavat niiden nimet Lukukuu-passiinsa. Opettaja antaa oppilaalle tarran passiin liimattavaksi jokaisesta luetusta kirjasta. Lukukuun lopuksi oppilaat esittävät passinsa sponsoreille ja keräävät rahat. Opettajat tilittävät rahat Punaiselle Ristille. Kampanjan toteuttaneet luokat saavat kiitoksena Lukukuu-diplomit.

5 LUKUKUU-MATERIAALIT OVAT ILMAISIA
Passi Kirje opettajille Kirje vanhemmille Tilityspussi Tarra Kirjekuori Materiaalitilaukset:

6 KERÄYSKOHDE Lukemalla ansaitut rahat menevät Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Katastrofirahaston varat ovat sitomattomia. Kun rahaa ei ole sidottu tiettyyn kohteeseen, sitä voidaan käyttää katastrofin iskiessä juuri siellä, missä eniten tarvitaan. Katastrofirahaston sääntöjen mukaisesti keräyskuluja valvotaan tiukasti. Vähintään 85 % tuotosta menee aina avustuskohteeseen. Katastrofeissa Punainen Risti auttaa aina ensin kaikkein haavoittuvaisimpia, esimerkiksi lapsia.

7 MITÄ RAHALLA SAA

8 TUNNELMIA JA IDEOITA KOULUISTA
Lukukuu-idea syntyi Oulussa vuonna 2010 oppilaiden ja opettajien halusta auttaa Haitin tuhoisan maanjäristyksen uhreja. Oppilaat kokevat oman panoksensa tärkeäksi. Kommentti Oulusta: "Meistä tuntui ihanalta, kun voi auttaa ihmisiä!" Jyväskylässä koulun kirjastoa kiersi lukutoukka. Joka luokka-asteella oli oma tunnusvärinsä ja oppilas sai käydä lisäämässä uuden pallukan toukkaan, kun kirja oli luettu. Toukasta tuli 46 metriä pitkä ja oppilaat kävivät monesti ihmettelemässä sitä koulupäivien aikana. Helsingissä lukemiseen pyrittiin innostamaan erityisesti poikia. Koululle oli mm. kutsuttu miespuolisia urheilijoita puhumaan lukemisen tärkeydestä.

9 YHDESSÄ ONNISTUMME! Keräystuloksia:
Vantaa, Hevoshaan koulu: 2040 euroa Helsinki, Vallilan ala-aste: 1842 euroa Oulu, Paulaharjun koulu: 1569 euroa Oulu, Rajakylän koulu: 1460 euroa Jyväskylä, Keltinmäen koulu: 1411 euroa

10 PUNAISEN RISTIN PERIAATTEET
Inhimillisyys Inhimillisen kärsimyksen estäminen ja lievittäminen on Punaisen Ristin tärkein tehtävä. Tasapuolisuus Avun saajia ei valita kansallisuuden, uskonnon, rodun, poliittisten mielipiteiden tai yhteiskunnallisen aseman perusteella. Puolueettomuus Punainen Risti ei sekaannu poliittisiin, aatteellisiin, uskonnollisiin tai kansallisiin ristiriitoihin. Vapaaehtoisuus Punainen Risti on vapaaehtoisjärjestö, jonka toiminta on kaikin tavoin pyyteetöntä.

11 PUNAISEN RISTIN PERIAATTEET
Riippumattomuus Kansalliset yhdistykset ovat maansa lainsäädännön alaisia, mutta niiden aina toimittava Punaisen Ristin periaatteiden mukaisesti. Ykseys Kussakin maassa voi olla vain yksi Punaisen Ristin tai Punaisen Puolikuun yhdistys. Yleismaailmallisuus Kansalliset yhdistykset ovat tasavertaisia ja niillä on yhtäläiset velvollisuudet auttaa toinen toisiaan.

12 VAPAAEHTOISET MAHDOLLISTAVAT AVUN
Lähes jokaisessa maailman maassa toimii paikallinen Punainen Risti tai Punainen Puolikuu. Apu menee aina perille paikallisten vapaaehtoisten kautta. Heitä on maailmanlaajuisesti noin 100 miljoonaa. Paikalliset vapaaehtoiset ovat ensimmäisenä paikalla ja viimeisenä läsnä. He tuntevat kielen, kulttuurin ja paikalliset tavat. Suomen Punaisella Ristillä on noin vapaaehtoista.

13 OTA YHTEYTTÄ Punaisen Ristin varainhankinta Varainhankinnan suunnittelija Eeva Arrajoki Punaisen Ristin piiritoimistot kautta maan (yhteystiedot seuraavalla sivulla)

14 PUNAISEN RISTIN PIIRITOIMISTOT
Helsingin ja Uudenmaan piiri: Hämeen piiri: Kaakkois-Suomen piiri: Lapin piiri: Länsi-Suomen piiri: Oulun piiri: Satakunnan piiri: Savo-Karjalan piiri: tai Varsinais-Suomen piiri: Åbolands distrikt – Turunmaan piiri: Ålands distrikt: Österbottens distrikt: tai


Lataa ppt "PUNAISEN RISTIN LUKUKUU-KAMPANJA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google