Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Otetaan sosiaalinen media haltuun! Ohjeita sosiaalisen median hyödyntämisestä Karjalan Liiton piirien puheenjohtajille ja aluevastaaville Sosiaalisen median.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Otetaan sosiaalinen media haltuun! Ohjeita sosiaalisen median hyödyntämisestä Karjalan Liiton piirien puheenjohtajille ja aluevastaaville Sosiaalisen median."— Esityksen transkriptio:

1 Otetaan sosiaalinen media haltuun! Ohjeita sosiaalisen median hyödyntämisestä Karjalan Liiton piirien puheenjohtajille ja aluevastaaville Sosiaalisen median mahdollisuuksia järjestö- ja yhdistystoiminnassa OK-opintokeskuksen koulutus, 2012 Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kultturituottaja, kevät 2012 1

2 Karjalan Liitto Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 2 Karjalan Liiton jäsenyhteisöissä on yli 50.000 eri-ikäistä aktiivista toimijaa. Jäsenseuroissa harrastetaan monipuolisesti karjalaisuutta. Nykyisten seurojen rinnalla toimii virtuaali- ja muita yhteisöjä.

3 Piirit ja aluevastaavat Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 3 Karjalaisseurojen piirejä on 15 Karjalaisten Pitäjäyhdistysten Liitto Karjalaisten sukuyhteisöjen liitto Aluevastaavia on jokaisessa piirissä yksi, lukuun ottamatta Pohjolaa, jossa pitkien etäisyyksien vuoksi kaksi. Toiminnanjohtaja koordinoi yhteistyötä piirien puheenjohtajien ja aluevastaavien kesken. - Piirien puheenjohtajatapaamiset ja aluevastaavien seminaarit. - Yhteydenpito sähköpostitse.

4 Karjalan Liitto Facebookissa Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 4

5 Karjalaiset kesäjuhlat Facebookissa Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 5

6 Yhteisöjen yhteiset kotisivut Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 6

7 Sosiaalinen media Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 7 Karjalan Liiton strategiassa sähköinen viestintä ja sosiaalinen media on nostettu vahvasti esille. Vuosittaisessa toimintakilpailussa saavat lisäpisteitä ne seurat, joilla on omat verkkosivut ja joiden puheenjohtajilla ja sihteereillä on oma sähköpostiosoite. Suurin osa jäsenistä on eläkeikäisiä. Sosiaalinen media on kuitenkin otettu hyvin aktiivisesti vastaan. Facebookissa on monia karjalaisyhteisöjen sivuja tai ryhmiä. FacebookYouTubeYammerGoogle+Twitter

8 Karjalaisyhteisöjä Facebookissa Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 8

9 Sosiaalisen median mahdollisuuksia Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 9 Facebookin lisäksi Google+ Twitter Bambuser Delicious Survey Monkey Yammer YouTube Blogit ja wikit

10 Google+ Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 10 Google+ on kuvien, videoiden, linkkien ja kuulumisten jakamiseen tarkoitettu palvelu. Se käyttää myös Googlen muita tuotteita ja yhdistää ne yhdeksi tapahtumavirraksi. Google+:ssa voi luoda rajattuja piirejä, jotka ovat työskentelyalustana toiminnanjohtajan ja piirien sekä aluevastaavien kesken.

11 Gmail-meilit Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 11

12 Kirjautuminen Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 12

13 Piirien piirit Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 13 Google+:ssa voit jakaa erilaisia asioita erilaisten tai samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Piirit helpottavat esimerkiksi piirien puheenjohtajien sisällyttämistä yhteen piiriin ja aluevastaavien sisällyttämistä toiseen piiriin.

14 Luo piiri Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 14

15 Hengaillaan hangoutissa Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 15 Google+-palveluissa on mahdollisuus videotapaamisiin Hangoutin kautta. Hangout-tapaamisen voi sopia etukäteen tai sen avulla voi keskustella spontaanisti kasvokkain toisen aluevastaavan tai puheenjohtajan kanssa. Hangout mahdollistaa jopa kymmenen hengen videovälitteisen keskustelutuokion. Pienten kokousten pitäminen on helppoa näinkin.

16 Viserrellään verkossa Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 16 Twitter on yhteisö- ja mikroblogipalvelu internetissä. Sen käyttäjät pystyvät lähettämään ja lukemaan toistensa päivityksiä. Viestit eli twiitit, (engl. tweet), saavat olla korkeintaan 140 merkkiä.

17 Yammer Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 17 Yammer on sosiaalisen median palvelu, jossa voi kirjoittaa lyhyitä viestejä muiden nähtäväksi. Yammerissa voi viestitellä organisaation sisäisesti ja soveltuu siten hyvin järjestön intranetiksi.

18 Blogit ja wikit Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 18 Blogi on verkkosivu tai -sivusto, johon yksi tai useampi kirjoittaja kirjoittaa säännöllisesti tai epäsäännöllisesti. Wiki syntyy verkkoyhteisön editointityöllä, johon voi osallistua joko kuka tahansa tai tietty ryhmä.

19 Bambuserilla kuvaamaan Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 19 Bambuserilla voit lähettää videokuvaa internetiin. Se on helppokäyttöinen sovellus, johon tarvitaan nettikamera tai kännykkä. Web-kameralla lähettäminen on ilmaista. http://www.bambuser.com

20 YouTubeen lataamaan musiikkia Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 20 YouTube on Googlen omistama internetissä toimiva videopalvelu. YouTuben kautta voit lisätä omia videoita tai katsoa sekä ladata muiden käyttäjien lisäämiä videoita. Sivusto on käytettävissä myös suomen kielellä.

21 Delicious-kirjanmerkit nettiin Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 21 Delicious on palvelu, jonne voi tallentaa muistiin kiinnostavia verkkosivuosoitteita. Verkkoon tallennettuja kirjanmerkkejä voi katsoa niin koti- kuin työkoneelta tai älypuhelimesta.

22 Kiinnostaako Pinterest? Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 22 Pinterest (Pin + interest) on sosiaalinen media, jossa käyttäjä voi kerätä itselleen erilaisia kuvakollaaseja eli pinboardeja eri aihealueisiin liittyen. Palveluun voi ladata joko omia kuvia tai kuvia haluamaltaan nettisivulta Pin It -työkalun avulla.

23 Survey Monkey -palautelomake Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 23 SurveyMonkey on ilmainen työkalu kyselytutkimusten laatimiseen. Tee kätevästi kurssin tai tapahtuman palautelomake. Miten meni?

24 Karjalaisyhteisöjen some-tulevaisuus? Saija Pelvas, Karjalan Liiton tiedottaja/kulttuurituottaja, kevät 2012 24 Valtajoukko Mennei- syyden vangit IT-yhteisö aina läsnä Lähde: Juhani Wiion seminaariesitelmä, Karjalan Liiton säätiöseminaarissa9.1 0.2009


Lataa ppt "Otetaan sosiaalinen media haltuun! Ohjeita sosiaalisen median hyödyntämisestä Karjalan Liiton piirien puheenjohtajille ja aluevastaaville Sosiaalisen median."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google