Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tutkintoon johtavat korkeakouluopinnot ja opintopolun rajapinnat Seppo Ränninranta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tutkintoon johtavat korkeakouluopinnot ja opintopolun rajapinnat Seppo Ränninranta."— Esityksen transkriptio:

1 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tutkintoon johtavat korkeakouluopinnot ja opintopolun rajapinnat Seppo Ränninranta

2 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tarvittavia rajapintoja Koulutustarjonnan tuonti- ja vientirajapinta Koulutusinformaation rajapinta (koulutustarjonta esitysmuodossa ja hakuoperaatioita varten indeksoituna) Koodistopalvelun rajapinta (tarvittavat koodistot) Organisaatiopalvelun tuonti ja vientirajapinnat (oppilaitokset, toimipisteet) Hakemuspalvelun hakurajapinta Teknologia: Sekä tuonti- että vientirajapinnat lähtökohtaisesti REST/JSON -tyyppisiä

3 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Rajapintojen toteutuksen tilanne Koulutustarjonnan rajapinnat tukevat tällä hetkellä tutkintotyyppisen koulutustarjonnan käsittelyä (hakurajapinta avoin) Koulutusinformaation rajapinnan tuotantoversiossa toisen asteen koulutusta. Korkeakoulujen tutkintoon johtavan koulutuksen näyttäminen tekeillä. (avoin rajapinta) Organisaatiopalvelun rajapinnat tuotannossa. Kehitysversio tekeillä. (hakurajapinta avoin) Koodistopalvelun rajapinta tuotannossa (Hakurajapinta avoin) Hakemuspalvelun rajapinta tuotannossa (toisen asteen haun hakemuksia)

4 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Koulutus/opetustarjonnan rajapinnat. Taustalla eurooppalainen standardi Metadata for Learning Opportunities (MLO) – Advertising ECTS Information Package/Course Catalogue MLO Application Profile

5 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Metadata for Learning Opportunities MLO-AD LO=”koulutus” Perusajatus: Koulutus koostuu koulutuksista, joita jokin organisaatio tarjoaa. Koulutuksissa kaksi tasoa: Pysyvämpi taso sekä ilmentymä.

6 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ECTS Information Package/Course Catalogue MLO Application Profile Perusajatus: ”tutkinnot ja koulutusohjelmat” koostuvat ”opintojaksoista”, joita jokin organisaatio tarjoaa. LO:lla kaksi tasoa: Pysyvämpi taso sekä ilmentymä.

7 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi

8 Tarjonnasta -MLO/ECTS ei tunnista opintokokonaisuus -tyyppistä koulutusta -Vielä pitäisi määritellä mitä näiden MLO/ECTS tietojen lisäksi halutaan esittää -Opintohallinnon m-määrityksissä pohdittu asiaa laajalti-> Kannattaisi hyödyntää. Huomioitava kuitenkin että m-määritys on siirtoformaatti ja siinä on tietoja esittämisen kannalta liikaakin.

9 Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Lisätietoja https://confluence.csc.fi/display/oppija/Opintopolun+rajapinnat+korkeakouluille ftp://ftp.cen.eu/CEN/Sectors/TCandWorkshops/Workshops/CWA16076.pdf https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ApG7JFquM4ZDdDZkN09lMURDeGVFNGhKRn puZVhPV0E&usp=sharing http://studydata.csc.fi/svy_julkaisu7.pdf


Lataa ppt "Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tutkintoon johtavat korkeakouluopinnot ja opintopolun rajapinnat Seppo Ränninranta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google