Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yhteistyöryhmä maaseutupolitiikan tekijänä Pori 18.1.2013 Heli Siirilä Maaseutuasumisen teemaryhmä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yhteistyöryhmä maaseutupolitiikan tekijänä Pori 18.1.2013 Heli Siirilä Maaseutuasumisen teemaryhmä."— Esityksen transkriptio:

1 Yhteistyöryhmä maaseutupolitiikan tekijänä Pori 18.1.2013 Heli Siirilä Maaseutuasumisen teemaryhmä

2 Esityksen sisältö 1.Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä (YTR) – toiminta ja kehitys AJANKOHTAISTA MAASEUTUPOLITIIKASSA: 2. YTR:n linjaus maaseudun kaavoituksesta ja rakentamisesta 3. Maaseutuvaikutusten arvioinnilla maaseutunäkökulma päätöksentekoon

3 3

4

5 YTR:n linjaus maaseudun rakentamisesta ja kaavoituksesta (12/2012) (1/2) YTR korostaa linjauksessa mm. seuraavia asioita: 1.Erityisesti alueellisesti laajentuneissa kunnissa tulee maaseuturakentamisen ohjaukselle riittävästi kohdentaa käytettävissä olevia voimavaroja ja muokata maaseuturakentamista edistävät, mutkattomat käytännöt. 2.Vähäisen kasvupaineen ja rakentamisen alueilla tulee kaavoitus- ja rakennuslupakäytännöt säilyttää maankäyttö- ja rakennuslain määritteleminä.

6 YTR:n linjaus maaseudun rakentamisesta ja kaavoituksesta (12/2012) (2/2) 3. Asukkaiden ja asianosaisten osallisuutta on lisättävä suunnittelussa. 4. Kaavoilla on suuri merkitys erityisesti tulevaisuuden edellytysten ohjaamisessa. Maaseutuvaikutusten arviointi on otettava mukaan kaavojen vaikutusten selvittämiseen. 5. Maaseutuasumisen ympäristövaikutukset ja kustannukset ovat tasapainossa. Maaseudulla on kasvava rooli asuinpaikkojen omavaraisuuden ja hiilineutraalin asumistavan kehittämisessä.

7 Maaseutuvaikutusten arvioinnilla maaseutunäkökulma päätöksentekoon •Maaseudun erityispiirteitä ja päätösten maaseutu- vaikutuksia otetaan liian vähän huomioon päätöksiä valmisteltaessa ja toteutettaessa  tarve vaikutusarvioinnille •Maaseutuvaikutusten arviointi on tärkeää kaikilla päätöksenteon tasoilla  myönteisten maaseutuvaikutusten vahvistaminen  kielteisten maaseutuvaikutusten ehkäiseminen (vähentää tukitoimien tarvetta myöhemmin) •Arviointi tulee kytkeä osaksi olemassa olevia prosesseja (päätöksenteon valmistelua, toteuttamista ja seurantaa)

8 Kiitos! Lisätietoja: www.maaseutupolitiikka.fi julkaisuja tapahtumia uutisia maaseutupolitiikkaa!


Lataa ppt "Yhteistyöryhmä maaseutupolitiikan tekijänä Pori 18.1.2013 Heli Siirilä Maaseutuasumisen teemaryhmä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google