Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Classnet Twist asennus ja toiminta 4 Esitys auttaa sinua löytämään mahdollisen vian Classnet Twist verkoista Classnet Twist purkki tai kortti mallit.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Classnet Twist asennus ja toiminta 4 Esitys auttaa sinua löytämään mahdollisen vian Classnet Twist verkoista Classnet Twist purkki tai kortti mallit."— Esityksen transkriptio:

1 Classnet Twist asennus ja toiminta 4 Esitys auttaa sinua löytämään mahdollisen vian Classnet Twist verkoista Classnet Twist purkki tai kortti mallit

2 Perustarkistukset - Kytke kaikki kaapelit ohjeiden mukaan. - Cat-5 kaapelit tulee kulkea ketjussa in-liittimestä out-liitimeen. - Classnet kaapeloinnilla ei ole mitään tekemistä tietoliikenne- verkko kaapeloinnin kanssa, joten merkitse nämä kaksi eri verk- koa jotenkin, ettei ne sekoitu keskenään. Huom ! Classnet verk- kon kytkeminen esimerkiksi tietoliikennelaitteisiin voi tulla kalliiksi rikkoutuneiden laitteiden muodossa.

3 Perustarkistukset - Kaikkien tietokoneiden tulisi käynnistyä normaalisti. PC ei “näe” korttia. Joten mitään ajureita yms. IRQ asiota ei tarvitse pohtia. - Jos PC ei käynnisty tai Windows ilmoittaa että hiirtä ei löy- dy kytke näppäimistö ja hiiri tilapäisesti suoraan tietokoneen liittimiin. Jos PC käynnistyy nyt normaalisti, vaihda näppäi- mistö-hiiri välijohtoja keskenään ja varmistu että hiiri ja näp- päimistö menevät oikeisiin liittimiin. (Huom Liittimet voidaan kytkeä myös väärin, koska liittimet ovat samanlaisia). - Ulkoisessa Classnet twist olevien virtalähteiden kunto on helppo tarkistaa vaihtamalla niitä keskenään.

4 Perustarkistukset Kun kaapelit on kyt- ketty, paina to Jos kaikkiin oppilas- paikkoihin tulee opet- tajan ruudun kuva, ovat Cat-5 johdot kunnossa. Jos näin ei ole, tarkista Cat-5 kaapelit lyhentä- mällä ketjua. Ohita op- laspaikkoja, mutta pidä ketju ehjänä. Classnet käyttöliittymä

5 Kaapeloinnin tarkistus. Opettaja kone Oppilas 1 in out Oppilas 2 in out Oppilas 3 in out in out Jos paikka 3 ei toimi, ohita se liittämällä paikan 2 out suoraan opettaja paikan in, näin toteat että vika on todella paikassa 3

6 Numerointi - Jokaisella tietokoneella tulee olla yksilöllinen numero. Tähän numeroon viitataan kun kuvaa yms. toimintoja käytetään. - Numeroinnin järjestyksen määrä luokan koneiden sijoittelu sen ei tarvitse noudattaa ketjun järjestystä. - Toimitettaessa korteilla tai ulkoisilla laatikoilla on joku nume- mero, tähän ei kuitenkaan kannata luottaa vaan numerointi tulee tehdä uudestaan kokonaisuudessaan. - Alkutestauksessa kun opettajan ruutu siirretään kaikille ei numeroinnilla ole merkitystä. Tämä on testi jolla selviää ovatko CAT-5 yhdyskaapelit kunnossa. Tästä huolimatta tilassa voi olla samoja numeroita jolloin kuvan siirto esim. Jostain paikasta toiseen ei onnistu, eikä tulekkaan onnistua ennen numerointia.

7 Numerointi - Aseta Classnet verkko ohjelmointi tilaan ohjauspaneelista to. Pois tästä ohjelmointi tilasta ja muistakin komennoista pääset painamalla samaa käskyä uu- destaan eli tässä tapauksessa. - Mene ensimmäiselle tilan oppilas koneelle ja paina koneen näppäimistöltä. Kaksi kertaa ja ja ja näin on ensimmäinen paikka numeroitu. Siirry seuraa- vaan oppilaspaikkaan ja tee sama kohtaan vaihda vaan haluttu numero. -Kannattaa tehdä koko luokka kerralla ja vasta sitten kokeilla. -Poistu ohjelmointi tilasta ohjauspaneelista ja kokeile to jos ei ole päällekkäisiä numeroita ei ole opettajalla tulisi olla oppilaan 1 kuva.

8 Kuvanlaatuun vaikuttavat asiat -Kun ATK luokkaa suunnitellaan, ovat ATK sähköt yleensä eroteltu muista tilan sähköpisteistä. Jos näin ei ole voi ilmetä niin sanottua “ground loop” ongelmia. Ne näkyvät toiselta koneelta siirretyissä kuvaruutu kuvissa poikittaisina tai saha- laitaisia juovina ja yms. Häiriöinä. Tämän ogelman voit tarkastaa helpoiten jatko johdottamalla luokan koneet niin että kaikki koneet ja näytöt ovat saman virtapisteen takana. - Virkistys taajuus vaikuttaa kuvaan eniten. Nykyisissä monito- reissa on käytössä suuria virkistystaajuuksia jotka voivat ai- heuttaa kuvan “pehmenemistä” yms. harmia. Oikean virkistys taajuuden löydät vain kokeilemalla, koska luokat ovat aina yk- silöllisiä. - Pidä kaikissa koneissa sama kuvan resoluutio.

9 Jos verkko ei toimi - Asennuksessa voi ilmetä ongelmia jotka voidaan jakaa 3 ryh- mään 1. Väli-kaapelit 2. Cat-5 kaapelointi 3. Numerointi 1. Välikaapeleilla tarkoitetaan näppäimistö-hiiri välijohtoja niiden tarkastus onnistuu helpoiten vaihtamalla niitä keskenään toimivasta koneesta. 2. Cat-5 Kaapelin kokonaispituus vaikuttaa kuvan laatuun joten vedä kaapelit aina suorinta mahdollista reittiä pitkin. Kaapelit on helppo tarkastaa kaapeli testerillä. Toinen vaihtoehto on vaihtaa ristiin toimivaksi tiedetyn kaapelin kanssa. 3. Päällekkäinen numerointi tai väärä numero. Tarkistus tapah- tuu ohjauspaneelista naputtamalla voidaan edetä numerojärjestyksessä koneita. Jos numero puuttuu tai on väärä huomaat sen helposti.

10 Jos verkko ei toimi -Edellä mainittujen tarkastuslistojen jälkeen sinulla tulisi olla selvyys siitä mikä verkossa ei toimi. Onko se rikkinäinen kaapeli yms. verkon osa. Joka on vaihdettavissa. - Huollosta ja korjauksista vastaa K. Kurkela Ky,K. Kurkela Ky Sienitie 12, 00760 Helsinki Yhteyshenkilö: Kauko Kurkela, p. 09-383 863, GSM 0400-318 737, e-mail: kurkela@dlc.fi - Maksullinen (2.80mk/min) tekninen tuki 0600-41-4000


Lataa ppt "Classnet Twist asennus ja toiminta 4 Esitys auttaa sinua löytämään mahdollisen vian Classnet Twist verkoista Classnet Twist purkki tai kortti mallit."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google