Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jyväskylän Nousu ry Seuran toimintaa ja tarjontaa

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jyväskylän Nousu ry Seuran toimintaa ja tarjontaa"— Esityksen transkriptio:

1 Jyväskylän Nousu ry Seuran toimintaa ja tarjontaa
Laatinut: Jarmo Hyvärinen

2 Jyväskylän Nousu ry Sisältö Jyväskylän Nousu ry Sivu 2.
Hallitus Sivu 1. 2011/11 Jyväskylän Nousu ry Sisältö Jyväskylän Nousu ry Sivu 2. Prioriteetti 1. Sivu 3. Joukkuetoimintaa (vastuut ja velvollisuudet) Sivu 4. Lasten toimintaa tukevat aineistot Sivu 5. Nousun/jalkapallojaoston tarjontaa Sivu 6. Temppukerho ja Temppukoulu Sivu 7. Jalkapallo-,Taito- ja Maalivahtikoulu Sivu 8. Taitoharjoitustapahtumat, lisäharjoitusvuorot Sivu 9. Seuran järjestämät turnaukset Sivu 10. Koulutukset Sivu 11. Ikäluokkien lisäharjoitusmahdollisuudet Sivu 12. Ikäluokkien vuosikalenterit Sivu 13. Nousun lähialueen harjoittelupaikkoja Sivu 14. Osoitteet ja linkit Sivu 15.

3 Jyväskylän Nousu ry Nousun toimintaa Hallitus Sivu 2. 2011/11
JYVÄSKYLÄ NOUSU RY Jyväskylän Nousu  on vuonna 1946 perustettu urheiluseura joka toimii Jyväskylässä, Halssilan kaupungino-sassa. Lajeina seurassa on jalkapallo ja salibandy. Nousu liikuttaa jäsenistöään kuntoilu-, harrastus-, haus-kanpito- ja kilpailumielessä eri ikäryhmissä ympäri vuoden.  NOUSU TÄNÄÄN Jalkapallo  on ylivoimaisesti ykköslaji; seitsemän poikajoukkuetta, viisi tyttöjoukkuetta sekä miesten joukkue. Seuran nykyinen varainhankita muodostuu Jyväskylä cup –juniorijalkapalloturnauksen järjestämisestä yh-dessä Jyväskylän Pallokerhon kanssa, sekä jäsenistöltä kerättävistä toiminta- sekä jäsenmaksuista. NOUSUN TOIMINTA-AJATUS Jyväskylän Nousun toiminta-ajatuksena on tarjota jäsenilleen liikunnallista harrastustoimintaa, jossa pää-paino on lasten ja nuorten liikunnassa sekä iloisessa ja reilussa ilmapiirissä. Seuraan tulevat lapset saavat hyvän ja turvallisen kasvualustan koulun  ja kodin lisäksi. Seuratoiminta  parantaa myös lapsen sosiaalisia valmiuksia mm. ryhmässä työskentely, toisen huomioonottaminen, tasa-arvoisuus, erilaisuuden huomioimi- nen jne. SEURAN ARVOJA Avoimuus - Jokainen organisaatiotaso toimii avoimesti ja vaikeatkin asiat hoidetaan päätökseen  Vuorovaikutteisuus - Seurassa toimitaan vuorovaikutteisesti sekä hyödynnetään vanhempien osaamista ja ammattitaitoa  Oikeudenmukaisuus - Seurassa kohdellaan kaikkia oikeudenmukaisesta ja tasa-arvoisesti  Ilo ja Hauskuus!  - Seurassa toiminta on hauskaa ja iloisuus paistaa jokaisen toimijan kasvoilta

4 Jyväskylän Nousu ry Nousun toimintaa Leikki on lapsen työtä!
Hallitus Sivu 3. 2011/11 prioriteetti 1. Jyväskylän Nousu ry Seura ja lapset Jyväskylän Nousun toiminnassa lapset ovat prioriteetti 1. joten seurassa toimitaan sen mukaan.  Harjoittelu ja pelit Harjoittelussa otetaan  huomioon leikinomaisuus ja lasten toiveita. Kaikille lapsille annetaan tasapuolisesti peliaikaa. Lasten harjoituksissa käyminen on yhtä tärkeää kuin peleihin osallistuminen. Vanhemmat Yhdessä  tekeminen antaa kaikille ikimuistoisia elämyksiä. Vanhempien kanssa pidetään säännöllisesti yhteisiä palavereja ja koulutustilaisuuksia. Lasten vanhem-mille on laadittu omat kotisivut. Leikki on lapsen työtä!

5 KAIKKI HALUKKAAT OVAT NOUSUN TOIMINTAAN TERVETULLEITA,
Hallitus Sivu 4. 2011/11 toimintaedellytykset Jyväskylän Nousu ry Joukkuetoimintaa Uudet joukkueet Jyväskylän Nousu kokoaa uusia jalkapallojoukkueita 5-6 vuoden ikäisistä lapsista. Edellytyksenä että koot-tavassa joukkueessa on vähintään kymmenen (10) lasta. Seuran vastuuhenkilöt organisoivat uuden jouk- kueen ja toimivat joukkueen tukihenkilöinä tarvitseman ajan. Vastuut ja velvollisuudet: Pelisäännöt Kaikki Pelaa -ohjelman mukaisesti seuran juniorijalkapallojoukkueet laativat vuosittain ennen pelikauden al- kua Pelisäännöt sekä vanhempien ja joukkueenjohdon että pelaajien ja joukkueenjohdon välille. Jos joukku-eilla ei ole laadittuja Pelisääntöjä, niin ko. joukkueet noudattavat seuran laatimia Pelisääntöjä. Toimintasuunnitelmat ja –kertomukset Jokainen jaosto/seurajoukkue tekee vuosittain toimintasuunnitelman ja -kertomuksen vuoden toiminnastaan seuran antamien ohjeiden perusteella. Joukkueen tili Jokaisella Jyväskylän Nousun alaisella joukkueella tulee olla jossakin vaiheessa oma tili raha-asioidensa hoitoon. Tili toimii emoseuran alaisuudessa ja siihen annetaan käyttöoikeus joukkueen rahastonhoitajalle sekä seuran taloudenhoitajalle. Jyväskylän Cup -työtehtävät Jokaisen seuran alaisuudessa oleva joukkue vastaa seuran määrittämästä työpanoksesta JKL Cupin osal- ta. Vanhempien velvollisuus on osallistua aktiivisesti JKL Cupin työtehtävien hoitamiseen. Joukkueen nettisivun ylläpito Jokaisella seurajoukkueella on omat www-sivunsa, joita joukkueet itsenäisesti ylläpitävät ja päivittävät. KAIKKI HALUKKAAT  OVAT NOUSUN TOIMINTAAN TERVETULLEITA, LÄHELTÄ TAI KAUKAA, TAITOTASOSTA RIIPPUMATTA!

6 Lasten toimintaa tukevat aineistot
Nousun toimintaa Hallitus Sivu 5. 2011/11 aineistoa Jyväskylän Nousu ry Lasten toimintaa tukevat aineistot Nousun kasvatukselliset arvot ja tavoitteet Nousu ry toiminnalla pyritään kasvattamaan lapsista hyväkäytöksisiä, itseään ja toisia arvostavia hyväkun-toisia ja tasapainoisia nuoria ihmisiä, jotka ovat yritteliäitä ja eteenpäin suuntautuvia. He ymmärtävät liikun-nan merkityksen fyysiselle ja psyykkiselle hyvinvoinnilleen ja osaavat toimia aktiivisina kansalaisina. Valmennuksen periaatteet Seuran valmennuksen periaatteilla on saada seurajoukkueille yhdenmukaiset suuntaviivat valmennukseen liittyvissä asioissa. Valmennuksen periaatteissa ikäluokkasuositukset mm. harjoittelu- ja ottelumääristä, tur- nauksista, organisoinnista ja ohjauksesta sekä koulutuksesta ja aineistoista. Futisjunnun Käsikirja Futisjunnun Käsikirja on tarkoitettu JalkapalloLeikkiMaailma ikäisille junioreille. Ennen käyttöönottoa voidaan joukkueen vastuuhenkilöt kouluttaa käyttämään ko. kirjasta. Tehtävä- ja opetusvihkonen sisältää haasteelli-sia tehtäviä, vapaa-ajan harjoitteita sekä paljon kasvatuksellisia arvoja. Tärkeät asiat joukkueiden on hyvä käsitellä peräkkäisinä vuosina. Lasten esite Seuraan tuleville lapsille on laadittu esite -lehtinen. Esitteessä kerrotaan kuvina ja tekstinä harjoitteluun liit- tyviä perusasioita.

7 Jyväskylän Nousu ry Nousun tarjontaa Jalkapallojaoston tarjontaa
Hallitus Sivu 6. 2011/11 3-15 vuotta Jyväskylän Nousu ry KESÄKAUSI KESÄKAUSI KESÄKAUSI KESÄKAUSI PERUSTAIDOT HENK.KOHT.TAITO TURNAUKSET KOULUTUKSET JALKAPALLOKOULU 6 vuotta ja vanhemmat LISÄVUOROT Heinäkuu 6-8 vuotiaat JKL CUP Pojat 8-15 v. PELINOHJAAJA 14 vuotiaat/koko joukkue TAIDON VIIKKO 4-7 vuotiaat JOUKKUEHARJOITUKSET Joukkuekohtaiset TAITOTAPAHTUMAT 8 vuotta ja vanhemmat HALSSILA CUP Kaikki ikäluokat TEMPPUKERHO 3-4 vuotiaat MAALIVAHTIKOULU 7 vuotta ja vanhemmat TEMPPUKOULU 5-7vuotiaat LASTENOHJAAJA 15 vuotiaat/koko joukkue TAITOKOULU 7 vuotta ja vanhemmat SALIBANDY CUP Kaikki ikäluokat PERUSTAIDOT HENK.KOHT.TAITO TURNAUKSET KOULUTUKSET TALVIKAUSI TALVIKAUSI TALVIKAUSI TALVIKAUSI Jalkapallojaoston tarjontaa

8 Jyväskylän Nousu ry Nousun tarjontaa Temppukerho ja Temppukoulu
Hallitus Sivu 7. 2011/11 perustaidot Jyväskylän Nousu ry Temppukerho ja Temppukoulu Temppukerho Temppukerho on tarkoitettu 3-4 vuoden iässä oleville lapsille. Kevät- ja syyskaudella harjoittelun pääpaino on perusliikkeiden hallinnassa; juokseminen, suunnanmuutos, kääntyminen, pysähtyminen, harhautus, hyp-pääminen, kiipeäminen, heittäminen, kiinniottaminen, potkaiseminen  sekä koordinaation ja motoriikan kehit-tämisessä mm. leikit/kisat sekä temppu- ja ketteryysradat. Talvikaudella tutustutaan myös eri palloilulajeihin mm. jalkapallo, käsipallo, salibandy. Kesäkaudella opetellaan jalkapallon perusteita. Temppukoulu Temppukoulu  on tarkoitettu 5-7 vuoden iässä oleville lapsille. Kevät- ja syyskaudella harjoittelun pääpaino on perusliikkeiden hallinnassa sekä koordinaation ja motoriikan kehittämisessä mm. leikit/kisat  sekä temp- pu- ja ketteryysradat. Talvikaudella  tutustutaan myös eri palloilulajeihin mm. jalkapallo, käsipallo, salibandy ja koripallo. Kesäkaudella opetellaan jalkapallon perusteita. Harjoitusohjelman laadinnassa huomioidaan lapsen fyysis-motoriset herkkyyskaudet. Esimerkiksi 5-7 vuoden ikäisillä lapsilla herkkyys harjoitteita ovat mm. perusliikkeiden hallinta, tasapaino, ketteryys, koordinaatio, reaktionopeus. Harjoitteluviikot: Kevätkausi: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 14, maksu 35 euroa Kesäkausi: 20, 21, 22, 23, 24, 25, 32, 33, 34, 35, 36, maksu 35 euroa Syyskausi: 40, 41, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, maksu 30 euroa KAIKKI HALUKKAAT OVAT TEMPPUKERHOON JA TEMPPUKOULUUN TERVETULLEITA!

9 Jalkapallo-, Taito- ja Maalivahtikoulu
Nousun tarjontaa Hallitus Sivu 8. 2011/11 henkilökohtainen taito Jyväskylän Nousu ry Jalkapallo-, Taito- ja Maalivahtikoulu Jalkapallokoulu Jalkapallokoulu on tarkoitettu 7 vuotta ja vanhemmille sekä niille pelaajille, jotka tarvitsevat lisäopetusta jal-kapallon perusasioissa. Harjoittelun pääpaino mm. kuljetus, syöttö, haltuunotto, laukaus, pusku, juoksukoor- dinaatiot, pallovoimistelu ja pienpelit 2v2, 3v3 tai 4v4. Suositus: Kaikki 9 vuotta ja vanhemmat juniorit, jotka tulevat uusina pelaajina seuran toimintaan  ja joilla ei ole liikuntataustaa, kävisivät jalkapallokoulun. Jalka- pallokoulu toteutetaan pääsääntöisesti kesäkaudella mutta voidaan ulottaa koskemaan myös talvikautta. Taitokoulut Jyväskylän  Nousun taitokoulu toteutetaan seuran sisäisenä pelaajakoulutuksena. Nousun taitokoulutoiminta aloitettiin syyskaudella -10. Taitokoulutoiminta toteutetaan rastikoulutuksena ja koskee talvi-, kevät- ja syys- kautta. Taitokouluroiminta toteutetaan erikseen pojille ja tytöille, koskien 7 vuotta ja vanhempia lapsia. Harjoittelupaikkana pääsääntöisesti Halssilan koulun liikuntasali. Maalivahtikoulu Seuran maalivahtikoulu on tarkoitettu niille pelaajille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan maalivahteina. Tal-vikauden maalivahtikouluun  otetaan kaksi junioria/joukkue ja koskettaa 7 vuotta ja vanhempia lapsia. Jouk-kueen ohjaajat valitsevat osallistujat maalivahtikoulutukseen.

10 Taitoharjoitustapahtumat, lisäharjoitusvuorot
Nousun tarjontaa Hallitus Sivu 9. 2011/11 henkilökohtainen taito Jyväskylän Nousu ry Taitoharjoitustapahtumat, lisäharjoitusvuorot Taitoharjoitustapahtumat –talvikausi Talvikaudella seura järjestää  joukkueen junioreille taitoharjoitustapahtumia. Seuran vanhemmille ikäluokille viikolla 7. ja nuoremmille viikolla 8. Vanhemmille ikäluokille pidetään erillinen taitoharjoitustapahtuma ja nuo-remmille seuran junioreille järjestetään taidon viikko ja toteutetaan harjoituksien yhteydessä. Vanhempien ikäluokkien testeihin kuuluvat mm. notkeus, koordinaatio, pujottelu sekä syöttö ja ponnauttelu. Nuorempien ikäluokkien osalta liikkuvuuden lisäksi testataan mm. pujottelu, raja- ja maaliheitto, pallokosketukset ja syöt- tö. Talvikauden taitoharjoitustapahtuma toteutetaan pääsääntöisesti Halssilan koulun liikuntasalissa. Taitoharjoitustapahtumat –kesäkausi Kesäkaudella järjestetään seuran vanhemmille ikäluokille kaksi kertaan vuodessa taitoharjoitustapahtuma. Pääsääntöisesti kevätkaudella toukokuussa ja syyskaudella syyskuun aikana. Lajeina PLn taitokilpailulajit ja paikkana Jyskän tekonurmi. Nuoremmille junioreille järjestetään taidon viikkoja joukkueharjoituksien yhtey-dessä. Lajeina seuran kevennetyt taitoharjoitteet. Lisäharjoitusvuorot Seura tarjoaa 5-8 vuoden iässä oleville lapsille mahdollisuuden harjoitella myös heinäkuun aikana. Harjoi-tukset kerran viikossa ja pidetään pääsääntöisesti Kivistön kentällä.

11 Jyväskylän Nousu ry Nousun tarjontaa Turnaukset Seuran turnaukset
Hallitus Sivu 10. 2011/11 Seuran turnaukset Jyväskylän Nousu ry Turnaukset Jyväskylä Cup Jyväskylä Cupia on pelattu vuodesta 1985 alkaen. Jyväskylä Cupin toteutuksesta vastaa Jyväskylän Nousu yhdessä Jyväskylän Pallokerhon kanssa. Jyväskylä Cup on poikajoukkueille tarkoitettu  turnaus ja pelataan pääsääntöisesti kesäkuun toisena viikonloppuna. Turnaussarjat Fn8-C15 vuotta. Halssila Cup Halssila Cup on seuran sisäinen turnaus. Ensimmäinen Halssila Cup pelattiin syys/lokakuussa 2009, nimel-tään Syyshuipentuma. Halssila Cupin tavoitteena  on kehittää pelaajien  henkilökohtaisia taitoja sekä joukku-eiden  pelillisiä ominaisuuksia. Turnauksella  pyritään myös  tiivistämään lähiseurojen yhteistyötä ja tehosta-maan vastuuhenkilöiden/vanhempien välistä vuorovaikutusta.  Turnaus on  säännöllinen vuosittainen tapah- pahtuma ja pelataan kevät-,  syys- ja talvikausin. Halssila Cup pelataan sarjoissa. Sarjat muodostetaan ikä- luokkien ja joukkueiden/pelaajien taitotasojen mukaan. Halssila Cup koskettaa seuran kaikkia ikäluokkia. Salibandy Cup Salibandy Cup on seuran sisäinen turnaus. Ensimmäinen Salibandy Cup pelataan maaliskuussa Tur-nauksen  tavoitteena  on monipuolistaa seurantarjontaa  ja saada liikunnallista vaihtelua. Turnauksesta luo-daan säännöllinen vuosittainen tapahtuma ja pelataan talvikausin. Sarjat muodostetaan ikäluokkien ja jouk-kueiden/pelaajien taitotasojen mukaan. Toteutuksesta vastaa Nousun jalkapallojaosto, yhdessä salibandy-jaoston kanssa. Salibandy Cup koskettaa seuran kaikkia ikäluokkia.

12 Jyväskylän Nousu ry Nousun tarjontaa Koulutukset Seuran koulutukset
Hallitus Sivu 11. 2011/11 Seuran koulutukset Jyväskylän Nousu ry Koulutukset Pelinohjaajakoulutus Jyväskylän Nousu kouluttaa kaikki seuran 14. -vuotiaat pelaajat pelinohjaajakoulutuksella, joka toteutetaan paikallisesti. Koulutus koskee koko joukkuetta ja kaikkia seurassa toimivia joukkueita. Pelinohjaajakoulutuk-seen osallistuu myös ko. joukkueen toimihenkilöt ja 1-3 joukkueen vanhempaa. Kotipeleissä nämä henkilöt toimivat joukkueen tukihenkilöinä aloitteleville nuorille ohjaajille. Pelinohjaajakoulutuksen käyneitä nuoria käytetään Halssila Cupin turnauksissa sekä JKL Cupin 5v5 peleissä sekä nuorempien ikäluokkien piirisar- jassa. Kahden vuoden päästä pelinohjaajakoulutuksesta halukkaat nuoret koulutetaan erotuomarin perus-kurssilla. Koulutus toteutetaan kevätkauden aikana. Lastenohjaajakurssi Seura kouluttaa paikallisesti seuran kaikki 15. -vuotiaat pelaajat Lastenohjaajakurssilla. Koulutus koskee ko- ko joukkuetta ja kaikkia seurassa toimivia joukkueita. Lastenohjaajakurssille toivotaan osallistuvan myös joukkueen toimihenkilöt ja aktiiviset vanhemmat. Lastenohjaajakurssin käyneet nuoret toimivat apuohjaajina seuran nuoremmissa ikäluokkajoukkueissa. Koulutus toteutetaan syyskauden aikana.

13 Jyväskylän Nousu ry Nousun tarjontaa
Hallitus Sivu 12. 2011/11 Jyväskylän Nousu ry IKÄ- VUOSI TAITOKOULU- TOIMINTA TAITOTAPAH- TUMAT HALSSILA CUP JYVÄSKYLÄ CUP SALIBANDY CUP MUU TARJONTA 5 vuotta TEMPPUKOULU TAIDON VIIKKO talvikausi kevätkausi syyskausi talvikausi syyskausi 6 vuotta talvikausi LISÄHARJOITUS TEMPPUKOULU TAIDON VIIKKO talvikausi kevätkausi syyskausi talvikausi syyskausi heinäkuu 7 vuotta TEMPPUKOULU JALKAPALLOKOULU TAITOKOULU (P) TAITOKOULU (T) TAIDON VIIKKO talvikausi talvikausi kevätkausi syyskausi MV –KOULUTUS LISÄHARJOITUS talvikausi syyskausi heinäkuu 8 vuotta JALKAPALLOKOULU TAITOKOULU (P) TAITOKOULU (T) TAIDOTAPAHTUMA talvikausi kevätkausi syyskausi kesäkuu talvikausi MV –KOULUTUS LISÄHARJOITUS talvikausi syyskausi heinäkuu 9 v. vanh. JALKAPALLOKOULU TAITOKOULU (P) TAITOKOULU (T) MV -KOULU TAIDOTAPAHTUMA talvikausi kevätkausi syyskausi kesäkuu talvikausi talvikausi syyskausi Ikäluokkien lisäharjoitusmahdollisuudet

14 Jyväskylän Nousu ry Nousun tarjontaa Ikäluokkien vuosikalenterit
Hallitus Sivu 13. 2011/11 Jyväskylän Nousu ry TAMMI HELMI MAALIS HUHTI TOUKO KESÄ HEINÄ ELO SYYS LOKA MARR JOULU TAIDON VIIKKO 5 v HALSSILA CUP TEMPPUKOULU TAIDON VIIKKO HALSSILA CUP 6 v TEMPPUKOULU SALIBANDY CUP LISÄHARJOITUS TAIDON VIIKKO HALSSILA CUP 7 v TEMPPUKOULU SALIBANDY CUP LISÄHARJOITUS TAITOKOULU MV -KOULU TAITOTAPAHTUMA HALSSILA CUP SALIBANDY CUP 8 v LISÄHARJOITUS TAITOKOULU MV -KOULU JYVÄSKYLÄN CUP Ikäluokkien vuosikalenterit

15 Liikuntatilat ja -paikat
Nousun tarjontaa Hallitus Sivu 14. 2011/11 Harjoittelu Jyväskylän Nousu ry Liikuntatilat ja -paikat Harjoittelu Harjoittelu tapahtuu ympäri vuoden pääasiassa Halssilan alueen liikuntatiloissa ja –paikoissa. Halssilan kenttä Kivistön kenttä Koulun kenttä Koulun liikuntasali Jyskän kenttä Kivistön-,Halssilan- ja Jyskän alueen harjoittelupaikkoja

16 Jyväskylän Nousu ry Osoitteet ja linkit Hallitus Sivu 15. 2011/11
Seuran kotisivut: Jalkapallojaosto. Salibandyjaosto: Temppukerho: Temppukoulu: Taitokoulu –pojat: Taitokoulu –tytöt: Jalkapallokoulu: Maalivahtikoulu: Taitotapahtumat: Lisävuoro: Halssila Cup: Jyväskylän Cup: Salibandy Cup: Vanhemmat: Lisätietoa: Jarmo Hyvärinen


Lataa ppt "Jyväskylän Nousu ry Seuran toimintaa ja tarjontaa"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google