Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Urheilutoiminnan toimintasuunnitelma

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Urheilutoiminnan toimintasuunnitelma"— Esityksen transkriptio:

1 Urheilutoiminnan toimintasuunnitelma
Juniori - SaPKo Urheilutoiminnan toimintasuunnitelma

2 Seuran esittely Juniori – Sapko on jääkiekon erikoisseura, jonka toiminta – ajatuksena on tarjota lapsille ja nuorille turvallinen mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa ja liikuntaa yleensä, oman taitotasonsa ja halunsa mukaan. Lapsen tulo mukaan ohjattuun toimintaan on pidettävä matalana ja hänen sopeutumisensa tehtävä mahdollisimman helpoksi. Uuden juniorin on heti koettava tulleeksi hyväksytyksi PÄSSI – perheeseen.

3 Juniori - Sapkolaisuuden päämäärät ja tavoitteet
Kasvatustyö Henkinen kasvu Sosiaalinen toiminta Urheilulliset elämäntavat Urheilullisuus Jääkiekkoilulliset taidot Monipuoliset liikunnalliset valmiudet Terveelliset elämäntavat Päihteettömyys Ympäristöystävällisyys Riittävä lepo Ravinto Juniori-Sapkolaisuus Me – henki Hyvät tavat Avoimuus Rehellisyys Turvallisuus

4 Olemme pelaajia varten, pelaajat eivät ole meitä varten
Olemme pelaajia varten, pelaajat eivät ole meitä varten! Osaaminen ja tieto riittävät johonkin asti. Pisimmälle vie halu tehdä!

5 Juniori-Sapkolla on kasvattajaseurana tarkoituksena luoda lapsille ja nuorille turvallinen ja mukava mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa ja liikuntaa yleensä!

6 Toiminnan tulee olla myös tavoitteellista!

7 Työkalut Liiton koulutukset Valmentajajäät Kesäoheinen
Sisäisen koulutusmateriaalin tuottaminen Mv-valmennus VALMENNUSSUUNNITELMAT / KAUSISUUNNITELMAT Harjoitusmäärien linjaus eri ikäluokille: herkkyyskaudet. Mitä, miksi ja milloin?

8 Yhteistyö Kymi – Saimaan alue, SJL Rantasalmi ja muut ympäristökunnat
Eri ikäluokkien välinen Edustusjoukkue ja A – nuoret Vanhemmat Koulut / päiväkodit Urheiluakatemia Muut lajit

9 Pelaajakartoitus Yhteistyö valmentajien kanssa Seuranta / palaute
Tutustuminen pelaajiin harjoitusten ja otteluiden kautta Alkaen vanhemmasta D-ikäluokasta, sitä ennen vapaaehtoista Yksi selkeä pohja, jota on helppo täyttää ja siirtää tietoa uudelle valmentajalle Pelaajan urasuunnitelma

10 Junioreissa jako kahteen ryhmään
Luistelukoulu – D-jun. Kasvatus urheilullisuuteen Kasvatus ja opetus Laadukas ohjaustoiminta Monipuolinen liikunta D-, C-, B – juniorit Valmentautuminen jääkiekkoilijaksi Tavoitteellisuus Tasojoukkueet tarpeen mukaan Tuloksellisuus myös osaksi toimintaa

11 Kauden päätösjuhla järjestetään.
Luistelukoulu Luistelukoulutoiminta on tarkoitettu luistelussa vasta-alkajille sekä kaikkein nuorimmille harrastajille. Luistelukoulu aloittaa toimintansa lokakuussa ja kokoontuu kerran viikossa. Kauden aikana kokoonnutaan n. 20 kertaa ja opetellaan luistelun alkeita leikkien ja kilpailujen avulla. Osallistujamäärän mukaan lapset jaetaan ikä- / taitoryhmiin. Pyritään järjestämään kaikille savonlinnalaisille esikoululaisille ja heidän opettajilleen mahdollisuus tutustua jääurheiluun jäähallissa kuluitta ”tehoviikolla” Vastuuhenkilönä toimii valmennuspäällikkö. Kauden aikana luistelukoulussa pakollisina varusteina ovat luistimet ja kypärä. Kauden päätösjuhla järjestetään.

12 Kiekkokoulu Järjestetään n. 7 – vuotiaille jääkiekkoa aloittaville tytöille ja pojille. Kiekkokoulu alkaa syyskuun alussa ja n. kaksi kertaa viikossa kevääseen saakka. Kiekkokoulussa opetellaan luistelun perusteita, syöttämistä, laukomista, kiekonhallintaa sekä joukkueena toimimista että ohjeiden vastaanottoa. Lisäksi kiekkokoululaiset pelaavat harjoitusotteluita lähialueen joukkueita vastaan. Kiekkokoulun otteluissa noudatetaan SJL:n Kymi-Saimaan alueen leijonaliigasääntöjä. Kauden päätösjuhla järjestetään ja kaikki osallistuneet saavat diplomin.

13 F2- Juniorit Muodostetaan (10-15 pelaajaa)vuosittain kaksi joukkuetta riippuen harrastajamäärästä sekä kiekkokoulussa ja F- Junioreissa 1 ohjaaja / 5 pelaajaa Ohjaajien koulutustaso LOK 1-2 Yhteistyö kiekkokoulun ohjaajien, F – junioreiden joukkueen valmentajien ja valmennuspäällikön kanssa joukkueen muodostamisessa. Harjoituskentän koko ½ . Pystysuuntaan Harjoituksen kesto 45 min ja 2 krt /vko

14 F – ja E – Juniorit Muodostetaan vuosittain niin monta joukkuetta (12-15 pelaajaa) kuin mahdollista. 1 ohjaaja / 5-7 pelaajaa Ohjaajien koulutustaso LOK 1-3 Joukkueiden muodostamisesta vastaavat valmennuspäällikkö ja ikäluokan johtoryhmän kanssa. Saman ikäluokan joukkueiden harjoitukset ovat yhteisharjoituksia. Harjoituskentän koko ½ - 1. Pystysuuntaan. Harjoituksen kesto 45 min – 1 tunti (oheinen min.) ja 2-3 krt / vko

15 D – ja vanhemmat juniorijoukkueet
Seura muodostaa niin monta joukkuetta kuin seuralla on olosuhteiden puolesta mahdollista. Päätavoitteena on saada joukkueet jokaiseen ikäluokkaan. Joukkueiden muodostamisesta vastaa valmennuspäällikkö yhdessä ikäluokan valmentajien kanssa. Tasojoukkueet otetaan käyttöön pelaajamäärän niin salliessa ja pelaajien kehitystaso huomioon ottaen. Päätökset tekee valmennuspäällikkö yhdessä kyseessä olevien valmentajien kanssa. 1 ohjaaja / 10 pelaajaa Ohjaajien koulutustaso LOK 1-3, SVK, NVT Harjoituksen kesto 60 min. (oheinen min.) ja krt / vko

16 Jääajat ovat 45-60 min tarpeen mukaan
Harjoitusvuorot Juniori – SaPKolla on käytettävissään kolme eri jäähallia: Talvisalo Gigantti areena, Rantasalmen Suur-Savo jäähalli ja Tanhuvaaran urheiluopiston jäähalli. Kesällä käytämme koulujen saleja ja yleisurheilu- ja jalkapallokenttiä tarpeen mukaan. Seura osoittaa joukkueille harjoitusvuorot. Jaosta ja harjoitusmääristä vastaa valmennuspäällikkö yhteistyössä valmentajien kanssa ikäryhmää koskevien ajankäyttösuositusten mukaan (SJL). Kaikki harjoitusvuorot vain valmennuspäällikön kautta. Mikäli harjoitusryhmän koko on pieni (alle 20) jää voidaan jakaa puoliksi, jotta jään käyttö tehostuu ja kustannukset pysyvät pieninä. Jääajat ovat min tarpeen mukaan Harjoituksen ajoitukset: Luistelukoulu 16:45 – 17:30 arkisin F- Juniorit viikonloppuisin 8:00 – 19:00 ja arkisin 15:00 – 18:00 mahdollisuuksien mukaan E – Junioreilla viikonloppuisin 8:00 – 21:00 ja arkisin 15:00 – 20:00 mahdollisuuksien mukaan D - Junioreilla viikonloppuisin 8:00 – 21:00 ja arkisin 15:00 – 21:00 mahdollisuuksien mukaan. C – Junioreilla viikonloppuisin 8:00 – 22:00 ja arkisin 16:00 – 21:00 mahdollisuuksien mukaan. B – Junioreilla viikonloppuisin 8:00 – 22:00 ja arkisin 16:00 – 22:00 mahdollisuuksien mukaan.

17 Peluutus F – ja E – junioreissa pelataan SJL:n aluesarjaa siten, että pelaajamäärästä riippuen muodostetaan mahdollisimman monta peliryhmää. Tällä tavoin halutaan taata kaikille mahdollisimman paljon peliaikaa. Valmentajat päättävät peluuttamisesta ja vastaavat joukkueiden muodostamisesta. D – Junioreissa valmentajat päättävät peluuttamisesta ja vastaavat joukkueiden muodostamisesta.

18 C – Junioreissa valmennus päättää peluuttamisesta
B – Junioreissa valmennus päättää peluuttamisesta ”Hyppääminen” ikäluokkaansa ylemmäs aina ensimmäiseksi yhteys valmennuspäällikköön. Valmentajien kanssa suunnitellaan pelaajan mahdollinen siirtyminen. Otetaan aina huomioon kokonaisuus, ajatellaan vain ja ainoastaan pelaajan/lapsen parasta. Rangaistukset, kurinpidolliset seikat, velvoitteiden laiminlyönnit, harjoituksista poissaolot, pelaajan puutteellinen taitotaso yms. voivat tehdä poikkeuksia tasapuoliseen peluuttamiseen Suositellaan kolmella kentällisellä peluuttamista. Sairaita ja loukkaantuneita emme peluuta terveyden kustannuksella. Lähtökohtana on, että D – ikäluokkaan asti jokaisessa ikäluokassa on vain saman ikäluokan pelaajia. C - ja B - Junioreissa ”hyppäykset” mahdollisia.

19 Organisaatiomme suurimpana haasteena on saada pelaajat jatkamaan harrastuksen parissa mahdollisimman pitkään. Meidän on tarjottava lapsille omaa taitotasoa vastaava taso, jotta hän kohtaisi harrastuksen tarvittaessa myös haastavaksi. Valmennuksen on oltava tarpeeksi laadukasta, jotta ainakaan se ei olisi syy täältä pois lähtöön. Lapsen elämäntilanteen hahmottaminen on erittäin tärkeää ja siinä teemme yhteistyötä niin vanhempien kuin koulujenkin kanssa.

20 Juniori-Sapko pyrkii omalla toiminnallaan lisäämään lasten ja nuorten kokonaisliikuntamäärää ohjaamalla harrastajiaan omaehtoiseen liikkumiseen. Höntsäjää mahdollisuus noin kerran viikossa iltapäivällä 8-13 – vuotiaille sapkolaisille. Pakollisena varusteena kypärä ja kaulasuojus. Syksyllä jäähallissa. Valvojana hallissa Juniori-Sapkon valmentaja. Suositellaan harjoituksiin saapumista kävellen / pyörällä, joukkueet sopivat itse pelisäännöt Kesä- ja heinäkuussa sporttikerho E- ja D-junioreille. Harjoitellaan ja aloitetaan harjoituspäiväkirjan käyttöönotto liikuntamäärän seurantaan Suositaan myös muiden lajien harrastamista tutustumalla niiden lajien toimintaan Nuorimmat ryhmät (KK, -01/-02, -00 ja -99) osallistuvat alkeisjudoon ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella Mahdollisuus osallistua joukkueittain lihastasapainokartoitukseen fysioterapeutin johdolla. Pyritään löytämään ongelmakohtia liikkuvuuteen yms. ja kouluttamaan valmentajia käyttämään saatuja työkaluja joukkueiden oheisharjoittelussa.

21 Tavoitteet Saada terveyskasvatusohjelma valmiiksi 2010 keväällä
Saada harrastajamäärät kasvuun vuosittain Panostaa nuorimpien joukkueiden valmentajiin ja heidän koulutuksiinsa Eri lajien välisen yhteistyön kasvattaminen Kunto- ja harrastekiekon kartoittaminen ja aloittaminen


Lataa ppt "Urheilutoiminnan toimintasuunnitelma"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google