Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vapaaehtoismatkailun maailma

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vapaaehtoismatkailun maailma"— Esityksen transkriptio:

1 Vapaaehtoismatkailun maailma
Minne voi lähteä tekemään vapaaehtoistyötä? Millaisia vaihtoehtoja on olemassa? Kenelle vapaaehtoistyö soveltuu? Mitä ja miksi vapaaehtoistyö maksaa? Miten projekteihin haetaan?

2 Minne voi lähteä tekemään vapaaehtoistyötä?
Vapaaehtoistyötä voi tehdä lähes kaikkialla maailmassa. Ekomatkaajien tietokannasta löytyy luonto- ja eläinprojekteja Keski-Amerikasta 31, Etelä-Amerikasta 30, Euroopasta 29, Aasiasta 25, Afrikasta 17, Oseaniasta 6, Karibialta 5, Pohjois-Amerikasta 5 ja Lähi-idästä 2. Monella organisaatiolla on useita projekteja, emmekä ole listanneet niitä kaikkia, joten projekteja on reilusti yli 200. Ekomatkaajien yhteistyöprojekteja on Karibialla, Thaimaassa, Galapagossaarilla ja Italiassa.

3 Millaisia vaihtoehtoja on olemassa?
Eläinprojekteissa voi työskennellä esimerkiksi loukkaantuneiden ja orpojen villieläinten kuntoutuskeskuksissa, uhanalaisten eläinten tutkimusprojekteissa tai hylättyjen eläinten parissa. Ympäristönsuojeluun voi osallistua joko hyvin käytännöllisissä projekteissa esim. kansallispuistoissa, suojelualueilla ja luomutiloilla tai erilaisissa toimistohommissa ja valistusprojekteissa. Projekteja on myös kulttuurin, arkeologian, taiteen, liikunnan, rakentamisen, opetuksen, terveydenhuollon, hoivatyön jne. aloilla

4 Kenelle vapaaehtoistyö soveltuu?
Vapaaehtoistyö sopii lähes kaikille, joilla on siihen kiinnostusta. Kokemusta ei tarvitse olla, innostus ja sitoutuminen työhön riittää Luonto- ja eläinprojektit vaativat kohtalaisen hyvää kuntoa Ikäraja on lähes aina 18 vuotta, mutta muutamissa alempi. Yläikärajaa ei yleensä ole. Monet projektit ovat kylien ja kaupunkien ulkopuolella, joskus hyvinkin kaukana sivistyksestä. Yleensä vapaaehtoisen tulee sopeutua vaatimattomaan eloon ilman luksusta. Paikallisen kielen osaaminen ja kulttuurin tuntemus auttaa, mutta usein perus englannin kielen taito riittää.

5 Mitä ja miksi vapaaehtoistyö maksaa?
Projekteja pyörittävät usein pienet paikalliset organisaatiot, joilla ei ole varaa kattaa vapaaehtoisista aiheutuvia kustannuksia. Vapaaehtoiset kattavat ruuan sekä asumisesta ja koulutuksesta aiheutuvat kustannukset. Vapaaehtoistyön ei ole tarkoitus korvata paikallista työvoimaa vaan päinvastoin. Projektien hinnat vaihtelevat parista kympistä yli tuhanteen euroon per viikko. Mitä pidemmäksi aikaa projektiin sitoutuu, sitä edullisempi se yleensä on. Projektien hinnat eivät sisällä matkoja projektiin ja pois, eikä matkavakuutusta.

6 Miten projekteihin haetaan?
Hakuajat vaihtelevat paljon, mutta kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Noin 3 kk ennen on yleensä riittävä aika. Kysy ensin onko projektissa tilaa toivomanasi ajankohtana ja kysy lisätietoja projektista. Sen jälkeen toimita hakemus ja tarvittavat liitteet. Tutustu peruutusehtoihin. Tarvittaessa maksa varausmaksu. Joissakin projekteissa on tietyt hakuajat. Vasta kun olet saanut hyväksynnän, varaa ja osta matkaliput. Hanki matkavakuutus. Jos joudut peruuttamaan osallistumisesi, ilmoita siitä ajoissa projektiin.

7 Esimerkkejä projekteista
Merikilpikonnien suojeluprojekti Thaimaassa Sisältää ruuat, majoituksen omissa huoneissa, hinta 695€/2 viikkoa Apinaprojekti Etelä-Afrikassa Sisältää ruuat, majoitus telttakylässä, hinta 670€/4 viikkoa Eläinten suojelukeskus Costa Ricassa Projektimaksu 20 USD/viikko, ei sisällä asumista eikä ruokia Karhuprojekti Ecuadorissa Sisältää ruuat, majoitus jaetuissa huoneissa, hinta 180 USD/viikko Luonnonsuojelua Nepalissa Sisältää ruuat, majoitus perheissä, hinta alk. 100€/viikko Luonnon ja eläinten suojeluprojekti Walesissa Sisältää ruuat, majoitus jaetuissa huoneissa, hinta 70£/viikko Katulapsiprojekti Perussa Sisältää ruuat, majoitus keskuksessa, hinta 250 USD/1. kuukausi Maailmanperintökohde Englannissa Sisältää lounaan, ei majoitusta, ilmainen Arkeologista tutkimusta Belizessä Sisältää ruuat, majoitus jaetut huoneet, 975 USD/ 2 viikkoa

8 Kokemusrikas reissu Karibialla
Karibian projekti oli kokemusrikas reissu, jossa suuret merinahkakilpikonnat näyttelivät pääosaa. Tämä oli upea mahdollisuus päästä elämään karibialaisen luonnon helmassa ja oppia uusia asioita. Kilpikonnathan olivat se juttu, minkä takia paikalle tultiin, ja ne odotukset täyttyivät ylitsevuotavasti. Myös mangrovemetsän istutus ja niiden merkitys alueen koko ekologialle oli mielenkiintoista kuunneltavaa ja kokeiltavaa. Rannan siivouksessa työn jälki näkyi heti, ja se oli yllättävän paljon hyvää oloa tuovaa puuhaa. Majoitus oli hyvä. Hyttysiä ei voi välttää, mutta herkimpien kannattaa todellakin majoittua ylätaloon. Koirien kanssa on syytä tulla juttuun. Jos niitä kovasti pelkää, voi olla hankala asua Kidolla. Saari oli kaunis ja oli upeaa elellä luonnon keskellä. Sitä ei monikaan turistireissuillaan pääse kokemaan. Niina. Espoo

9 Palvelu, joka on keskittynyt erilaisiin vapaaehtoisprojekteihin eläinten ja luonnon parissa. Teemme yhteistyötä sellaisten organisaatioiden kanssa, joiden projektit olemme todenneet hyvin järjestetyiksi ja luotettaviksi. Tarjoamme vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille hakupalvelun, jonka avulla voi nopeasti kartoittaa tarjontaa kiinnostuksensa alueelta. Ekomatkaajien 6 kuukauden jäsenmaksu on 20€. Jäsenet saavat käyttöönsä kokemuksemme projekteista, organisaatioiden yhteystiedot, vinkkejä matkan järjestämiseen sekä uutisia projekteista.

10 Lisätietoja: info@ekomatkaajat.fi www.ekomatkaajat.fi


Lataa ppt "Vapaaehtoismatkailun maailma"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google