Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki"— Esityksen transkriptio:

1 TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki

2 Työhönvalmennus (VTM- valmennus)
Yksilöllistä asiakkaan ohjausta tilanteissa, joissa käynnistettiin tai varmistettiin asiakkaan työllistyminen välityömarkkinoilta avoimille työmarkkinoille (tai koulutukseen) Palkkatuettuun työhön/työvoimakoulutukseen yhdistetty valmennuksen sisältö räätälöitiin asiakkaan tarpeiden mukaan käytettävissä olevan valmennusajan (14h) mukaan; valmennus oli tukea ja ohjausta aktiiviseen työnhakuun, työvalmiuksien parantamiseen sekä työssä tai toimenpiteessä selviytymiseen.

3 1) Välityömarkkinoilla palkkatuetussa työssä olleet asiakkaat
KENELLE? 1) Välityömarkkinoilla palkkatuetussa työssä olleet asiakkaat 2) Asiakkaat, jotka osallistuivat Välke-projektin hankkimaan työvoimakoulutukseen 3) Toppis-koulutuksiin osallistuneet asiakkaat MIKSI? Asiakkaat ohjautuivat valmennukseen Välke –projektin kautta sen jälkeen, kun tarve palvelulle nousi esiin palkkatukijakson tai koulutuksen yhteydessä. TAVOITE? Asiakkaan työllistyminen avoimille työmarkkinoille Asiakkaan tarve/tavoite huomioiden tuloksena oli myös koulutus esim. oppisopimus Tavoitteena löytää pidempikestoinen/pysyvä ratkaisu, ei jojoilu-vaihtoehto (työhön, työtön, työhön, työtön…)

4 CASE Hessu, 38v, IT-tukihenkilö
Tavoite: suorittaa palkkatukijakso loppuun Sosiaalinen toimintakyky ja osaaminen ko. tehtävässä kehittyy YHDISTYS Tavoite: työllistää Hessu niin pitkään kuin mahdollista Yhdistyksen IT-asiat ovat kunnossa palkkatukijakson ajan Hessun ansiosta TYÖHÖN-VALMENTAJA Tavoite: ohjata Hessua löytämään työpaikka yrityksestä Hessun työmarkkintatieto ja työnhakutaidot kehittyvät Hessu ei koe valmennusta tarpeelliseksi ja ei sitoudu -turhautuminen Palkkatukijakson jälkeen Hessu on työttömänä ja hakee IT-tukihenkilön työtä tuhannen muun työnhakijan kanssa JOKIN MENI PIELEEN?

5 CASE Lissu, 52 v. myyjä LISSU YHDISTYS TYÖHÖN-VALMENTAJA
Tavoite: löytää urasuunnitelman mukainen työpaikka Sosiaalinen toimintakyky ja osaaminen kehittyvät Työnhaku aktivoituu YHDISTYS Tavoite: kehittää Lissun sosiaalista toimintakykyä ja osaamista Ohjata työpaikan löytämisessä Lissun tehokas työpanos yhdistykselle TYÖHÖN-VALMENTAJA Tavoite: ohjata Lissua löytämään työpaikka yrityksestä Lissun osaamisen tunnistaminen, urasuunnittelu, työnhaku/työnetsintä työmarkkina- ja koulutustieto TE-toimisto Yritys Koulutuksen järjestäjä Palkkatukijakson jälkeen Lissu on työssä urasuunnitelman mukaisesti kukkakaupassa – unelmatyöpaikassaan

6 Asiakas+yhdistys+työhönvalmentaja = onnistuminen
Palkkatukityö välityömarkkinoilla on harvoin työntekijälle pysyvä ratkaisu ja siksi on tärkeää, että palkkatukijakson aikana työntekijä voi kehittää osaamistaan myös tulevaisuutta varten Yhdistysten tarjoamat työpaikat ovat erittäin tärkeitä työnhakijoille ja usealle ainoa mahdollisuus päästä takaisin työelämään. Työ yhdistyksessä auttaa vahvistamaan sosiaalista toimintakykyä, lisää työelämäosallisuutta ja monessa yhdistyksen työtehtävässä on mahdollisuus kehittää myös omaa ammatillista osaamista. Palkkatuetun työn aikana on tärkeää pohtia tulevaisuuden toiveitaan ja valmiuksiaan työllistyä avoimille työmarkkinoille. Uuteen työsuhteeseen tai koulutukseen pitäisi olla mahdollista ja mielekästä lähteä jo kesken yhdistystyön tai sitten mahdollisimman pian palkkatukijakson jälkeen. Onnistumisen edellytyksenä on yhteinen tavoite, toimiva yhteistyö, joustavuus sekä aito halua ja ohjausosaamista auttaa yksittäistä työnhakijaa etenemään kohti työpaikkaa avoimilla työmarkkinoilla tai aloittamaan opiskelu

7 Työhönvalmennus yhdessä on tuloksekasta
Asiakkaan ollessa työssä välityömarkkinoilla/työvoimakoulutuksessa, hänen elämänhallinta/työelämävalmiudet ovat kehittyneet ja valmiudet siirtyä avoimille työmarkkinoille ovat paremmat, ”työstä-työhön” Valmennuksen suunnittelussa ja asiakkaan tavoitteiden määrittelyssä ovat hyödynnettävissä palkkatukijakson asiakkaan kokemukset ja työnantajan arvioinnit Palveluiden yhtäaikainen tarjoaminen työllistymisen edistämiseksi tuovat työnhakuun aktiivisuutta, tehokkuutta ja vaikuttavuutta (vaikuttavuus n. 60%, kun välityömarkkinoilla palkkatuetun työn vaikuttavuus ilman valmennusta n. 10%) Asiakkaan työnhaussa ovat tukena eri tahot samanaikaisesti (valmentaja, välityömarkkina-työnantaja, opettaja, yritys, TE-toimisto/typ ja Välke- projekti) Valmentajat eivät tee taikoja – mahdottomasta mahdollista. He auttavat asiakasta näkemään mahdollisuudet sekä vahvuudet ja toimimaan –jolloin mahdottomasta voi tulla mahdollista.

8 MEITÄ KAIKKIA TARVITAAN TYÖLLISYYDEN HOIDOSSA! KIITOS!


Lataa ppt "TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google