Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JATKAISINKO LUKIOSSA?.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JATKAISINKO LUKIOSSA?."— Esityksen transkriptio:

1 JATKAISINKO LUKIOSSA?

2 Miksi lukio on hyvä vaihtoehto?
LUKIOSTA ON HYVÄ PONNISTAA ETEENPÄIN AIKAA JA APUA TULEVAISUUDEN POHDINTAAN TEET ITSENÄISIÄ JA VASTUULLISIA VALINTOJA JÄRKEVÄ VALINTA MATKALLA KORKEAKOULUOPINTOIHIN, ERITYISESTI YLIOPISTOIHIN LAAJA AINEVALIKOIMA: KIELET (ru, en, sa, ra, ve,ea), MATEMAATTISET AINEET, 10 REAALIAINETTA( ps, fi, hi, fy, bi, ue/et, yh, ke, ge, te), TAITO- JA TAIDEAINEET (ku, mu, li, te, tk, ts, it..) VOIT VAIKUTTAA OPINTOJEN AJALLISEEN JA SISÄLLÖLLISEEN SUUNNITTELUUN.

3 …JATKUU.. OPISKELUTAITOJEN KEHITTYMINEN JATKO-OPINTOJA VARTEN
KIELITAITO LAAJAT ASIAKOKONAISUUDET KIRJALLISEN JA SUULLISEN ILMAISUN TAIDOT VIESTINTÄ- JA TIEDONHANKINTATAIDOT ITSENÄINEN OPISKELU SOSIAALISET TAIDOT MAHDOLLISUUS LIITTÄÄ LUKIO-OPINTOIHIN MUUALLA SUORITETTUJA OPINTOJA kesälukio ja –yliopisto, aikuislukio, kansalaisopisto, musiikkiopisto, tanssiopisto, urheiluvalmennus…)

4 LUKIO-OPINNOT VÄHINTÄÄN 75 KURSSIA, JOISTA 47 / 51 PAKOLLISTA
SYVENTÄVIÄ KURSSEJA VÄHINTÄÄN 10, LISÄKSI SOVELTAVIA. 5-JAKSOJÄRJESTELMÄ + KOEVIIKOT. LISÄÄ VASTUUTA VALINTOIHIN… OPO AUTTAA. ERILAISTEN OPINTOPOLKUJEN SUUNNITTELUA YHDESSÄ: YLIOPISTOT, AMMATTIKORKEAKOULUT, AMMATTIOPISTOT, MUITA KOULUTUKSIA.

5 Perusryhmäjako Hyrylässä
Matemaattis-luonnontieteellinen Matemaattis-yhteiskunnallinen MAA FY KE BI GE TE Iltalaskut MAA FY tai KE Tietotekniikka GE YH HI Kansainväliset projektit Kulttuuriprojektit

6 Kielet ja humanistiset aineet Kulttuuri sekä taito- ja taideaineet
Äidinkieli ja kirjallisuus Kuvataide Musiikki Liikunta Tekstiilityö Tekninen työ Kotitalous Esittävä taide Kulttuuriprojektit Äidinkieli ja kirjallisuus ENA RUA, RUB VEB, VEC SAA, SAB, SAC EAB, EAC RAA, RAB, RAC Kiina Italia Psykologia Filosofia Uskonto / ET Kansainväliset projektit

7 VALINNAISUUS LUKIOSSA
SISÄLLÖLLISTÄ N. 1/3 KURSSEISTA VOI VALITA KIINNOSTUKSEN MUKAAN SUURIN OSA KOOSTUU YO-KIRJOITUKSIIN TARPEELLISISTA SYVENTÄVISTÄ KURSSEISTA JA KERTAUSKURSSEISTA KESKIMÄÄRIN 4-10 KURSSIA MUITA KOULUN TARJOAMIA SOVELTAVIA KURSSEJA, TAI MUUALLA SUORITETTUJA OPINTOJA……HYRYLÄSSÄ VOIT VALITA KYMMENISTÄ ERI KURSSEISTA! AJALLISTA LUKIO 2-4 VUODESSA ERI JAKSOJEN TYÖMÄÄRÄN SUUNNITTELU YO-KIRJOITUSTEN HAJAUTTAMINEN 1-3 KERTAAN

8 YLIOPPILASTUTKINTO 4 PAKOLLISTA KOETTA YLIMÄÄRÄISIÄ AINEITA
ÄIDINKIELI 3 MUUTA, JOISTA VÄH. 1 LAAJA OPPIMÄÄRÄ (rua,ena, raa, saa, maa) 1 VIERAS KIELI / MATEMATIIKKA /TOINEN KOTIMAINEN KIELI/ 1 REAALI YLIMÄÄRÄISIÄ AINEITA LISÄÄ REAALIAINEITA (max 6) / KIELIÄ TUTKINNON HAJAUTTAMINEN KORK. 3 PERÄKKÄISELLE TUTKINTOKERRALLE (Esim: 2.KEVÄT – 3. SYKSY – 3. KEVÄT) TUTKINTO ON VALMIS KUN PAKOLLISET YO-KOKEET ON SUORITETTU JA LUKIO-OPINNOT (75 KURSSIA) HYVÄKSYTTY.

9 LUKIODIPLOMIT (ku, mu, li, tk/ts, tanssi, teatteri, kotitalous)
VALTAKUNNALLINEN MAHDOLLISUUS NÄYTTÄÄ OMAA OSAAMISTA TAITO- JA TAIDEAINEISSA. LUKION LOPPUPUOLELLA OMANA DIPLOMIKURSSINA/ AINEEN EDELTÄVÄT OPINNOT MÄÄRITELTY KAIKILLE SAMAT TEHTÄVÄT (VAIHTOEHTOJA) SAMAT KRITEERIT TYÖSKENTELYSSÄ JA AJANKÄYTÖSSÄ YHTEISET ARVIOINTIKRITEERIT (MYÖS VIERAS ARVIOIJA) ERILLINEN TODISTUS, JOTA VOI KÄYTTÄÄ JATKO-OPINTOIHIN HAKIESSA.

10 KENEN KANNATTAA VALITA LUKIO?
JOS TAVOITTEENASI ON JATKAA KORKEAKOULUSSA, ERITYISESTI YLIOPISTOSSA. JOS JATKOSUUNNITELMASI KAIPAAVAT LISÄÄ AIKAA /TUKEA. JOS SINULLA ON MOTIVAATIOTA OPISKELLA TEOREETTISIA AINEITA JA OPISKELLA MYÖS ITSENÄISESTI. JOS OLET UTELIAS TUTUSTUMAAN UUSIIN, ERILAISIIN OPISKELUAINEISIIN. JOS HALUAT TURVALLISEN VAIHTOEHDON KASVAMISESSA VASTUUSEEN JA ITSENÄISYYTEEN.

11 MIKSI TUUSULAN LUKIOON, HYRYLÄÄN ?
LÄHELLÄ….SÄÄSTÄÄ AIKAA, VOIMIA JA RAHAA. ”LEMPEÄ LASKEUTUMINEN” LUOKATTOMUUTEEN (1. VUODEN PERUSRYHMÄT PAKOLLISISSA AINEISSA). LUKUVUODEN OHJELMA TIEDOSSA - VALINTOJA VOI MUUTTAA. KERTAUSKURSSIT LUKION ALUSSA JA LOPUSSA. MONIPUOLINEN YLEISLUKIO, ANTAA HYVÄN POHJAN JATKO-OPINTOIHIN. LUKIODIPLOMIT – LAAJA TARJONTA TAIDE- JA TAITOAINEITA. AKTIIVISET KULTTUURI- JA YHTEISKUNTAKYTKENNÄT.

12 Tapahtumia Elävä Kirjasto Hyve-verkkolehti Hyvinvointipäivä
Platonin Akatemia Luonnontiedepäivä Abien Urapäivä LampiRun

13 Oppilaskunnan tempaukset
Kirjailijavierailut Agora, Cern, Kiina, Saksa – projektit ja matkat Valtakunnalliset väittelykilpailut Teatteri- ja museokäynnit Yritysvierailut

14 FAKTAA LUKIOSTA VOI SAADA
LUKION PÄÄTTÖTODISTUKSEN YLIOPPILASTUTKINTOTODISTUKSEN SUULLISEN KIELITAIDON TODISTUKSIA LUKIODIPLOMITODISTUKSIA YLIOPPILASKIRJOITUKSET OVAT SAMAT KAIKISSA LUKIOISSA JA NE POHJAUTUVAT SAMOIHIN VALTAKUNNALLISIIN PAKOLLISIIN JA SYVENTÄVIIN KURSSEIHIN. MYÖS YLEISLUKIO TARJOAA NE KAIKKI JA LISÄKSI ESIM. KERTAUSKURSSEJA LUKIOON TULLESSA JA ENNEN YO-KIRJOITUKSIA.

15 KÄYTÄNNÖN ASIOITA AINEVALINTAKORTIN TÄYTTÄMISESSÄ AUTTAA YA:N OPO.
VALINNAT TARKISTETAAN OPISKELIJAN KANSSA OPISKELUPAIKAN VAHVISTAMISEN YHTEYDESSÄ. VALINTOJA VOI MUUTTAA TARVITTAESSA HAKUTOIVEIDEN JÄRJESTYS KANNATTAA MIETTIÄ TARKKAAN. KESKIARVORAJA (LUKUAINEET) ON VÄHINTÄÄN 7, TODELLISUUDESSA VALITTUJEN KESKIARVOJEN KESKIARVO ON SELVÄSTI YLI 8. LUKION VAIHTAMINEN MYÖHEMMIN ONNISTUU VAIN JOS ON VAPAITA PAIKKOJA.

16 ONNISTUNEITA OPISKELUVALINTOJA ! T. Hyrylän väki


Lataa ppt "JATKAISINKO LUKIOSSA?."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google