Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lapin korkeakoulujen ja kuntayhtymien tietojärjestelmien yhdistäminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lapin korkeakoulujen ja kuntayhtymien tietojärjestelmien yhdistäminen"— Esityksen transkriptio:

1 Lapin korkeakoulujen ja kuntayhtymien tietojärjestelmien yhdistäminen

2 Organisaatioiden järjestelmät yhteen
Lappia STAFF/EDU RKK AMK 2ASTE LAY ULAPLAND toteutettu kesällä 2012 LUC Lapin korkeakoulujen ja kuntayhtymien yhteinen käyttäjähakemisto (AD) ja sähköpostijärjestelmä + muut resurssit

3 Tietojärjestelmien yhdistäminen mahdollistaa
Opinnot ja opetukset kolmen eri kouluasteen kesken tietojärjestelmien ja resurssien ristiin käytön, esim. tulostimet ja verkkolevyasemat yhteisen sähköpostin osoitekirjan yhteisten sähköpostiverkkotunnusten käytön jäsenorganisaatioiden kesken, nykyiset sähköpostiosoitteet säilyvät ennallaan keskitetyn työasemahallinnon ja servicedesk-palvelun.

4 Mikä muuttuu? Sähköposti AD-tunnistautumista käyttävät palvelut
selaimella: webmail.lappia.fi -> mail2.luc.fi puhelimella: mobile.lappia.fi -> mobile2.luc.fi puhelimiin vaihdettava palvelimen osoite ja toimialue (ohje intrassa) AD-tunnistautumista käyttävät palvelut muutoksen jälkeen koneille kirjaudutaan LUC-toimialueelle (vanhat toimialueet STAFF ja EDU jäävät pois) muissa palveluissa ei tarvitse laittaa toimialuenimeä käyttäjätunnuksen eteen Langaton verkko LAPPIA -> LUC (henkilökunta) LAPPIA-GUESTSEC -> EDUROAM (opiskelijat) LAPPIA-GUEST -> GUEST (vierailijat)

5 Jakelulistojen ja resurssikalentereiden nimet muuttuvat seuraavasti
Yhteinen käyttäjähakemisto/osoitekirja (LAY, RKK, Lappia) Jatkossa osoitekirjassa näkyvät myös em. organisaatioiden käyttäjät ja jakelulistat => Lappian sähköpostin jakelulistojen nimet muuttuvat seuraavasti: AMK -> KTAMK esim. AMK Tekniikka ... -> KTAMK Tekniikka … AO -> Lappia AO KY -> Lappia KY YP -> Lappia YP Koskee myös opiskelijoiden jakelulistoja !!! Esim. S12 -> KTAMK S12 KETERA12 -> Lappia AO KETERA12 => resurssikalenterit nimiin lisätään Lappia-etuliite.

6 Ohjeet käyttäjille Muutostyöt alkavat jo pe 12.10. klo 16:00
Koneille kirjautuminen toimii lauantaihin klo 15:00 asti, mutta sähköposti ei ole käytössä Siivoa sähköpostisi ja koneesi ennen muutostöiden alkamista Mikäli jäät lomalle viikoksi 42 Jätä koneesi työpaikalle, kirjaudu ulos, mutta jätä se käyntiin. Kannettavat telakkaan! Opiskelijoiden ei tarvitse jättää kannettaviaan koululle. Kun palaat lomalta, kirjaudu LUC- toimialueelle entisellä tunnuksella ja salasanalla (kts. ohje)

7 Ohjeet käyttäjille Mikäli olet töissä viikolla 42
täytä etukäteen intrasta löytyvä lomake hyvissä ajoin tai ota yhteyttä Lappian Service Deskiin Jätä koneesi viimeistään lauantaina klo 15:00 työpaikalle, kirjaudu ulos, mutta jätä se käyntiin (kannettavat telakkaan!) Mikäli olet työmatkalla viikolla 42 Jos tarvitset kannettavasi mukaan, täytä etukäteen intrasta löytyvä lomake hyvissä ajoin tai ota yhteyttä Lappian Service Deskiin.

8 Ohjeet käyttäjille Ulkopuoliset koulutukset ja muut tapahtumat vkolla 42 täytä etukäteen intrasta löytyvä lomake hyvissä ajoin tai ota yhteyttä Lappian Service Deskiin

9 Muutostyön aikataulu Muutostöiden ajaksi on varauduttava, että järjestelmät ja koneet eivät ole käytettävissä! Lauantaina klo 15:00 lähtien henkilökunnan käyttäjätilit lukitaan ja henkilökohtaisille työkoneille kirjautumisyrityksetkin on EHDOTTOMASTI KIELLETTY ennen kuin saat luvan IT Lappian Service Deskistä! Ammattiopiston lyhyempi syysloma on otettu huomioon: Ao:n opiskelijatilit siirretään uuteen ympäristöön ke klo 16:00 alkaen Ao:n luokkien koneet ovat käytettävissä ma-ke opiskelijat voivat kirjautua koneille omilla käyttäjätunnuksillaan opettajat kirjautuvat opettajan koneelle yleistunnuksella, joka lähetetään sähköpostiryhmälle AO opettajat

10 ANNATHAN IT LAPPIALLE TYÖRAUHAN VIIKOLLA 42
Älä turhaan kuormita IT Lappian järjestelmämuutosten aikaista työmäärää kysymyksillä oman käyttäjätilisi ja koneesi siirtoaikataulusta. Saat henkilökohtaisen ilmoituksen, kun käyttäjätilisi ja koneesi on käyttövalmis. viikolla 43 töihin tulevat voivat kirjautua koneille suoraan ilman erillistä ilmoitusta  Lisätietoja muutoksista:


Lataa ppt "Lapin korkeakoulujen ja kuntayhtymien tietojärjestelmien yhdistäminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google