Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin,"— Esityksen transkriptio:

1 Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin, pääset klikkaamalla tutustumaan osaan tarkemmin. Klikkaa myös jokaista löytynyttä osaa ja saat lisätietoa. Paluu edelliseen Takaisin alkuun ALOITA © Jussi Ylinen (2007)

2

3

4 Kovalevy eli kiintolevy
Kovalevylle tallennetaan tiedostoja, kuten kirjoituksia, kuvia ja videoita. Siellä sijaitsee myös käyttöjärjestelmä ja ohjelmat.

5 Muisti Tietokone tarvitsee toimiakseen muistia. Suuremmalla määrällä muistia tietokone toimii nopeammin.

6 Näytönohjain Näytönohjain huolehtii kuvan muodostamisesta näytölle.

7 Verkkokortti Verkkokortin kautta muodostetaan yhteys Internettiin.

8 Langaton näppäimistö Langallinen näppäimistö Näppäimistöllä syötetään tietokoneelle tietoa. Langaton näppäimistö on langallista näppärämpi käyttää, mutta vaatii toimiakseen paristot. Näppäimistöllä syötetään tietokoneelle tietoa. Langaton näppäimistö on langallista näppärämpi käyttää, mutta vaatii toimiakseen paristot.

9 Langallinen hiiri Langaton hiiri Hiiri on tietokoneen osoitinlaite, jota käytetään liikuttelemalla sitä hiirimaton päällä. Hiiri voi toimia esimerkiksi mekaanisen pallon tai valon (optinen hiiri) avulla. Hiiri on tietokoneen osoitinlaite, jota käytetään liikuttelemalla sitä hiirimaton päällä. Hiiri voi toimia esimerkiksi mekaanisen pallon tai valon (optinen hiiri) avulla.

10 Prosessori Prosessori eli suoritin on tietokoneen sydän. Tietokoneen nopeus riippuu merkittävästi prosessorin tehokkuudesta. Siili ja tuuletin Prosessorin päällä olevien siilin ja tuulettimen tarkoitus on johtaa lämpöä pois prosessorista.

11 Äänikortti Äänikorttin muodostaa tietokoneen äänet. Usein äänikortti sijaitsee yhdysrakenteisena emolevyllä.

12 Virtalähde Virtalähde muuntaa verkkovirran tietokoneen osille sopivaksi.

13 Tulostin Tulostimella saadaan teksti tai kuvat tulostettua paperille. Toiminnaltaan yleisimmät ovat laser- ja mustesuihkutulostimet.

14 Näyttö eli monitori Näyttö eli monitori Näytöltä katsotaan näytönohjaimen muodostamaa kuvaa. Uudemmat litteät näytöt vievät vähemmän tilaa. Näytöltä katsotaan näytönohjaimen muodostamaa kuvaa. Kuvaputkinäytöt ovat suuria ja painavia.

15 Kotelotuuletin Kotelotuuletin siirtää lämpimän ilman kotelon ulkopuolelle.

16 Optiset asemat Ylhäältä alas: lukeva CD-asema, polttava CD-asema ja lukeva DVD-asema. CD:llä voi olla esimerkiksi ohjelmia ja pelejä tai muita tiedostoja tai vaikka digikuvia ja musiikkia.

17 Levyke- eli korppuasema
Levykeasema on syrjäytynyt tallennusvälineenä hitautensa, epävarmuutensa ja kalleutensa takia.

18 Kotelo Kotelon sisältä löytyy kaikki tietokoneen osat. Hyvä kotelo eristää tietokoneesta syntyvää melua tehokkaasti.

19 Kaiuttimet Kaiuttimet toistavat tietokoneen äänet. Erillinen subwoofer antaa matalille äänille lisää jykevyyttä ja sopii näin ollen hyvin elokuvien katseluun ja peleihin.

20 Skanneri eli kuvanlukija
Skannerilla pystytään lukemaan paperilla olevat kuvat kuvatiedostoiksi. Erillisellä ohjelmalla voidaan myös muuttaa teksti suoraan tekstitiedostoksi.

21 Emolevy Emolevyyn liitetään kaikki tietokoneen sisäiset osat.

22 Verkkokortti Verkkokortin kautta muodostetaan yhteys Internettiin.

23 Levykeasema Verkkokortin kautta muodostetaan yhteys Internettiin.


Lataa ppt "Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google