Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tervetuloa ICT-alalle!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tervetuloa ICT-alalle!"— Esityksen transkriptio:

1 Tervetuloa ICT-alalle!
Mitä on tieto- ja viestintätekniikka-ala? Millaisia työmahdollisuuksia se tarjoaa?

2 ICT-ala Tieto- ja viestintätekniikka on kaikkialla
Yhteiskunnassamme ei oikeastaan ole enää palvelua, johon ICT ei tavalla tai toisella liittyisi. Tietoliikenteellä ja viestintätekniikalla on suuri merkitys jokapäiväisessä elämässämme, vaikkei sitä aina tule ajatelleeksi. Alan yritykset varmistavat, että ihmiset, yritykset ja yhteisöt voivat tuottaa, siirtää ja tallettaa tietoa, viihdettä tai puhetta tehokkaasti, helposti ja turvallisesti ICT-alalla työskentelee suuri määrä suomalaista. Koodareiden ja ohjelmoijen lisäksi ala työllistää runsaasti myös muita ammattilaisia Luitko tänä aamuna ensimmäiset uutiset kännykästä, tabletista vai kuuntelitko ne radiosta? Vaihdoitko ensimmäiset kuulumiset ystävien kanssa Facebookissa, mesessä tai tekstiviestein? Tarkistitko bussiaikataulut netistä? Maksoitko jumppamaksut verkkopankissa? Pelasitko kotiin palattuasi Angry Birdsiä, pleikkaa, kuuntelitko musiikkia vai luitko kenties eKirjaa? Kaikki nämä arkipäiväiset jutut ovat ICT-alan tuottamia palveluja. Niiden avulla meidän elämämme helpottuu, sujuu jouhevammin ja usein myös viihtyisämmin.

3 Vastuullisuus Tietoliikenne- ja tietotekniikka-alan tarjoamat tuotteet ja palvelut auttavat kuluttajia ja muita toimialoja parantamaan omaa energiatehokkuuttaan. Alan palkat ovat kilpailukykyiset. Naisten ja miesten välinen palkkakuilu on muita toimialoja pienempi Alan yritykset sijoittavat Suomeen ja pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Korkeaa teknologiaa, innovatiivisuutta, suomalainen menestystekijä. Ala työllistää koko maassa. Lisää faktatietoa alan vastuullisuudesta: Alan hyvät asiat ICT-ala on vastuullinen ala. Tietoliikenne- ja tietotekniikka-alan tarjoamat tuotteet ja palvelut auttavat kuluttajia ja muita toimialoja parantamaan omaa energiatehokkuuttaan, kun fyysisiä palveluja digitalisoidaan ja viedään verkkoon. Vihreä ICT on käsite, jolla yhteiskunnan energiankulutusta voidaan vähentää, jopa merkittävästi. Alan palkat ja työsuhde-edut ovat kilpailukykyiset ja ala on iso työnantaja ympäri Suomea. Naisten ja miesten välinen palkkakuilu on muita toimialoja pienempi. Tilastokeskuksen mukaan miehen euro oli vuonna 2010 keskimäärin naisen 82 senttiä, mutta ICT alalla keskimääräisten peruspalkkojen suhde oli 93 senttiä. Alan yritykset sijoittavat Suomeen ja pitävät yhteiskunnan pyöriä pyörimässä. Ala tuottaa korkeaa teknologiaa ja on monella tapaa innovatiivinen. Moni pitää tieto- ja viestintätekniikka-alaa suomalaisena menestystekijä globaaleilla markkinoilla.

4 Alan merkkipaaluja 1939 Bill Hewlett ja Dave Packard perustavat Hewlett-Packardin 1950 Tietokoneiden kehittäminen alkaa laajassa mittakaavassa 1976 Steve Jobs ja Steve Wozniak perustavat Applen 1979 Ensimmäinen matkapuhelinverkko avataan Japanissa 1980 Windows-käyttöjärjestelmä syntyy 1995 Internetin kaupallinen käyttö alkaa 1995 Tekstiviestiominaisuus tulee puhelimiin 2000-> Julkiset palvelut sähköistyvät 2007 iPhone lanseerataan 2009 Angry Birds syntyy 2010 Mobiilimaksaminen yleistyy 20XX Sinä keksit alan toistaiseksi suurimman innovaation!

5 Koulutus ICT-alalla työskentelevät ovat opiskelleet yliopistossa, ammattikorkeakoulussa tai ammatillisessa oppilaitoksessa Suomessa tai ulkomailla. Ala työllistää muun muassa diplomi-insinöörejä, tradenomeja, kauppatieteen maistereita, filosofian maistereita, oikeustieteilijöitä yhteiskuntatieteilijöitä ja medianomeja, siis kaikenlaisia osaajia. Koulutus kannattaa aina: kaikki Suomen ammattikorkeakoulut ja yliopistot opintokokonaisuuksineen löydät täältä:

6 Alan työtehtäviä esimerkiksi:
Asiakaspalvelun ammattilainen Controller ePalvelupäällikkö Henkilöstöhallinnon asiantuntija IT-arkkitehti Juristi Järjestelmäasiantuntija Konsultti Markkinoinnin osaaja Myynnin ammattilainen Ohjelmoija Palveluasiantuntija Projektihallinnon osaaja Software Designer Suunnittelija Taloushallinnon taitaja Teknologiapäällikkö Tietohallinnon ammattilainen Tietoliikenneasentaja Tietopalvelun ammattilainen Tietoturvaosaaja Tuotepäällikkö Verkonvalvoja Viestinnän asiantuntija ICT-tehtävissä työskentelee reilusti yli suomalaista.

7 Telealan liikevaihto Suomessa:
Lähde: Tilastokeskus

8 ICT-alan työntekijät Suomessa
Lähde: Tilastokeskus, Työvoimatutkimus

9 Toimialakohtaisia palkkatilastoja
ICT-ala J, 61 Televiestinnän toimiala 3796 euroa/kk J, 62 Ohjelmistot, konsultointi ja siihen liittyvä toiminta 4042 euroa/kk Kaikki toimialat A Maatalous, metsätalous ja kalatalous 2576 euroa/kk B Kaivostoiminta ja louhinta 3305 euroa/kk C Teollisuus 3180 euroa/kk D Sähkö-, kaasu- ja lämpöhuolto, jäähdytysliiketoiminta 3529 euroa/kk E Vesi-, viemäri- ja jätevesi-, jätehuolto ja muu ympäristön puhtaanapito 2878 euroa/kk F Rakentaminen 3029 euroa/kk G Tukku- ja vähittäiskauppa; moottoriajoneuvojen ja -pyörien korjaus 2945 euroa/kk H Kuljetus ja varastointi 2895 euroa/kk I Majoitus- ja ravitsemistoiminta 2245 euroa/kk J Informaatio ja viestintä 3841 euroa/kk K Rahoitus- ja vakuutustoiminta 3761 euroa/kk L Kiinteistöalan toiminta 3211 euroa/kk M Ammatillinen, tieteellinen ja tekninen toiminta 3512 euroa/kk N Hallinto- ja tukipalvelutoiminta 2358 euroa/kk O Julkinen hallinto ja maanpuolustus; pakollinen sosiaalivakuutus 3164 euroa/kk P Koulutus 3232 euroa/kk Q Terveys- ja sosiaalipalvelut 2703 euroa/kk R Taiteet, viihde ja virkistys 2647 euroa/kk Lähde: Tilastokeskus 2010

10 Jalka oven väliin? Tieto- ja viestintätekniikka-ala tarjoaa houkuttelevia harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja opiskelijoille ja vastavalmistuneille. Ota rohkeasti yhteyttä sinua kiinnostaviin ICT-yrityksiin. Listaa löytyy mm. Digiduunit.fi –sivuilta. Kerro kesätyö- tai harjoittelupaikkatoiveestasi, itsestäsi ja odotuksistasi – ehkäpä saat pian mahdollisuuden päästä tutustumaan lähemmin tähän mahtavaan nykypäivän ja tulevaisuuden alaan!

11 Katso lisää:


Lataa ppt "Tervetuloa ICT-alalle!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google