Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kenguru-matematiikkakilpailu

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kenguru-matematiikkakilpailu"— Esityksen transkriptio:

1 Kenguru-matematiikkakilpailu
Työryhmä Sampsa Kurvinen Marjut Paavola Ville Tilvis Mukana myös Pakilan ala-aste (Marja Pättikangas ja Tommi Tiittala) sekä Brändö Gymnasium (Jan-Anders Salenius)

2 Kengurutehtävä: Sisältää yleensä pienen oivalluksen.
On helppo (3p), keskivaikea (4p) tai vaativa (5p). Vastaukset tarkistetaan ja pisteet lasketaan internetissä ”Kengurukoneella”.

3 Esimerkiksi: Työmiehellä oli aluksi tietty määrä halkoja. Sahattuaan 53 halkoa poikki hän laski halkojen määrän kasvaneen seitsemäänkymmeneenkahteen. Kuinka monta halkoja oli alun perin? A) B) C) D) E) 21 Kengurutehtävät päätetään vuosikokouksessa, johon kaikki Kengurussa mukana olevat maat osallistuvat.

4 Ratkaisu: Halkojen määrä kasvoi jokaisella sahauksella yhdellä, joten halkoja oli alun perin 72 – 53 = 19.

5 Kenguru Suomessa Ensimmäinen kilpailu oli vuonna 2004
Keväällä 2013 mukana oli jo 209 koulua, myös ruotsinkielisiä kouluja ja kansainvälisiä luokkia (kielenä englanti), yhteensä oppilasta Alakouluja, yläkouluja, lukioita, yhteensä viisi tehtäväsarjaa

6 Kenguru maailmalla - Nimeltään Kangourou sans Frontiéres
- Kengurukilpailu, kuten kengurutkin, on alun perin kotoisin Australiasta. Siellä se ei kuitenkaan menestynyt pitkään, mutta vuonna 1995 ranskalaiset toivat Kengurun Eurooppaan ja …

7 Tervetuloa mukaan kenguruiden iloiseen joukkoon.
Kilpailu yrittää tarjota jokaiselle jotakin, keksimisen ja osaamisen iloa! Virallinen kilpailupäivä on aina maaliskuun kolmas torstai, mutta koulu voi järjestää kilpailun kuukauden kuluessa tästä päivästä.


Lataa ppt "Kenguru-matematiikkakilpailu"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google