Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Murena toimintakertomus 2010. •Vuosi 2010 oli Urheilusukelluskerho Murenan 45. toimintavuosi. Vuosi 2010 alkoi taloudellisesti vakiintuneessa tilanteessa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Murena toimintakertomus 2010. •Vuosi 2010 oli Urheilusukelluskerho Murenan 45. toimintavuosi. Vuosi 2010 alkoi taloudellisesti vakiintuneessa tilanteessa."— Esityksen transkriptio:

1 Murena toimintakertomus 2010

2 •Vuosi 2010 oli Urheilusukelluskerho Murenan 45. toimintavuosi. Vuosi 2010 alkoi taloudellisesti vakiintuneessa tilanteessa. •Tarkalla taloudenpidollaan seura selvisi ilman suurempia ongelmia. •Tukialukseen tehtiin runsaasti kunnostustöitä mm hiekkapuhallus- ja maalaustyöt,joiden budjetointi oli selkeästi alimitoitettu tämä aiheutti lisääntyneen tarpeen seurata tarkasti muun taloudenpidon kehitystä. •Hyvin sujuneen kurssirekrytoinnin sekä hyvin osuneen sukellusmaksu- uudistuksen ansioista talous pysyi vakaana koko vuoden. •Pankkilainaakin päästiin lyhentämään suunnitelman mukaisesti, joten seuran lainataakka on hyvin hallinnassa eikä tuota suurta ongelmaa. •Kerhon varainhankinta oli edellisien vuosien tasolla. •Uppopallo on vakiintunut ajan kanssa osaksi Murena toimintaa ja juniorisarjan suomen-mestaruus on erinomainen tulos, jonka uppopalloilijat valmentajineen ovat saaneet aikaan. •Toivottavasti nähdään myös uutta toimintaa myös kuutti ja norppa-puolella tulevaisuudessa. •Johtokunta ja vastuuhenkilötyöskentely toimi vuoden aikana säännöllisesti. •Koulutustoiminnassa halutut kurssit järjestettiin mutta kouluttajakanta toimi varsin kapealla pohjalla. •Turvallisen sukellus-, uppopallo- ja koulutustoiminnan turvaaminen edellyttää toimivaa taloutta ja varainhankitaa. Seuran elinehto on oikeat resurssit, toimiva kalusto, ajassa kehittyminen mutta ennen kaikkea jäsenistön hyvinvointi ja jäsenmäärän suotuisa kehittyminen. Kaikki tekeminen täytyy kohdistua jäsenistöön jatkossakin. Yleiskatsaus toimintaan ja sen edellytyksiin.

3 Yhdistyksen johto ja toimihenkilöt Matti Luomapuheenjohtaja Björn Sonntagvarapuheenjohtaja Ari Pajarisihteeri Pasi Lammivarainhoitaja Tapani Mäkeläjäsen Jussi Saarijäsen Vastuuhenkilöinä toimivat seuraavat jäsenet: Tom WahlstedtKoulutus Tom PalmgrenVaPePa Kari Salmi tukialus ja pääkippari Anssi Tamminenvarasto Ville Strandvallkompressorit Heini Hietamies huvitoimikunta Jussi Saari, Tom Palmgrenuppopallovalmentajat Patrik Grönqvist ja Riku Saarinentekniikka toimikunta

4 Kokoukset Toimintavuoden aikana johtokunta kokoontui 13 kertaa, joiden lisäksi pidettiin kaksi sääntömääräistä vuosikokousta. Syyskokouksessa valittiin vuoden sukeltajaksi Ville Strandvall, vuoden tulokkaaksi Emilia Sandell ja vuoden junioriksi Peter Nybergh. Vuoden hengenluojaksi valittiin Jukka Sorvisto. Jäsenistö vuoden 2010 lopussa oli 165 jäsentä 2009 kunniajäseniä oli yhteensä 7 Tukialuksemme sai keväällä 2010 uuden maalipinnan hiekkapuhalluksen jälkeen. Aikataulu jolla alus hiekkapuhallettiin ja maalattiin, oli erittäin lyhyt ja hektinen. Mielipiteitä aluksemme maalaamiselle ja ehostamiselle oli niin monta kuin ”tähtiä otavassa” ja täten monen kitkerän mielipiteen vaihdon jälkeen osa porukasta otti urakan hoitaa alus uuteen ulkonäköön. Uusi kevyempi uimataso, teline kumiveneelle takatilan päälle, aurinkokannen uudistetut penkit ja säilytystilat, septitankki ja wc rakennettiin uudestaan (vaatii vielä pientä upgreidausta) ja muita pieniä muutostöitä joita kaikkia ei kuitenkaan jätetty pysyväksi esimerkkinä mainittakoon varustamoa ilmoittama viiritanko, jonka joku kerholaisistamme kävi oma-aloitteisesti poistamassa kaikessa hiljaisuudessa. Joitakin teknisiä korjauksia jouduttiin tekemään, maalauksen aikana vaurioitui muutamia sähköiseen navigointiin tarkoitettuja varusteita, ne uusittiin. Alus saatiin sukellus toimintaan aikataulussa, vaikka sen ympärillä kuohui kuin maailmanlopun alla ; ) Alus palveli ylväänä ja hyväryhtisenä kauden mahtavilla sukellusretkillämme, niin päivän, viikonlopun kuin reilun viikon kestäneellä saaristonmerenleirilläkin. 2010 vuoden sukellustoiminta ilman ainutlaatuisen mahtavaa tukialustamme olisi ollut kuin joulu ilman lahjoja. Alukseltamme sukelsi monen monta kevään kurssilaista kurssisukelluksia, kävimme uusilla kohteilla, satamissa ja perinteisillä hylyillämme (kiitos taas kerran onnistuneiden lupa-anomusten, kiitos Jukka) Aluksemme suuntaa taas uusiin haasteisiin ja sukelluskohteisiin positiivisin, kunnianhimoisin ja ylpein mielin, Merta ja olosuhteita kunnioittaen, monen innokkaan uuden ja vanhan Kipparin luotsaamana.

5 Murena ry Sukellustoiminta vuonna 2010 Tukialuksen kunnostuksen jälkeen varsinainen sukellustoiminta pääsi vauhtiin. Aluksi pääpaino oli koulutussukelluksilla jatkuen viikko ja viikonloppu sukelluksilla. Heinäkuussa pidettiin perinteinen Saaristomeren leiri. Saaristomerenleirin runsas osanottaja määrän ja vajavaisten majoitusolosuhteiden joutui taas osa nukkumaan yönsä aurinkokannella pressun alla. Vuoden 2011 päätavoitteemme keväällä on saattaa makuusiat siihen kuntoon että mahdollisimman monella olisi tänä vuonna kabolan pehmeän lämmön suoma yöllinen makuupaikka. Tukialukselta suoritettujen sukellusten kokonaismääräksi kirjattiin 399 ( 391 v 2009 ) eli sukellusmäärä oli edellisvuoteen hienoisessa kasvussa. Saaristomeren leirin aikana sukelluksia suoritettiin 148 ( 124 v 2009 ). Merkittävää vuoden 2010 aikana oli Murena ry:n ensimmäinen lupa Sotamuseolta sukeltaa Königin Luise hylyllä Helsingin edustalla. Sukelluspäiviä hylyllä oli 4 ja sukelluskertoja 29. Syksyllä yritettiin jatkoluvan myötä lisävierailu kohteelle, mutta sääolosuhteet estivät pääsyn kohteelle. Sukellusraporttien mukaan muina kohteina olivat Crysant, MFP, Kultakaleeri, Raimo Ragnar, Lea, Gunvor, Finlandia, Tiiskeri, Lauri, Hangon tykkilavetit, Dyviken, Aspharu, Eira, Ladoga, Alfred, Alca, Elisabeth Osborne, Klaus Oldendorf, Park Victor ja joitakin biosukelluksia. Mainitsemisen arvoisena on myös kahdeksan Murenalaisen osallistuminen Punaisen meren Safareille sekä pohjoisen hylyille Abu Nuhasiin ja Thistlegormille että Syvän etelän safarille lähes Sudanin rajalle asti.

6 Koulutustoiminta Kevät talvella, Tammikuussa järjestettiin NAUI Rescue Diver kurssi (sukellusturvallisuus kurssi), EA-1 ja NAUI Nitrox EANX 22-40 (happi rikastetun ilman käyttöön perehdyttävä kurssi). Helmikuussa CMAS P3 / NAUI Master Scuba Diver (laitesukelluksen syventävä jatkokurssi), Helmikuussa järjestettiin yleisölle myös 2 kertaa INTRO –sukellus. Maaliskuussa CMAS P1 / NAUI Scuba Diver (laitesukelluksen peruskurssi) ja CMAS P2 / NAUI Advanced Scuba Diver (laitesukelluksen jatkokurssi). Syyskuussa vielä toinen CMAS P2 / NAUI Advanced Scuba Diver (laitesukelluksen jatkokurssi) kaiken kaikkiaan oppilaita oli vuoden 2010 kursseilla 30 oppilasta, kaikki koulutuksen aloittaneet läpäisivät kurssinsa.

7 Uppopallotoiminta Urheilusukelluskerho Murenan nuorten uppopallojoukkue voitti B-junioreiden Suomenmestaruuden vuonna 2010. Murenan joukkueen kapteeni Ken Lindqvist oli koko sarjan paras maalintekijä. B-junioreiden SM-sarjan lisäksi Murenasta osallistui joukkue Rixu-Cup- ja Divari-Cup –turnauksiin. Rixu-Cupista Murena sai hopeaa naisten ja nuorten sarjassa, mutta Divari-Cupissa ei menestystä tullut. Turnaus olikin Murenan aikuisten joukkueen ensimmäinen koitos. Hallikaudella uppopallojoukkue harjoitteli Porvoon uimahallissa kahdesti viikossa. Syksyllä nuorten joukkueen kokoonpano pieneni joidenkin pelaajien lopettaessa, mutta jonkin verran uusia pelaajia tuli vastaavasti mukaan. Loppuvuodesta 2010 nuorten joukkue siirtyi ikärajoista johtuen A-nuorten SM-sarjaan. Vuonna 2009 Murenan uppopallojoukkuetta valmensivat Jussi Saari ja Tom Palmgren.

8 . Muu Juniori toiminta Loppuvuodesta Porvoossa muiden urheiluseurojen kanssa käynnistyi ALL IN 5 -hanke jossa pyritään saamaan nuoria pelikoneiden äärestä ja kadulta urheiluharrastuksien pariin. Myös Murena osallistui toiminnan kehittämis palavereihin tavoitteena synnyttää lisää junioritoimintaa snorkkelisukelluksen uppopallon parissa. Kehitystyöhön Murenassa osallistuivat Emilia Sandell ja Jussi Saari

9 Rantapuhdistus Rantapuhdistuksissa kaikki Porvoon uimarannat puhdistettiin tehokkaasti hyvässä ja ohjatussa toiminnassa. Talkoolaisia oli ihan mukavasti ja näin työkin saatiin sutjakkaasti tehtyä. Kalusto Kalustolle tehty normaalia huolto- ja korjaustoimintaa vuoden aikana.Seuran omistamat sukellussetit huolletaan tavanmukaisesti Varasto on siivottu ja paljon roinaa viety kaatopaikalle. VaPePa Vuonna 2010 ei ollut yhtään vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytystä, valmiutta ylläpidetään normaaliin tapaan

10 Nitroxi ja seoskaasu sukellus Seoskaasu toiminta oli rauhallista, joskin tasaista seoskaasua käytti 8-10 Murenan jäsentä. Ns. kaasukimppa käytti tasaiseen tahtiin niin heliumia, argonia kuin happeakin. Murenalaisille myytiin pääasiassa happea nitroksia varten ja jonkin verran argonia. Jos tarvetta ilmenee kaikenlaisia sukelluskaasuja on jatkossakin saannissa. Edustukset ja yhteistyö muiden kanssa Yhteistyötä on tehty mm. seuraavien tahojen kanssa: 1.Porvoon kipparit 2.Porvoon kaupunki 3.BNK 4.Urheilusukeltajat Ry Helsinki 5. Kaikki Porvoolaiset urheiluseurat.

11 Juhlat ja kerhoillat Huvitoimikunta järjesti vuoden 2010 aikana seuraavia tempauksia: 1.kevätjuhlat Lundin talossa 2.pikkujoulut Lundin talossa Kaikissa tapahtumissa oli mukavasti kerhon jäseniä perheineen mukana, ohjelmat oli suunniteltu pilke silmäkulmassa ja menut olivat maittavia. Huvitoimikunta toivottaakin kaikki kerholaiset tervetulleiksi myös vuoden 2011 huvituksiin ja talkoisiin.


Lataa ppt "Murena toimintakertomus 2010. •Vuosi 2010 oli Urheilusukelluskerho Murenan 45. toimintavuosi. Vuosi 2010 alkoi taloudellisesti vakiintuneessa tilanteessa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google