Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kirstin kotikaupunki Hyvin menee 1 kpl 14

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kirstin kotikaupunki Hyvin menee 1 kpl 14"— Esityksen transkriptio:

1 Kirstin kotikaupunki Hyvin menee 1 kpl 14
Kirsti Lahtela kertoo kotikaupungistaan. Minä kerron kotikaupungistani. Asun perheeni kanssa eräässä Itä-Helsingin lähiössä. Tiina asuu perheensä kanssa ...

2 Kirstin Kotikaupunki Lähiö on uusi, ja siellä on paljon kerrostaloja, jotka ovat hyvin lähekkäin. Vastakkain = mod hinanden vierekkäin = ved siden af hinanden Parasta on se, että lähiössä on myös oma uimaranta.

3 Kirstin Kotikaupunki Rantaa kiertää kaunis kävelytie, ja sen varrella on penkkejä. VARSI, VARRE-, VARTE- Kadun varrella on isoja puita. Teiden varrella pieniä koivuja. Rantatie on melko pitkä, ja usein iltaisin lenkkeilen siellä naapurini Sallan kanssa. poikieni kanssa / hänen lapsiensa kanssa / pienten koirien / Mikko Lehtisen kanssa

4 Kirstin Kotikaupunki Lähiössä on päiväkoti, mutta koulua ei vielä ole.
Tyttöni on päiväkodissa, ja se on vilkkaan tien toisella puolella. Korkeiden talojen / kahden joen / valtameren - toisella puolella Joki joe- = å, valtameri, -mere- = ocean

5 Kirstin Kotikaupunki Kaupunginosayhdistys tekee joka vuosi monta aloitetta kaupunginvaltuustolle (kunnan-) Yksi aloite on saada päiväkodin lähelle risteykseen liikennevalot. Asun päiväkodin /lähikauppojen lähellä Pysäköin auton sinisen aidan / suurien/suurten jätekonttien lähelle

6 Kirstin Kotikaupunki Suojatie on vaarallinen.
Suojatiet ovat vaarallisia. Onneksi meidän pihalla ei ole paljon autoja. Meidän pihalla on noin kaksikymmentä autoa / paljon moottoripyöriä / paljon pyörätelineitä tai monta pyörätelinettä

7 Kirstin Kotikaupunki Olen työssä Helsingin kaupungin liikennelaitoksella, ja ammattini on raitiovaununkuljettaja. Chauffør = autonkuljettaja, rekkakuski Lokomotivfører = veturinkuljettaja Kuljetus = transport, kuljettaa = transportere Menen työhön metrolla ja bussilla.

8 Kirstin Kotikaupunki Pidän työstäni / kodistani / hänen vaatteistaan, meidän lapsistamme Saan tavata paljon ihmisiä ja katsella myös kaupunkia eri vuodenaikoina. Ratikkalinjat kulkevat keskustassa tai lähellä sitä. Bussit lähtevät Stockmannin läheltä.

9 Kirstin Kotikaupunki Ratikkaa ei ole vaikea ajaa, mutta muuta liikennettä on paljon. Suomessa ei ole muissa kaupungeissa ratikoita. Helsingissä on hyvä ja toimiva joukkoliikenne.

10 Kirstin Kotikaupunki Kaikki eivät tarvitse omaa autoa, koska metro, bussit, paikallisjunat ja ratikat kuljettavat edullisesti kaikkialle. Minusta on hyvä, että ihmiset käyttävät niin paljon joukkoliikennettä. Poliitikkojen / kunnanjohtajan / opettajien / Kirstenin mielestä …

11 Kirstin Kotikaupunki Se ei saastuta niin paljon kuin, jos käyttää omaa autoa. Saaste = forurening Helsinki sijaitsee meren rannalla, joten täällä on melko puhdas ilma, minun mielestäni puhdasta ilmaa ja luontoa ei ole koskaan liian paljon. Puhtaan järven / leveän joen, pienen lammen, Suomenlahden (Pohjanlahti)

12 Kirstin Kotikaupunki Joskus minua ärsyttää, kun ihmiset tuhlaavat ja kuluttavat niin paljon. Vi, I, de, Fam Toivonen, Tavallinen ihminenkin voi ajatella luontoa ja tehdä paljon.

13 Kirstin Kotikaupunki Meidän perheemme kierrättää jonkin verran, sillä käymme usein kirpputorilla. Myymme siellä joskus lastenvaatteita, jotka ovat liian pieniä Riinalle.

14 Kirstin Kotikaupunki Ostamme kirpputorilta erityisesti lasten urheiluvälineitä, koska ne ovat uusina melko kalliita. Kotona kierrätämme siten, että meillä on kaksi roskista: toiseen laitamme biojätteet, kuten hedelmien kuoret ja ruoanjätteet, ja toiseen muut roskat. Mihin laitat kahvinpavut? Munapaketit? Kissanhiekat? CD:t ja DVD:t? Ruukkukukat?

15 Kirstin Kotikaupunki Lisäksi oman talomme lähellä on sekä lasin- että metallinkeräyspiste. Sinne viemme esimerkiksi lasipurkit ja säilyketölkit. Mitä sinä viet jätteiden keräyspisteeseen?

16 Kirstin Kotikaupunki Tiedän myös , että myös maito- ja mehupurkeille on oma keräyspisteensä, mutta se on kaukana, emmekä aina jaksa viedä sinne purkkeja. Onko Tanskassa tällaisia keräyspisteitä? Minusta on hyvä, että ihmiset yrittävät säästää luontoa.


Lataa ppt "Kirstin kotikaupunki Hyvin menee 1 kpl 14"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google