Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lasinkierrätys.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lasinkierrätys."— Esityksen transkriptio:

1 Lasinkierrätys

2 Lasin lajittelu Jätelasi viedään lasinkeräysastiaan, joita on ruokakauppojen lähellä ja jätteenkeräyspisteissä. Lasijäte lajitellaan kahteen eri ryhmään: värillinen ja väritön lasi. Lasipullot voi viedä myös keräys- astiaan, mutta lasille löytyy omia keräysastioita melkein joka kaupasta.

3 Kierrätyslasista tehdään
Kierrätyslasista valmistetaan lasipulloja, hillopurkkeja ja lasivillaa. Kierrätetyn lasin tunnistaa melkein aina sen vihreästä tai ruskeasta väristä. Pantillinen lasipullo kierrätetään parhaimmassa tapauksessa noin 30 kertaa.

4 Kuinka kierrätät Kuumaa kestäväksi tarkoitetut lasit, kuten uunivuoat, kahvinkeitinten kannet, glögilasit yms. eivät kelpaa tavallisen pakkauslasin kierrätykseen, koska ne valmistetaan borosilikaattilasista, jolla on suurempi sulamislämpötila. Sulamatta jääneet klimpit ehkä aiheuttavat konehäiriöitä. Tämä sama koskee posliinia.

5 Huomioi erityislasien kierrättäminen
Tasolasi, ikkunalasi, peililasi ja taidelasit eivät sovellu tavanomaiseen lasinkierrätykseen. Kun keräyslasia käytetään maarakentamiseen, voidaan kierrättää myös posliinia ja ikkunalasia.

6 Kierrätä niin säästät luontoa
Lasin keräys säästää luontoa ja vähentää haitallisia päästöjä. Lasia voidaan kierrättää melkein niin paljon, kun haluaa, joten keräyslasin talteenotto säästää uusien raaka-aineiden hankinnoissa.

7 Säästä ja kierrätä http://www.flickr.com/photos/epsos/5693012875/
Tekijät: Severi ja Tomi


Lataa ppt "Lasinkierrätys."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google