Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

VALOKAAPELIEN PÄÄTTÄMINEN KAUPUNGINTALOLLE

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "VALOKAAPELIEN PÄÄTTÄMINEN KAUPUNGINTALOLLE"— Esityksen transkriptio:

1 VALOKAAPELIEN PÄÄTTÄMINEN KAUPUNGINTALOLLE
Mika Palmroos Valokuidun päättäminen kaupungintalolle

2 Suunnittelu Ensimmäiseksi tutustuin jakamotiloihin ja niihin kulkeviin johtoreitteihin, jotka oli tehty valmiiksi. Rakennuksessa neljä kerrosta, joissa jokaisessa oma jakamo. Kaapelien veto jakamoiden välille käyttäen valmiiksi tehtyjä reittejä jakamojen RK0 – RK1,RK2 ja RK3 välille. Asennus välit oli noin metriä. Tarvittavat osat tilattiin Tietosähkö Oy:ltä. Jakamoiden/kerrosten välille saatiin näin nopeampi yhteys.

3 Toteutus Tein päättötyön Kaupungintalolle, välisenä aikana.

4 Toteutus Päätin kuidut jakamoihin hitsaamalla käyttäen Fujikura 50 S.
Hitsasin yksi –ja monimuotokuidut käyttäen häntäkuituja. Hitsauksen jälkeen kuidut liitettiin dpx -adaptereilla paneeleihin. Rk1 & rk2: 4kpl sm, 4kpl mm. Rk3: 12kpl sm , 12kpl mm. Rk0: rk1+rk2+rk3 Yht: 80kpl

5 Toteutus Merkitsin paneelit ja kuidut, jotta tiedetään mikä kuitu menee mihinkin kerrokseen. Mittasin myös jokaisen monimuotokuidun.

6 Mittaaminen Mittaaminen tapahtui Wavetekin FiberKit+:lla. Joka mittasi monimuotokuidun vaimennuksen. Monimuotokuidut läpäisivät testin   

7 Kustannukset

8 Pohdinta Aiheen valinta oli hyvä, vaikka en valokuitua ollut aikaisemmin hitsannut, mutta nyt sain siihen tutustua kunnolla. Mielestäni onnistuin työssä hyvin. Ongelmia oli vähäisen esim. pääjakamosta kolmanteen kerrokseen menevä kaapeli oli jäänyt lyhyeksi ja sen hitsauksessa oli ongelmia hitsaus asennon takia ja työn aikataulu venyi rakennuksen valmistumisen takia. Opin hitsaamaan kuitua ja omatoimisesti tekemään työpaikalla töitä, opin myös mittaamaan valokuitua. Työ sujui hyvin ja tein mielestäni hyvää jälkeä.


Lataa ppt "VALOKAAPELIEN PÄÄTTÄMINEN KAUPUNGINTALOLLE"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google