Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OMAVALVONTA Kuvat: Ruokatieto / Tapio Tuomela

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OMAVALVONTA Kuvat: Ruokatieto / Tapio Tuomela"— Esityksen transkriptio:

1 OMAVALVONTA Kuvat: Ruokatieto / Tapio Tuomela
TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA

2 OMAVALVONTA ON TURVALLISEN RUUAN PERUSTA
Omavalvonnalla tarkoitetaan yritysten ja maatilojen itsensä suorittamaa, järjestelmällistä ja jatkuvaa elintarvikkeisiin, niiden tuotantoon ja tuotantotiloihin liittyvää valvontaa. Yritys siis itse valvoo omaa toimintaansa. Tätä varten laaditaan omavalvontasuunnitelma.

3 OMAVALVONNASSA TARKKAILLAAN
mikrobiologista  laatua kuumennus-, jäähdytys- ja säilytyslämpötiloja elintarviketilojen, työvälineiden ja koneiden puhtautta pakkaus- ja hintamerkintöjä Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi

4 OMAVALVONNAN SEURAAMINEN
Omavalvonnassa tärkeää on, että tarkkailtavista asioista tehdään kirjauksia Työntekijät kirjaavat ylös esimerkiksi näytteenotot ja niiden tulokset sekä puhdistuksen aistinvaraisen arvioinnin.

5 SUOMALAINEN SALMONELLAVALVONTA
Suomessa salmonellaa ei juuri esiinny Salmonella on saatu kuriin koko ketjun hyvällä valvonnalla Kananmunatilalla tehdään omavalvontasuunnitelma, johon kirjataan esimerkiksi tautiriskin minimointi ja tilojen puhtaanapitosuunnitelma Eläinlääkäri käy kananmunatilalla kerran vuodessa Tilan täytyy tehdä salmonellatestejä noin neljän kuukauden välein valvontajärjestelmän edellytysten mukaisesti

6 RUOKATIETO YHDISTYS RY


Lataa ppt "OMAVALVONTA Kuvat: Ruokatieto / Tapio Tuomela"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google