Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kalevan kierros on kuuden kestävyyslajin yhteiskilpailu, joka tarjoaa haasteita sekä tosissaan kestävyyslajeja harrastaville että tavallisille oman kunnon.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kalevan kierros on kuuden kestävyyslajin yhteiskilpailu, joka tarjoaa haasteita sekä tosissaan kestävyyslajeja harrastaville että tavallisille oman kunnon."— Esityksen transkriptio:

1

2 Kalevan kierros on kuuden kestävyyslajin yhteiskilpailu, joka tarjoaa haasteita sekä tosissaan kestävyyslajeja harrastaville että tavallisille oman kunnon ylläpitämisestä kiinnostuneille liikkujille. Sarjat sekä miehille että naisille 5-10 vuoden välein. Lisäksi joukkuekilpailu; joukkueessa voi olla korkeintaan 6 jäsentä ja minimissään 4. Kalevan kierrokselle osallistuminen ei edellytä kilpailutaustaa, kiinnostus kestävyyslajeihin riittää! Monipuolisen lajivalikoiman ansiosta harjoittelu on erittäin vaihtelevaa, mikä nostaa sekä kestävyys- että lihaskuntoa. Samanhenkisten seurassa voit kokeilla rajojasi, haastaa itsesi ja kokea uskomattomia urheiluelämyksiä! Olet tervetullut Kalevan kierrokselle vaikka kaikki lajit eivät olisikaan entuudestaan tuttuja, sillä jo 4 lajia riittää hyväksyttyyn suoritukseen.

3 Kalevan kierros 2014 kisakalenteri
Luistelu 30km Tuusula Hiihto 45km Vuokatti Maraton 21,1/42,2 km Valkeakoski Soutu 30km Iitti Pyöräily 69 km Nurmijärvi Suunnistus 15km Lemi

4 LUISTELU Pikaluistimet soveltuvat parhaiten rataluisteluun.
Aloittelijoille on olemassa nilkkaa tukevia malleja, joilla on aluksi helpompi pitää tasapaino. Viime vuosina asemansa ovat vakiinnuttaneet klaps -pikaluistimet, joissa luistimen terä on kiinni ainoastaan kärkipuolelta ja irtoaa kannasta saranan varassa. Luistelumonoihin kiinnitettävät retkiluistinterät soveltuvat luonnonjääluisteluun, mutta ovat käyttökelpoisia myös radalla. Myös hokkareilla matkasta selviää, kun sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä vain riittää.

5 HIIHTO Kierroksen hiihdon voi suorittaa joko perinteisellä tai vapaalla tyylillä. Lähes kaikki suomalaiset omistavat sukset, joten lienee yleisesti tiedossa, että suksien pitää olla sopivat ennen muuta pituudeltaan ja jäykkyydeltään. Suksien voiteluun löytyy ohjeita mm Startin ja Vauhdin www-sivuilta muutama päivä ennen kisaa ja myös paikan päällä kisakeskuksessa voi voiteluttaa suksensa, jollei luota omiin taitoihinsa. Hiihtoharjoittelun voi aloittaa jo syksyllä sauvalenkkien muodossa, ja hiihtämään kannattaa ryhtyä heti lumentulon myötä. Pitkät ja rauhalliset, perus-kestävyyttä kehittävät yli 30 km mittaiset lenkit ovat keskeisiä.

6 Kalevan Kierroksen juoksun voit suorittaa joko juoksemalla puolimaratonin tai maratonin.
Matkat juostaan pääosin asfalttitiellä, jolla ei tavallisesti ole merkittäviä korkeuseroja. Maraton on raskas juoksu ja siihen valmistautuminen kannattaa aloittaa jo talvella. Koska maraton juostaan asfaltilla, myös harjoittelussa pitäisi totuttaa jalat kovaan juoksualustaan. Hiihdon jälkeen ei ole liikaa aikaa valmistautua maratoniin, mutta lyhyempien lenkkien ohella pitäisi pyrkiä juoksemaan myös kolme pidempää (n. 30km) lenkkiä; ne riittävätkin jo pitkälle. Ohjeita maratonille valmistautumiseen löytyy nykyisin monesta paikasta –esim. Juoksija-lehden www-sivut. JUOKSU

7 SOUTU Kierroksen soutu suoritetaan joko yksin- tai vuorosoutuna.
Vuorosoudussa venekunnan toinen jäsen meloo toisen soutaessa. Soutuvene on ns. savolais-mallinen puuvene, mutta myös lasikuituveneellä saa halutessaan soutaa. Sitä ei voi kuitenkaan suositella! Nykyään Kalevan kierroksessa käytetyissä veneissä on lähes poikkeuksetta liukupenkki. Veneitä tarjotaan myös vuokralle ja käytettyjäkin veneitä on kaupan. Kannattaa seurata KK-Foorumia ja kysy sieltä.

8 Kierroksen pyöräilykilpailussa poljetaan aika-ajona noin 65 kilometrin matka.
Startti tapahtuu väliaikalähdöin ja muiden pyöräilijöiden peesaaminen on kiellettyä. Ajoon soveltuu parhaiten kilpapyörä, mutta myös tavallisella retkipyörällä tai maastopyörällä matkasta selviää kyllä. Ohjaustankoon kiinnitettävä aika-ajotanko, ns. lepuuttaja, on hyvä matalan ajoasennon säilyttämiseen. Kypärä on pyöräilyssä pakollinen. Pyöräilytekniikan suhteen on polkimien pyöritystekniikka lukkopolkimien avulla keskeistä ja sitä kannattaa harjoitella. Polkupyörällä voi tehdä pitkiäkin lenkkejä tarvitsematta pelätä, että niistä palautuminen veisi tolkuttomia aikoja. PYÖRÄILY

9 SUUNNISTUS Kierroksen suunnistuksessa reitin pituudeksi kertyy noin 15 kilometriä. KK:n suunnistus juostaan yhteis- tai väliaikalähtönä . Vaikka metsään lähdettäisiinkin yhteis-lähdöllä, erilaiset hajonnat takaavat sen, että kanssakilpailijat eivät välttämättä kierrä kaikkia rastivälejä samassa järjestyksessä. Varusteista keskeisin on kompassi, myös suunnistuskengät ja -asu ovat suositeltavia. Suunnistuksessa käytetään elektronista kilpailukorttia (Emit), jonka voi kilpailussa myös vuokrata kilpailujärjestäjältä. Kuntorasteja järjestetään lähes kaikkialla Suomessa keväästä alkaen ja monet seurat järjestävät etenkin keväisin suunnistus-kouluja!

10 Kalevan kierroksessa vuodenaikojen mukaan vaihtuvat lajit tuovat luonnollista ja erittäin tervetullutta vaihtelua harjoitteluun. Harjoittelun painopistettä kannattaa siirtää aina seuraavaksi tulossa olevaan lajiin. Näin ollen Kalevan kierros tarjoaa erinomaiset raamit perus-kuntoharjoittelulle, joka on lähes vuoden ympäri tapahtuvaa. Perusvoimaa parantava lihaskuntoharjoittelu kannattaa ajoittaa pääasiassa loka- joulukuuhun. Monipuolisuudessaan Kalevan kierros on ainutlaatuinen kokemus ja elämys!

11 Voit siis lähteä kierrokselle yksin tai kerätä ystävistäsi tai työpaikalta 4-6 -henkisen joukkueen. Jos haluat monipuolisuutta ja lisää motivaatiota treenaamiseen tai kohottaa ryhmähenkeä yhteisellä kuntoiluprojektilla, älä mieti enää, sillä nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus joko ihan kuntoilumielessä tai kilpailullisin tavoittein lähteä mukaan! ILMOITTAUDU ! Lisätietoja: Osmo Ojala, , Ilkka Kivi, , Sanna Karjalainen,


Lataa ppt "Kalevan kierros on kuuden kestävyyslajin yhteiskilpailu, joka tarjoaa haasteita sekä tosissaan kestävyyslajeja harrastaville että tavallisille oman kunnon."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google