Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

P ERTTI YLÄMÄKI 7.2.2012 Virolahden ya. H YÖNTEISET Esitykseni aihe on hyönteisten anatomia ja elin tavat. Esittelen myös tunnetuimpia suomalaisia hyönteisiä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "P ERTTI YLÄMÄKI 7.2.2012 Virolahden ya. H YÖNTEISET Esitykseni aihe on hyönteisten anatomia ja elin tavat. Esittelen myös tunnetuimpia suomalaisia hyönteisiä."— Esityksen transkriptio:

1 P ERTTI YLÄMÄKI 7.2.2012 Virolahden ya

2 H YÖNTEISET Esitykseni aihe on hyönteisten anatomia ja elin tavat. Esittelen myös tunnetuimpia suomalaisia hyönteisiä. Myös mitä haittaa niistä on.

3 ANATOMIA Hyönteisiä on noin miljoonaa lajia noin puolet maailman eläimistä ovat hyönteisiä. Hyönteiset ovat yleensä inhottavan pieniä on niitä myös isoja. Hyönteiset ovat myös melko sitkeitä esim: Torakka ei kuole vaikka siltä katkaisisi pään. Hyönteiset ovat selkärangattomia. Melkein jokainen hyönteinen lisääntyy munimalla josta tulee toukka jonka jälkeen se kokee sarjan muutoksia jonka jälkeen siitä tulee aikuinen.

4 AMPIAINEN Ampiainen on yksi suomen yleisimmistä hyönteisistä. Se on todella hyödyllinen pölyttämään kukkia, puita ja pensaita. Ampiaiset elää yhdyskunnissa pesissä ja ovat hyvin puolustavaisia pesää ja kuninatarta kohtaan Ampiaiset pistää myrkyllisellä perä pistimellä suuttuessaan on vaarallinen jos on allerginen. Ampiaiset keräävät kukista mettä ja tuottavat hunajaa.

5 MUURAHAINEN Muurahainen on toinen yleinen hyönteinen suomessa, ne elävät yhdyskunnissa oma rakentamassa pesässä Muurahaiset puolustautuvat vihollisista puremalla ja suihkuttamalla ärsyttävää myrkkyä Ne syövät lähinnä raatoja, mettä, käärmeitä ja toisia hyönteisiä.

6 H YÖTEISTEN HAITAT Jotkut hyönteiset ovat hyvin tuhoisia esim: Heinäsirkat syövät maanviljeliöiden sadot. Osa hyönteisistä syö puuta ja aiheuttavat metsän hoitajille pään vaivaa. Osa ihmisistä ovat alergisia niiden puremille ja niiden erittämille myrkyille joka pahimmassa tapauksessa johtaa kuolemaan.

7 K IITOS MIELEN KIINNOSTA Tieto lähteet oma pää ja wikibedia Kuvan yksi on ottanut http://www.flickr.com/photos/56119072@N00 http://www.flickr.com/photos/56119072@N00 Toisen kuvan on ottanut http://www.flickr.com/photos/52352295@N00 http://www.flickr.com/photos/52352295@N00


Lataa ppt "P ERTTI YLÄMÄKI 7.2.2012 Virolahden ya. H YÖNTEISET Esitykseni aihe on hyönteisten anatomia ja elin tavat. Esittelen myös tunnetuimpia suomalaisia hyönteisiä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google