Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Madagaskar Yleistietoja kohteesta:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Madagaskar Yleistietoja kohteesta:"— Esityksen transkriptio:

1 Madagaskar Yleistietoja kohteesta:
Valtio: République de Madagascar, Repoblikan'i Madagasikara Virallinen nimi: Madagaskarin tasavalta Presidenti: Andry Rajoelina Pääministeri: Albert Camille Vital Englanninkielinen nimi: Republic of Madagascar Pääkaupunki: Antananarivo Pinta-ala: 587 041 km² Asukasluku (2010): Aikavyöhyke: UTC+3 Kesäaika: ei käytössä Suurimmat uskontokunnat: muslimit, kristityt, luonnonuskontoja Itsenäistynyt vuonna: 1960 Viralliset kielet: ranska, malagassi Puhutuimmat kielet: ranska, malagassi,arabia, bantu Rahayksikkö: Madagaskarin ariary Valuuttakurssi (1 EUR): 2934,5 MGA

2 Madagaskar suurlähetystö Helsingissä:
Honorary Consulate of Madagascar Hopeasalmentie Helsinki Tel: Fax: Matkustusasiakirjat Suomen kansalaiset tarvitsevat passin, joka haetaan poliisilta. Passin on hyvä olla voimassa ainakin 6 kk matkan jälkeen. Viisumi tarvita . Terveydenhoito: Kaikenkattava matkustajavakuutus on tarpeen. Kotiuttamista edellyttävät sairas- ja kuolemantapaukset ovat kalliita ja vaikeita järjestää ilman yksityistä matkustajavakuutusta.  Tarkista ennen matkaa, mitä matkavakuutuksesi kattaa.Tarvittavat rokotukset on syytä tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen´Matkailijan terveysoppaasta´ Matkailijan on aina hyvä selvittää ennakkoon matkakohteensa tartuntatautitilanne. Suositeltavat rokotukset kaikille: Hepatiitti A, kurkkumätä, jäykkäkouristus, Tuhkarokko-Sikotauti-Vihurirokko (MPR) Riskiarvion perusteella hankittava rokotesuoja: Hepatiitti B. Matkustusturvallisuus Melko turvallinen matkailumaa. Yleistä varovaisuutta silti hyvä noudattaa. Katurikollisuus lisääntynyt. Kattava matkavakuutus suositeltava. Suomen kunniakonsulaatti:Kunniakonsuli Marcel Ramanandraibe Osoite: Honorary Consul of Finland c/o Chocolaterie Robert 472, Boulevard Ratsimandrava 101 Antananarivo Madagaskar Puh: (20) Fax: (20) Sähköposti:

3 Liikenne Madagaskarilla on kaikkiaan 84 lentopaikkaa, mutta vain yhden kiitotie on yli kolme kilometriä pitkä.Ivaton kansainvälistä lentoasemaa ollaan laajentamassa, tavoitteena on että asema palvelisi 2 500 matkustajaa. Kiitotietä jatketaan vuoden 2011 loppuun mennessä 500 metrillä niin että Airbus A380 pystyy laskeutumaan sille. Rautateitä on 854 km ja päällystettyjä maanteitä 7 617 km. Tärkeimmät satamat ovat Antsiranana, Mahajanga, Toamasina ja Toliara. Maantiede, ilmasto ja luonto Madagaskari on maailman neljänneksi suurin saari. Madagaskarin korkein vuori on Maromokotro (2 876 m). Koko Madagaskarilla vallitsee trooppinen ilmasto, mutta korkeusvaihtelut luovat alueellisia eroja. Muutamia kertoja vuodessa trooppinen hirmumyrsky, joita kulkee Intian valtamerellä saaren pohjoispuolella, ulottaa kaatosateet ja kovat tuulet myös Madagaskarille. Luonto on saaren eristäytyneisyyden vuoksi ainutlaatuinen. Madagaskarin itärannikko on pääosin rehevää kuivahkoa monsuunimetsän tapaista metsämaata, ja varsinaisia trooppisia kosteita sademetsiä on saarella vain sen koillisosassa pienellä alueella. Suurin osa Madagaskarin eläin- ja kasvilajeista elää näissä sademetsissä. Saaren kuivempi länsipuoli on pääosin savannia ja trooppista piikkipensastoa. Yli 80 % Madagaskarin kukkalajeista, 90 % puista, 40 % linnuista, 95 % matelijoista ja 99 % kädellisistä on endeemisiä eli sellaisia, joita ei tavata missään muualla. Heinäkuussa 2010 Unesco lisäsi Madagaskarin sademetsät uhanalaisten maailmanperintökohteiden luetteloon. Keskimääräinen kesälämpötila on noin astetta ja talvella noin 10 astetta.

4 Kulttuuri Vaikka Madagaskar sijaitsee Afrikan manteren läheisyydessä, muun Afrikan vaikutus madagaskarilaiseen kulttuuriin on ollut vähäinen. Suuria madagaskarilaisia perhejuhlia ovat häät ja poikien ympärileikkaustapahtuma. Maan itäosassa on tapana järjestää seitsemän vuoden välein yleinen poikien ympärileikkaus. Kuolleiden esi-isien kunnioittaminen on tärkeä myös kristinuskoa harjoittaville madagaskarilaisille, ja hautajaiset ovat suuri rituaali. Vainajia ei yleensä haudata yleisille hautausmaille, vaan kullakin perheellä on oma hautakammionsa. Eräillä alueilla on tapana kaivaa edesmenneiden omaisten luut esille ja kääriä ne kallisarvoisiin käärinliinoihin. Madagaskarilaiset kirjailijat ovat kirjoittaneet sekä ranskaksi että malagassiksi. Ruokailu Madagaskarilaisten perusravintoa on riisi. Sen lisukkeena syödään jotain proteiinipitoista kuten kalaa tai lihaa, ja lisäksi usein keitettyjä vihanneksia. Pääruoka voidaan paistaa, grillata tai keittää joko vedessä tai kookosmaidossa.

5 TÄRKEITÄ NÄHTÄVYYKSIÄ
- Antananarivo on Madagaskarin pääkaupunki. Se on tärkeintä turistialuetta. Antananarivo sijaitsee saaren keskiylängöllä, noin 1470 metriä merenpinnan yläpuolella, ja on rakennettu kukkuloille. Kaupunki on Madagaskarin teollisuuden, kaupan ja liikenteen keskus, jossa on muun muassa tupakka-, paperi- ja elintarviketeollisuutta. Kaupunki on rakennettu kolmelle tasolle. Tärkeitä nähtävyyksiä Antananarivossa : - Queens Palace - Royal Village - Tsimbazaza eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha - Ambalavao on kaupunki Madagaskarin Haute Matsiatran alueella. Se sijaitsee maan keskiosan vuoristoseudulla 56 kilometriä Fianarantsoasta lounaaseenPerinteiseen tyyliin rakennettu Ambalavao on yksi Madagaskarin kauneimmista kaupungeista. Nähtävyyksiin kuuluvat silkkikutomo, koristepaperia valmistava tehdas sekä seitsemän kilometrin päässä sijaitseva Anjan luonnonsuojelualue. Ambalavaossa pidetään kerran viikossa maan suurimmat karjamarkkinat. - Fianarantsoa on kaupunki Madagaskarin sisämaassa maan eteläosissa. - Anja Reserve kansallispuistot - Taulanaru -puutarhat - Antsirabe on kolmanneksi suurin kaupunki.Kaupungin perustaja on norjalainen lähetyssaarnaaja, joka perusti sinne kuntoutuskeskuksen alueen ilmaston vuoksi. Kaupungin nimi tarkoittaa "paikkaa, jossa on paljon suolaa".

6 - Ambohimanga on kuninkaallinen rauniokukkula saarella
- Ambohimanga on kuninkaallinen rauniokukkula saarella.Siellä on hautapaikkoja ja kaupungin rauniot. Madagaskarilaiset pitävät kukkulaa valtionsa syntypaikkana, joten sillä on tärkeä kansallinen merkitys. Kukkula on Unescon maailmanperintökohde. Nosy Be Nosy Be on Madagaskarin suurin saari. Noin 30 km läpimittainen saari sijaitsee Madagaskarin luoteisosassa. Saaren asukkaat ovat kalastajia ja maanviljelijöitä. Saarella on myös suuret valtion omistamat sokeriruokoviljelmät, sokeritehdas ja rommitehdas. Saari on maan tärkein turismikohde. Matkailijoita on kuitenkin melko vähän. Nosy Ben vesillä on myös loistavat snorklaus & sukellusmahdollisuudet. Nosy Be´n paratiisisaarilla sijaitsee Lokoben kansallispuistoon, joka on tunnettu mustista Lemur-apinoista ja kameleonteista. Lokobessa on 42 eri lintulajia, 35 matelijalajia joista 7 kameleontteja. Alueelta löytyy myös Nosy Ben alkuperäisen sademetsän rippeet. - Berentyn - kansallispuisto etelässä yksityinen luonnonsuojelualue, jossa voi nähdä fantastisia tanssivia sifaka- makeja. - Ankaranan luonnonpuisto L'Ankarana Massifin yli hehtaarin kokoisessa luonnonpuistossa on lukuisia eroosion teräviksi hiomia kivipaaseja eli karsteja, monipuolinen lintu- ja lepakkolajisto, lemureita, järviä ja maanalaisia jokia krokotiileineen. Luonnonpuisto on paikalliselle Antakaranan heimolle pyhä; alueen väestön keskuudessa perinteet elävät yhä vahvoina ja vanhoja riittejä harjoitetaan edelleen Ankaranan luonnonpuistossa.

7 - Mahajanga - Madagaskarin vanhin kaupunki
Se on Mahajangan provinssin pääkaupunki. Mahajanga sijaitsee valtion luoteisrannikolla. - ANAKAO Anakao ja sen rauhalliset Vezo–kalastaja-kylät sijaitsevat noin 40 km Toliarasta ete-lään. Niiden turkoosin siniset rannat ja valkoiset hiekkarannat sekä vihreä kasvillisuus ovat turismilta vielä melko koskemattomia. Toliarasta päin saavuttaessa paikalle on maaston vaikeakulkuisuuden vuoksi parasta mennä meriteitse, reilussa tunnissa. - TOLIARA Eteläisen Madagaskarin suurin kaupunki Toliara, ranskalaiselta nimeltään Tuléar, on kuuma ja pölyinen kaupunki, missä moniväriset pousse-pousse riksat täyttävät liikenteen etenkin puolipäivän ja klo 15 välillä. Katukuvassa liiketoimintaa ja kauppoja hoitavat pääasiassa aasialaiset mutta myös ranskalaiset ovat näkyvä kansanryhmä. Kaupunkia ympäröivä luonto on puolestaan fantastinen, sillä sitä ympäröivät mm. luonnonpuistot ja järvet. Lähin ranta ja sen loputtomat mahdollisuudet snorklaukseen, sukellukseen, surffaukseen ja purjehtimiseen löytyvät Ifatysta, Toliarasta hieman pohjoiseen. - Taolagnaro (myös Tolagnaro tai Fort Dauphin). Taolagnaro on saanut alkunsa ranskalaisten antanosyjen maille vuonna 1643 rakentamasta Fort Flacourtin linnoituksesta.Sen viereen perustettu kaupunki nimettiin Fort Dauphiniksi tulevan Ludvig XIV:n mukaan. Muutamaa vuotta myöhemmin siitä tehtiin orjakaupan keskus. - Ambalavao - Perinteiseen tyyliin rakennettu Ambalavao on yksi Madagaskarin kauneimmista kaupungeista.

8 ISALON KANSALLISPUISTO Isalon kansallispuisto sijaitsee Toliaran provinssissa Madagaskarin eteläosassa. Puiston ainutlaatuinen maisema koostuu uljaista kalkkikivimuodostelmista, upeista kanjoneista ja palmusavannista. Tässä "Madagaskarin Coloradoksi kutsutussa puistossa voi ihailla mm. monia eri lintulajeja, matelijoita ja nisäkkäitä, joista eritoten lemurit viihdyttävät vierailijaa. Kasvillisuus on paikoittain niukkaa mutta kaunista ja puistossa pääseekin ihailemaan muun muassa siroja orkideoja ja kukkivia aloelajeja. - ANDASIBE-MANTADIAN LUONNONPUISTO Andasibe-Mantadian luonnonpuisto Antananarivon itäpuolella koostuu kahdesta osasta; Indri d’Analamazaotran luonnonpuistosta ja Mantadian luonnonpuistosta. Analamazaotra tunnetaan paremmin nimellä Perinet ja se on kuuluisa indri indri-lemureistaan, joka on suurin elossa olevia indrilaji. Indriheimo kuuluu kädellisten lahkoon kuten lemuri- eli makiapinoiden heimokin. Perinetissä on kaksi indripopulaatioita ja matkailijalla onkin suhteellisen suuri todennäköisyys törmätä tähän ihmeelliseen luontokappaleeseen kävelyreitillään – ainakaan indrin kutsuhuudolta ei puistossa voi välttyä. Mantadian puoleinen osa puistosta on vaikeampikulkuista ja siellä eläimistä kiinnostuneella matkailijalla on mahdollisuus nähdä lakkisifakasta. Sekä Perinetin että Mantadian puolella on lukuisia sammakko- ja liskolajeja. - Antsiranana eli Diego Suarez Myös portugalilaisen merenkulkijan Diego Suarezin nimen mukaan tunnettu kaupunki sijaitsee aivan Madagaskarin pohjoiskärjessä ja on yksi saaren tärkeimpiä satamia Intian valtamerelle lähtevälle meriliikenteelle. Ränsistyneiden kolonialistisen ajan rakennusten ja leveiden katujen täyttämästä kaupungista löytyy kuitenkin hyviä ravintoloita ja muutamia yökerhoja.

9 - Tsara Banjina Tsara Banjina on ainutlaatuinen paratiisisaari, joka sijaitsee Madakaskarin pääsaaren luoteispuolella, 60 kilometriä Nosy Be -saarelta. Ilmasto on rantalomailulle suosiollinen ympäri vuoden. Saarella on oma aikansa, ja aikaeron vuoksi voit nauttia auringosta tunnin pidempään kuin muualla Madagaskarilla. Upeat rannat sekä monipuolinen luonto tarjoavat hienot puitteet esimerkiksi häämatkalle. Saarella on monipuoliset mahdollisuudet vesiurheiluun, kuten snorklaukseen, vesihiihtoon, lainelautailuun, purjehdukseen, kalastukseen ja sukellukseen. Rannalla palmujen alla sijaitsevat bungalowit on tehty käsin luonnonmateriaaleista. - Ambositra sijaitsee maan keskiosan vuoristoseudulla 330 kilometriä Antananarivosta. Kaupunki on Amoron'i Manian alueen keskus. Ambositra on Madagaskarin puukäsityötaiteen keskus. Nähtävyyksiin kuuluvat kaupungin itäpuolella sijaitsevan kuninkaallisen palatsin rauniot sekä lähiseudun zafimanirykylät. Zafimaniryt ovat malagasseihin kuuluva etninen ryhmä Madagaskarissa. Heitä arvioidaan olevan noin henkeä. Zafimaniryt asuvat Madagaskarin keskiosan metsäisellä vuoristoseudulla Ambositran kaakkoispuolella. Heidän asuinalueensa rajoittuu betsileoihin ja tanaloihin. Zafimaniryt ovat tunnettuja puuleikkauksistaan ja -veistoksistaan sekä ilman nauloja rakennetuista asuintaloista, jotka voidaan siirtää kylästä toiseen.Paikallinen puunkäsittelytaito otettiin vuonna 2008 Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

10 Internet-linkki: wikipedia/ madagaskar


Lataa ppt "Madagaskar Yleistietoja kohteesta:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google