Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

III VÄLIMERI ANTIIKIN AIKANA kuvanavaus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "III VÄLIMERI ANTIIKIN AIKANA kuvanavaus"— Esityksen transkriptio:

1 III VÄLIMERI ANTIIKIN AIKANA kuvanavaus
Aineisto on vapaasti muokattavissa. Sen jakaminen eteenpäin on kielletty. III VÄLIMERI ANTIIKIN AIKANA kuvanavaus Kuva on Rooman keisariaikana tehty mosaiikki. Mosaiikit tehtiin pienistä lasitetuista tai lasittamattomista kivipalasista. Antiikin aikaisia lattiamosaiikkeja on säilynyt varsin runsaasti.

2 Merenkulku mahdollisti Välimeren kauppa-alueen, kukoistavien kauppakaupunkien ja kulttuurivaihdon synnyn.

3 Kalat olivat antiikin aikana tärkeä ravinnonlähde, vaikka Välimeri ei ole erityisen kalaisa.

4 Kreikkalaisesta mytologiasta peräisin olevat kupidot kertovat kreikkalaisista vaikutteista Rooman kulttuurissa. Kupido oli roomalainen vastine kreikkalaiselle Erokselle, jota pidettiin rakkauden ja hedelmällisyyden miehisenä vertauskuvana.

5 Antiikin Välimeri

6 Minolaiset olivat Välimeren varhaisimpia merenkulkijoita
Minolaiset olivat Välimeren varhaisimpia merenkulkijoita. Luonnonmullistukset ja mykeneläiset valloittajat aiheuttivat kulttuurin tuhoutumisen. Foinikialaiset kauppiaat perustivat kauppa-asemia Välimeren länsi- ja eteläosiin. He perustivat myös Karthagon, josta tuli yksi antiikin kauppamahdeista. Kreikkalaiset syrjäyttivät mykeneläiset 1100-luvulla eKr. ja foinikialaiset kaupan valtiaina 800–700-luvuilla eKr. Kreikkalainen kulttuuri levisi siirtolaisten mukana uusille alueille. Kreikkalaiset alueet joutuivat makedonialaisten valtaan 300-luvulla eKr. Aleksanteri Suuren aikaan valtakunta ulottui Intiaan saakka

7 Laajeni Välimeren suurvallaksi 200- ja 100-luvuilla eKr.
Rooman valtakunta muodostui pitkän ajan kuluessa Apenniinien niemimaalle Vuotta 753 eKr. pidetään kaupungin perustamisvuotena Laajeni Välimeren suurvallaksi ja 100-luvuilla eKr. Roomalaiset perustivat yhden maailmanhistorian suurimmista valtakunnista. Vallatut alueet provinsseja, joita yhdisti kauppa

8 Keskustelunavaus Miten Euroopan luonnonympäristö poikkeaa Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän ympäristöistä? Pohtikaa, mikä merkitys tällä on kulttuurien kehitykselle.

9 Ihminen, ympäristö ja kulttuuri -kurssin luvussa 3 kiinnitä huomiota näihin asioihin:


Lataa ppt "III VÄLIMERI ANTIIKIN AIKANA kuvanavaus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google