Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Organisaatioiden yhteistyö

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Organisaatioiden yhteistyö"— Esityksen transkriptio:

1 Organisaatioiden yhteistyö
Palvelusuunnittelija Maria Virtanen Finna-koulutus

2 Kuva: Väinö Kannisto, Helsingin kaupunginmuseo, CC BY 4. 0 https://www

3 ”Palvelua suunnitellaan ja kehitetään yhteistyössä osallistuvien organisaatioiden kanssa...” - Finna-konsortion toimintaperiaatteet

4 Finna-konsortio Finnaan osallistuvat organisaatiot (kirjastot, arkistot ja museot) muodostavat Finna-konsortion. Kehittää yhteistyössä Kansalliskirjaston kanssa Finna-palvelua sekä edistää konsortion jäsenten aineistojen ja palveluiden tuomista Finnan kautta saataville. Tehtävänä taata konsortion jäsenten vaikutusmahdollisuudet Finnan kehittämisessä. Tarkemmat konsortion toimintaperiaatteet. Finna-konsortion jäseneksi liitytään solmimalla palvelusopimus Kansalliskirjaston kanssa. OKM:n hallinnonalan ulkopuolisille testiorganisaatioille tulossa määräaikainen palvelusopimus.

5 Finnan palvelusopimus
Palvelusopimus solmitaan mielellään heti ilmoittautumisen jälkeen. Tuotantoon ei voi Finnassa siirtyä ilman voimassaolevaa palvelusopimusta. Sisältää mm. määrittelyt Kansalliskirjaston ja konsortion jäsenen tehtävistä ja vastuista. Tällä hetkellä kaksi liitettä liite vapaasti käytettävissä olevasta metatiedosta palvelutasoliite, joka koskee tuotannossa olevia organisaatioita. Organisaatioiden yhteenliittymissä sopimuksen voi solmia yksi organisaatio muiden puolesta ja niiden valtuuttamana. Sopimus edellyttää käyttörajoitetun metatiedon yksilöintiä ja asiasta ilmoittamista Kansalliskirjastolle. (korkeakoulukirjastot)

6 Finna-konsortioryhmä
Finna-konsortioryhmä on konsortion jäsenten ja intressiryhmien edustajien yhteistyöelin ja Finnan ohjausryhmä. Ryhmän tehtäviä mm. Finnan toiminnan suunnitteluun osallistuminen ja seuranta. Viestintäkanavana toimiminen. Lisää konsortioryhmän tehtävistä ja edustajien valinnasta ryhmän säännöissä. Ryhmän toimii samalla kokoonpanolla kaksivuotiskauden ja puheenjohtajana toimii joku osallistuvien organisaatioiden edustajista. Ryhmän kokousmateriaalit kaikille avoimia Finna-wikissä.

7

8 Finna osana KDK-hanketta

9 Muut yhteistyön muodot
Yhteisiä kehittämiskohteita Finnassa voidaan edistää temaattisin työpajoin seminaarein käyttäjäfoorumeita järjestämällä määräaikaisten työryhmien avulla foorumikeskusteluin. Kansalliskirjasto järjestää arkistoille, korkeakoulukirjastoille, museoille ja yleisille kirjastoille säännöllisiä sektorikohtaisia Finna-tapaamisia. Seuraavat tapaamisajat Finnan tapahtumakalenterissa. Myös koodaustason kehittämiskumppanuus on mahdollista.

10 Sektoreiden oma yhteistyö
Arkistot Arkistosektorin yhteistyöverkosto. AMK-kirjastot Tapahtumia, koulutusta AMKIT-konsortion Järjestelmäkehitysryhmä ja Viestintäryhmä. Museot Omat Finna-kokoukset, eDuuni sivusto. Yleiset kirjastot, Erikoiskirjastot Ei vielä vakiintunutta Finnaan liittyvää yhteistyötä. Yliopistokirjastot Ollut SYN-KDK-työryhmä.

11 Hyviä yhteistyöhetkiä!
Lisätiedot: finna-posti[at]helsinki.fi maria.virtanen[at]helsinki.fi


Lataa ppt "Organisaatioiden yhteistyö"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google