Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Foreach-toistolause foreach-rakenteella on kätevä käydä läpi kaikki taulukon alkiot. Erityisen kätevää se on hajautustaulukon tapauksessa, jossa taulukon.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Foreach-toistolause foreach-rakenteella on kätevä käydä läpi kaikki taulukon alkiot. Erityisen kätevää se on hajautustaulukon tapauksessa, jossa taulukon."— Esityksen transkriptio:

1 foreach-toistolause foreach-rakenteella on kätevä käydä läpi kaikki taulukon alkiot. Erityisen kätevää se on hajautustaulukon tapauksessa, jossa taulukon sisäisen osoittimen siirtäminen ja elementteihin viittaaminen tapahtuvat liki automaattisesti. foreach-rakenteella on kaksi vaihtoehtoista syntaksia: foreach(taulukko as $arvo) lauseita; foreach(taulukko as $avain => $arvo) lauseita; foreach-toistolause tMyn

2 foreach-rakenne toimii lisäksi seuraavien periaatteiden mukaan:
Edellinen toimii siten, että suoritettaessa lauseita kullakin iteraatiolla on käytettävissään vuorossa oleva taulukon elementin arvo muuttujassa $arvo. Jälkimmäisen syntaksi mahdollistaa myös taulukon vuorossa olevaan avaimeen viittaamisen muuttujalla $avain. foreach-rakenne toimii lisäksi seuraavien periaatteiden mukaan: foreach siirtää aluksi taulukon sisäisen osoittimen automaattisesti alkuun (ei tarvita reset()-funktiota). foreach käyttää alkuperäisen taulukon kopiota. Tällöin taulukon läpikäynti ei muuta alkuperäisen taulukon sisäisen osoittimen paikkaa. foreach-toistolause tMyn

3 foreach-toistolause tMyn

4 foreach-toistolause tMyn

5 foreach-toistolause tMyn

6 foreach-toistolause tMyn

7 Edellä olevaa esimerkkiä voidaan vielä tehdä vähän helpommaksi ”lukea”:
foreach-toistolause tMyn


Lataa ppt "Foreach-toistolause foreach-rakenteella on kätevä käydä läpi kaikki taulukon alkiot. Erityisen kätevää se on hajautustaulukon tapauksessa, jossa taulukon."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google