Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Asento! -Lepo! Kpl 31.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Asento! -Lepo! Kpl 31."— Esityksen transkriptio:

1 Asento! -Lepo! Kpl 31

2 Kehon asennot Keho tottuu käyttämiisi asentoihin. Jos olet koko ajan kumarrassa perusasentosikin romahtaa eteenpäin. Jos taas istut ryhdikkäänä perusasentosikin on suora. Huonosta asennosta aiheutuu kipuja, esim. niskaan ja selkään. Ne yleensä kertovat virheellisestä asentotottumuksesta tai jopa rytmivirheistä.

3 Liikunnan tärkeys Kehon hyvinvointiin voi itse vaikuttaa elämäntavoilla. Huonoon ryhtiin auttaa säännöllinen liikunta, venyttely ja hyvin nukutut yöunet. Muista kuunnella kehoasi äläkä rasita itseäsi liikaa. Turhan suuri määrä liikuntaa voi aiheuttaa lihaskipuja ja pahentaa niskasärkyä.

4 Kehon kuunteleminen Opi tuntemaan kehosi. Pysähdy miettimään missä asennossa juuri nyt olet. Oletko mielestäsi hyvässä asennossa? Missä asennossa jalkasi ovat? Entä onko selkäsi suorassa? Mieti, miltä lepääminen ja rentoutuminen tuntuvat. Entä liikunta? Tällaiset kysymykset vahvistavat kehon tuntemustasi ja auttavat sinua kehosi huoltamisessa. On hyvä huomioida, milloin lihaksesi ovat jännittyneet ja milloin rennot. Näin vältyt turhilta päänsäryiltä.

5 Ryhdistäydy! Hyvä ryhti kertoo reippaasta olemuksesta ja kehon tasapainoisesta kehityksestä. Jos ryhtisi ei ole hyvä, pahimmassa tapauksessa sinulle voi kehittyä kyfoosi tai lordoosi.

6 Selkärangan virheasennot: Jatkuva huonossa asennossa oleminen kuormittaa niveliä ja venyttää lihaksia väärällä tavalla. Tästä esimerkkinä on: Kyfoosi Lordoosi


Lataa ppt "Asento! -Lepo! Kpl 31."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google