Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tarvitsen uuden lampun. Tunnetko Anjan

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tarvitsen uuden lampun. Tunnetko Anjan"— Esityksen transkriptio:

1 OBJEKTI: normaalisti N mutta negatiivinen objekti on partitiivissa A/TA/TTA
Tarvitsen uuden lampun. Tunnetko Anjan? Tapaan ruotsalaisen ystävän tänään. Ostan pienen asunnon. Tarvitsen uudet verhot. Harj.8 ja 9 ja 10 s. 210 Harj. 13 ja 17 kotiin En tarvitse uutta lamppua. En tunne Anjaa. En tapaa ruotsalaista ystävää. En osta pientä asuntoa. En tarvitse uusia verhoja.

2 Mitä eroa? A: Mitä teit eilen?
B: Tota mä katsoin eilen hyvän elokuvan. A: Kuka siivosi koko keittiön? B: Isä. Harj. 6 ja 7 sivut 64 ja 65 A: Moi, mitä teet? B: Tota, mä katson hyvää elokuvaa. A: Mitä isä nyt tekee? B: Hän siivoaa keittiötä.

3 Imperatiivi + nominatiivi
1. Minulla ei ole lamppua. 2. Minä en syö banaania. 3. Minä en pese puseroa 4. En siivoa huonetta. 5. En kirjoita esseetä. 6. En harjoittele laulua. 7. En tee tehtävää. 8. En tuo pakettia. 9. En opiskele suomea. 10. En rakasta sinua. Osta lamppu! HETI / NYT Syö banaani! PESE PUSERO NYT! TEE TEHTÄVÄ NYT HETI! TUO PAKETTI POSTISTA! Opiskele suomea! Rakasta minua!

4 TÄYTYY+nominatiivi / pitää / on pakko
Sinulla ei ole lamppua. Sinulla ei ole pesukonetta. Meillä ei ole jääkaappia. Aijalla ei ole puhelinta. Ensin harjoitus s. 69 ja sitten harj. 14, 15 Sinun täytyy ostaa lamppu. Sinun täytyy ostaa pesukone. Meidän on pakko ostaa jääkaappi. AijaN pitää / täytyy ostaa puhelin.


Lataa ppt "Tarvitsen uuden lampun. Tunnetko Anjan"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google