Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

RIPPIKOULUT 2018 Äänekosken seurakunta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "RIPPIKOULUT 2018 Äänekosken seurakunta"— Esityksen transkriptio:

1 RIPPIKOULUT 2018 Äänekosken seurakunta
”Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä.” Psalmi 139:14

2 Kaste- ja lähetyskäsky:
"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28:18-20

3 Faktoja rippikoulusta ja konfirmaatiosta:
Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin. Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Konfirmaatiossa tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Kasteessasi vanhemmat ja kummit lausuivat uskontunnuksen puolestasi, nyt olet itse pääosassa. Jonain päivänä on ehkä sinun vuorosi kummina lausua sama tunnustus uuden kirkon jäsenen puolesta. Rippikoulun voit käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu. Jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ennen sitä. Jos sinut on kastettu, mutta et enää kuulu kirkkoon, on sinun liityttävä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

4 Mitä oikeuksia Rippikoulu antaa?
-Konfirmaatio antaa sinulle oikeuden toimia kummina -osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, -äänestää seurakuntavaaleissa 16-vuotta täytettyäsi -asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. -Rippikoulu on kirkkohäiden edellytys.

5 Rippikoulun voi käydä joko päivärippikouluna, leiririppikouluna tai yksityisrippikouluna.
Voit ilmoittautua mukaan rippikouluun , mikäli täytät 15 vuotta viimeistään vuoden 2018 loppuun mennessä. Rippikoulun voi käydä myös jonkun muun järjestön leirillä tai toisessa seurakunnassa. Muista silti ilmoittautua seurakuntajaksolle ilmoittautumislinkin kautta.

6 Rippikouluun ilmoittautuminen
Rippikouluun ilmoittautuminen on Seurakunnan nettisivujen kautta. Muista täyttää ilmoittautumislomake tosi huolellisesti erityisesti henkilötunnuksen ja yhteystietojen kohdalta. Tieto rippikouluryhmästä ja muutakin infoa tulee jatkossa sekä tekstiviestitse että sähköpostiin sekä sinulle että huoltajallesi. Saat tietää rippikouluryhmäsi ja ensimmäisen kokoontumisen ajankohdan syyskuun loppuun mennessä.

7 RIPPIKOULU ÄÄNEKOSKELLA:
TIETO RIPPIKOULU RYHMÄSTÄ TULEE SYYSKUUNLOPPUUN MENNESSÄ SÄHKÖPOSTIIN -RIPPIKOULUSI ALKAA LOKA/MARRASKUUSSA JOLLOIN ON ENSIMMÄISET SEURAKUNTAJAKSON KOKOONTUMISET -KOKOONTUMISIA on pitkin talvea ja kevättä kaikilla ryhmillä -PÄIVÄ- JA LEIRIRIPPIKOULUjen lähijakso on kesällä, ja sen jälkeen on konfirmaatiojuhla. -HUOM! ILTARIPPIKOULU KOKOONTUU TALVEN JA KEVÄÄNAIKANA ILTAISIN JA VIIKONLOPPUISIN ÄÄNEKOSKELLA, ja Konfirmaatiojuhla on toukokuussa. KUVIA JA TIETOA SEURAKUNNAN TILOISTA LÖYTYY:

8 Päivärippikoulut   Ilta Äänekosken seurakuntakeskuksessa talven ja kevään aikana, konfirmaatio su klo 10 Äänekosken kirkossa. (Iltarippikoulu kokoontuu talven ja kevään aikana sekä iltaisin että muutamana viikonloppuna.) Päivä Suolahden seurakuntatalolla , konfirmaatio la 9.6 klo 12 Suolahden kirkossa. (Päivärippikoulut kokoontuvat sunnuntaista perjantaihin yleensä noin 9-16.)  Päivärippikoulujen hinta on 40€. Hinta sisältää ruuat, materiaalit ja konfirmaatiokuvan. 

9 Leiririppikoulut Laaja I 4.–9.6.2018,
Laaja I 4.– , konfirmaatio su klo 13 Sumiaisten kirkossa Laaja II 11.– konfirmaatio su klo 13 Konginkankaan kirkossa  Laaja III 9.– , konfirmaatio su klo 13 Konginkankaan kirkossa  Laaja IV 16.– , konfirmaatio su klo 13 Sumiaisten kirkossa  Laaja V 23.– , konfirmaatio su klo 13 Konginkankaan kirkossa  Laajaniemen rippikoulujen hinta 80€. Hinta sisältää majoituksen, ruuat, materiaalit ja konfirmaatiokuvan.

10 Leiririppikoulut Pilistvere 25.6–2.7.2018,
konfirmaatio su 8.7. klo 13 Sumiaisten kirkossa. (Pilistvere sijaitsee Keski-Virossa 130 km Tallinnasta lounaaseen. Leiri pidetään Pilistveren pappilassa. Viron rippikoululaiset tarvitsevat passin tai virallisen henkilöllisyystodistuksen.) Lappi 14.– , konfirmaatio la klo 12 Konginkankaan kirkossa. (Lapin rippikoulun tukikohtana toimii Muoniossa sijaitseva Tunturikeimiö, josta tehdään erimittaisia retkiä ja vaelluksia tuntureille.)  Pilistveren riparin hinta on 270€. Hinta sisältää matkat, majoituksen, ruuat, materiaalit ja konfirmaatiokuvan. Lapin riparin hinta on 270€. Hinta sisältää matkat, majoituksen, ruuat, materiaalit ja konfirmaatiokuvan.

11 LAAJA: Laajaniemessä, eli seurakunnan omassa leirikeskuksessa liimattalassa, pidetään suurin osa kesän rippikoulujen lähijaksoista.

12 PILISTVERE: Pilistveren pappila sijaitsee keskivirossa ja toimii pilistveren rippikoulun LEIRIPAIKKANA. Matkat tehdään bussilla ja Lautalla Äänekoskelta pilistvereen. Rippikoululaisella pitää olla mukana passi/henkilökortti.

13 KEIMIÖ: Lapin rippikoulun tukikohtana toimii Tunturikeimiö muoniossa. Teemme päivävaelluksia ja yhden yövaelluksen lähistöllä sijaitseville tuntureille esim. pallakselle.

14 MUISTA ILMOITTAUTUA 15.9 MENNESSÄ. JOS ON ONGELMIA OTA YHTEYTTÄ
HENNAAN ) Tai LATEEN )


Lataa ppt "RIPPIKOULUT 2018 Äänekosken seurakunta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google