Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Energiaa tarpeeseen mutta ei tarpeettomasti

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Energiaa tarpeeseen mutta ei tarpeettomasti"— Esityksen transkriptio:

1 Energiaa tarpeeseen mutta ei tarpeettomasti
KPL 33

2 Energiaa tasapainoisesti
Energiaa pitäisi saada ruoasta ja juomisesta kohtuullisesti eli sen verran kuin kuluttaa perusaineenvaihduntaan, kasvamiseen, elintoimintoihin ja liikkumiseen. Saat tarpeeksi energiaa kun syö lautasmallin mukaisen lautasellisen lounaalla ja päivällisellä ja syö terveellisesti aamulla, välipalalla ja illalla.

3 Huomaa piilorasvat Energian saanti ei pysy kohtuullisena, jos rasvaa syödään liikaa. Silloin lihoo helposti. Lihomista pidetään pahana koska se altistaa monelle sairaudelle. Näkyvän rasvan saantia on helppo seurata kun leivän päälle vähemmän rasvaa tai mitään ruoanvalmistetuksessa käytettävää rasvaa. Rasvaa jota et näe sanotaan piilorasvaksi. Sen saantia ei huomaa ellei tiedä mitkä ruoka-aineet sisältävät reilusti rasvaa.

4 Päivän ateriat: -Aamupala (15-25% päivän energiatarpeista)
-Lounas (25-35% päivän energiatarpeista) -Välipala (5-30% päivän energiatarpeista) -Päivällinen (25-35% päivän energiatarpeista) - Iltapala (5-20% päivän energiatarpeista)

5 Energiaa ruuasta 25-30 % päivän energiantarpeesta tulisi saada pääsääntöisesti kasviras-voista. Tällöin leivän päälle laitetaan kasvimargariinia, käytetään kasviöljyä ruoanlaitossa ja salaatinkastikkeissa, juodaan rasvatonta maitoa ja valitaan vähärasvaisia maito- ja lihavalmisteita. Lisäksi energiaa on hyvä saada % proteiineista. Proteiineja saa eläinkunnan tuotteista kuten maidosta, lihasta, kalasta, kanasta, ja kananmunasta.


Lataa ppt "Energiaa tarpeeseen mutta ei tarpeettomasti"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google