Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ANGLIKAANINEN KIRKKO - Syntyaika ja –paikka: 1500-luvulla Englannissa reformation seurauksena - Kannattajamäärä: n. 80 miljoonaa; Suomessa n. 1000 - Levinneisyys:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ANGLIKAANINEN KIRKKO - Syntyaika ja –paikka: 1500-luvulla Englannissa reformation seurauksena - Kannattajamäärä: n. 80 miljoonaa; Suomessa n. 1000 - Levinneisyys:"— Esityksen transkriptio:

1 ANGLIKAANINEN KIRKKO - Syntyaika ja –paikka: 1500-luvulla Englannissa reformation seurauksena - Kannattajamäärä: n. 80 miljoonaa; Suomessa n. 1000 - Levinneisyys: Iso-Britannia, Pohjois-Amerikka, Etelä-Afrikka ja Australia - Keskeistä: * nimi Englannin latinankielisestä nimestyä Anglia * Englannin valtionkirkko * hengellinen johtaja Canterburyn arkkipiispa ja korkein johtaja on kuningas/kuningatar * piispoilla on merkittävä asema saarna on tärkeä; sakramentteina kaste ja ehtoollinen; “katolinen messu” Suuntaukset: anglokatolinen (katolisen kirkon perinne ja pirkon jatkuvuus) ja liberaalinen (Raamatun tulkitseminen nykypäivän tilanteissa)

2 Henrik VIII & Thomas Cranmer


Lataa ppt "ANGLIKAANINEN KIRKKO - Syntyaika ja –paikka: 1500-luvulla Englannissa reformation seurauksena - Kannattajamäärä: n. 80 miljoonaa; Suomessa n. 1000 - Levinneisyys:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google