Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TUULIVOIMA Tuulivoima on tuulen liike-energian muuntamista sähköksi, yleensä tuuliturbiïnien pyörivien lapojen välityksellä, joka on peräisin auringon.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TUULIVOIMA Tuulivoima on tuulen liike-energian muuntamista sähköksi, yleensä tuuliturbiïnien pyörivien lapojen välityksellä, joka on peräisin auringon."— Esityksen transkriptio:

1 TUULIVOIMA Tuulivoima on tuulen liike-energian muuntamista sähköksi, yleensä tuuliturbiïnien pyörivien lapojen välityksellä, joka on peräisin auringon säteilystä.

2 HYVÄT PUOLET HUONOT PUOLET
Tuulivoima on uusiutuva luonnonvara. Sen tuotannossa ei synny hiilidioksidi- eikä muitakaan päästöjä, kuten rikkiä tai typpeä. Materiaaleista teräs on helposti kierrätettävää. Tuuliturbiinit aiheuttavat lintukuolemia, ja tappavat lepakoita. Tuulivoimaloihin vaaditaan kahden kilometrin suojaetäisyys.

3 TUULIVOIMA Maailmanlaajuisesti tuulivoiman tuotantokapasiteetti on kasvanut huomattavasti vuoden 2004 jälkeen. Vuosina tuotantokapasiteetti nousi 11 GW vuodessa. Vuosina tuotantokapasiteetti non lisääntynyt maailmanlaajuisesti GW vuosittain. Vuonna 2013 EU:ssa asennettiin maalle ( 86%) ja merelle ( 14%) uusia tuulivoimaloita. (kuvassa vuoden 2014 tilastot)

4 TUULIVOIMA SUOMESSA Tuulivoiman ympäristövaikutukset ovat Suomessa vähäiset. Varsinaisesta sen toiminnasta ei juuri synny muuta, kuin melupäästöjä. Käytönaikaisista ympäristöhaitoista merkittävimpiä ovat ääni-, maankäyttö- ja maisemavaikutukset. Tuulivoimalaa voidaan käyttää noin 20 vuotta, ennen kuin se täytyy purkaa tai vaihtaa uuteen, muussa tapauksessa se jää ympäristöongelmaksi. Turbiineja tuottaessa kasvihuonepäästöt lisääntyvät. Suomessa käytetyistä energiantuotantomuodoista ainoastaan ydin- ja vesivoimalalla päästöt ovat pienempiä. Tuulivoimaloita on eniten rannikkoseudulla.

5


Lataa ppt "TUULIVOIMA Tuulivoima on tuulen liike-energian muuntamista sähköksi, yleensä tuuliturbiïnien pyörivien lapojen välityksellä, joka on peräisin auringon."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google