Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ILMA Emma ja Vilma 5B.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ILMA Emma ja Vilma 5B."— Esityksen transkriptio:

1 ILMA Emma ja Vilma 5B

2 Palaminen ja ilma Palamista ei ole ilman ilmaa.
Palaminen on kemiallinen reaktio, jossa palava aine reagoi hapen kanssa. Reaktiossa vapautuu lämpöenergiaa ja syntyy reaktiotuotteita, kuten vettä ja hiilidioksidia. Palamisesta voi syntyä kaasussa tapahtuva valoilmiö,jota kutsutaan liekiksi. Ilman liekkiä tapahtuvaa palamista kutsutaan hehkupaloksi.

3 Tietoa ilmasta Mitä ilma on?
Ilma on useiden eri kaasujen seos, joka muodostaa maan ilmakehän. Ilmaa pidettiin aikoinaan kauan yhtenä neljästä alkuaineista. Ilmansaasteet ovat ihmisen toiminnasta tai luonnosta peräisin olevia haittaa aiheuttavia kaasumaisia tai hiukkaismaisia aineita. Oikeasti ilma ei ole alku aine, kuten happi tai typpi, eikä yhdiste, kuten hiilidioksidi. Ilmassa on valitettavasti myös ilmansaasteita, kuten rikkidioksidia ja typen oksideita.

4 Lisää tietoa ilmasta Puhtaasta ilmasta on tullut merkittävä osa hyvinvointia kotona ja työpaikoilla. Ilma laajenee lämmetessään. Ilma suojaa kastumiselta. Ilma supistuu jäähtyessään. Ilma sisältää eniten typpeä ja happea. Puhdas ilma on väritöntä, hajutonta ja mautonta. Kuiva ilma sisältää typpeä, happea, argonia, hiilidioksidia, neonia, heliumia, metaania, kryptonia ja vetyä.

5 Kuva ilmakehästä

6


Lataa ppt "ILMA Emma ja Vilma 5B."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google