Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pop-taide syntyi 60-luvun alussa vastareaktiona modernistiselle taiteelle, ja erityisesti Yhdysvalloissa vankan aseman saavuttaneelle abstraktille ekspressionismille.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pop-taide syntyi 60-luvun alussa vastareaktiona modernistiselle taiteelle, ja erityisesti Yhdysvalloissa vankan aseman saavuttaneelle abstraktille ekspressionismille."— Esityksen transkriptio:

1

2 Pop-taide syntyi 60-luvun alussa vastareaktiona modernistiselle taiteelle, ja erityisesti Yhdysvalloissa vankan aseman saavuttaneelle abstraktille ekspressionismille. (abstrakti ekspressionismi alkoi toisen maailmansodan jälkeen New Yorkissa).

3 aiheet: ympäröivää yhteiskunta massatuotanto massamediat tavaramerkit iskulauseet ja suurkaupungin ilmiöt paljastaen niiden takaa ammottavan tyhjyyden tylsyyden ja petoksen. Richard Hamilton: Mikä tekee kodeistamme niin erilaisia – niin virkistäviä (1956)

4 Keinot ja kuva-aiheet varastettiin mainosmaailmasta, sarjakuvista ja sanomalehtien lööpeistä.
Warholista ja muista poptaiteilijoista tuli uudenlaisia taiteen sankareita: julkkiksia ja seurapiirihenkilöitä, jotka liikkuivat rocktähtien seurassa.

5 Pop-taiteen käsitteellisyys ja yhteiskuntakriittisyys ei ollut päällekäyvää; teokset saattoi myös ymmärtää kevyinä koristeina tai vitseinä.

6

7

8

9


Lataa ppt "Pop-taide syntyi 60-luvun alussa vastareaktiona modernistiselle taiteelle, ja erityisesti Yhdysvalloissa vankan aseman saavuttaneelle abstraktille ekspressionismille."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google