Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tarkoitus: Valmistaa rimoista halutun paksuinen massiivipuulevy ja samalla estetään puun luonnollinen vääntyminen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tarkoitus: Valmistaa rimoista halutun paksuinen massiivipuulevy ja samalla estetään puun luonnollinen vääntyminen."— Esityksen transkriptio:

1 Tarkoitus: Valmistaa rimoista halutun paksuinen massiivipuulevy ja samalla estetään puun luonnollinen vääntyminen.

2 Lähtötilanne laudassa: paksuus 45-75, työvara pituuteen n.5 cm
Lisätyö: laudan särmääminen tai Särmätty lauta Särmäämätön lauta

3 Laudan toisen syrjän sahaaminen suoraksi (tai halkaisu)vannesahalla viivaa pitkin.

4 Tukevamman laudan lappeen höylääminen suoraksi
Tukevamman laudan lappeen höylääminen suoraksi. Muista tehdä suojalaiteen säätö oikein.

5 Laudan syrjän (tai syrjien) höyläys suoraksi
Laudan syrjän (tai syrjien) höyläys suoraksi. Höylätty lape tukevasti ohjaimeen. Muista tehdä suojalaitteen säätö oikein.

6 Mittaa laudan paksuus ja vähennä siitä 2 mm
Mittaa laudan paksuus ja vähennä siitä 2 mm. Höylää vain sen verran, että saat toisestakin lappeesta suoran. Muista, että terä höylää kappaleen yläpuolelta.

7 Tee 3-4 milliä paksumpia rimoja kuin liimalevyn lopullinen paksuus tulee olemaan, tätä kutsutaan höyläysvaraksi. Käytä myös ehdottomasti työntökahvaa halkaisussa.

8 Syykuvio aina vastakkaiseen suuntaan rimoissa
Syykuvio aina vastakkaiseen suuntaan rimoissa. Varaa ja ”viritä” kaikki puristimet ja tukirimat valmiiksi ennen liimaamista. Merkitse rimat V- kuviolla, näin järjestys säilyy vaikka rimat välillä menisivät sekaisin matkalla liimauspöydälle.

9 Käännä kaikki rimat pystyyn ja nippuun, paitsi reunimmainen jää vaaka tasoon. Levitä liima nopeasti pystyyn käännettyjen rimojen pintaan.

10 Puristusajaksi riittää n. 30 min.
Käännä rimat takaisin vaakatasoon. Aloita puristaminen levyn pinnalta olevasta puristimesta jonka jälkeen kiristä alapuolisiakin puristimia. Koita saada kaikki puristimet tiukaksi, mutta EI ”maailman tappiin” asti kiristettynä. Puristusajaksi riittää n. 30 min. HUOMIOI, että vähintään yksi puristin puristaa levyn päältä!!!

11 Avataan levypuristimet ja käsipuristimet ja kaavitaan yli pursunneet liimatahrat levystä lastalla.
HUOMIO !!! Älä höylää sellaista liimalevyä, jossa on kuivumatonta liimaa levyn pinnassa / pohjassa. Liima voi tällaisessa tapauksessa jäädä tasohöylään kiinni ja vaikeuttaa levyn liukumista koneessa!!

12 Tasohöylätään liimalevyn molemmat pinnat suoraksi määräpaksuuteen, höyläysvarahan oli 3-4 mm. Levy on nyt valmis jatkokäsittelyyn.

13 Liimalevyn syrjän oikohöyläys

14

15

16 Käytä katkaisuohjaimen
rajoitinta

17 rajoitin


Lataa ppt "Tarkoitus: Valmistaa rimoista halutun paksuinen massiivipuulevy ja samalla estetään puun luonnollinen vääntyminen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google