Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Koodaus tulee, oletko valmis?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Koodaus tulee, oletko valmis?"— Esityksen transkriptio:

1 Koodaus tulee, oletko valmis?
Jussi Mäkilä

2 1) Mitä on koodaus 2) Miksi koodaus tulee kouluun 3) Mitä OPS 2016 sanoo koodauksesta 4) Käyntännön esimerkkejä meidän kouluun

3 1)Mitä koodaus on? Koodaus on puhekielinen termi ohjelmoinnille, eli tietokoneiden ohjaamiselle antamalla niille käskyjä. Ohjelmointi on puoliksi algoritmista ajattelua ja puoliksi "tunkkausta", eli säätämistä välineiden kanssa.

4

5 Koodaajan ajattelua: neliön piirtäminen, josta jatketaan ruudukon piirtämiseen. Lopuksi yleistetään ruudukon piirtämisen ratkaisu soveltumaan minkä tahansa kokoisille ruudukoille. x

6

7 2)Miksi koodaus tulee kouluun?
Koodaus on osa käytännön taitoja ja omaa tuottamista. tavoitteena on ohjelmoinnin idean ymmärtäminen, kokemusten saaminen ohjelmoinnista ja sitä kautta oivaltavan ilon kokemiseen.

8 3) Mitä opetussuunnitelma sanoo koodaamisesta?
Koodaustaidot on mainittu laaja-alaisten L1, L4, L5 ja L6 osaamisten puolella Sekä lisäksi erikseen käsityön ja matematiikan oppiaineissa.

9 Yläkoulussa OPS2016 Matematiikka:
T20 ohjata oppilasta kehittämään algoritmista ajatteluaan sekä taitojaan soveltaa matematiikkaa ja ohjelmointia ongelmien ratkaisemiseen. (OPS2016 ,) Käsityö: Käytetään sulautettuja järjestelmiä käsityöhön eli sovelletaan ohjelmointia suunnitelmiin ja valmistettaviin tuotteisiin (OPS 2016, 431)

10 4) Meidän kouluun esimerkkejä

11 Pelit ja leikit (1-2lk). Kapteeni käskee Seuraa johtaa
Letkajenkka ( käskyjen antamista) aarteen metsästys

12 Turtle roy

13 Scratch- animaatiota

14 Lego mindstorm- Robottien rakentelu ja ohjelmointia


Lataa ppt "Koodaus tulee, oletko valmis?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google