Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vauvan minäkäsityksen kehitys

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vauvan minäkäsityksen kehitys"— Esityksen transkriptio:

1 Vauvan minäkäsityksen kehitys
Ensimmäisen 3 vuoden aikana tapahtuu useita kehitysharppauksia. Lapsen kokemus itsestään saa uuden kerroksen kussakin muutosvaiheessa. Näiden vuosien jälkeen nämä kerrokset säilyvät osana minäkuvaa.

2 Kokemus ydinminuudesta
Aistiärsykkeet itsensä ulkopuolelta sekä itsensä sisältä, käsitys omasta olemassaolosta  Vauvalle kehittyy muistoja tutuista tilanteista ja näin hän osaa valmistautua niihin. Esim. Kun vauva itkee nälkää ja äiti valmistautuu imettämään häntä, niin vauva lopettaa itkun tiedostaessaan, että ruokaa on tulossa. Vauva alkaa kokemaan tunteita, kuten iloa, surua, hämmästystä, pelkoa ja vihaa. Vauva huomaa, että hän pystyy voivansa vaikuttaa ympärillä oleviin asioihin.

3 7-9 kuukauden ikäisestä alkaen:
Noudattaa yksinkertaista pyyntöä Jäljittelee aikuisen tapaa käyttää esineitä Jäljittelee leikissä aikuisten puuhia (ajaa autoa, laittaa ruokaa) Osoittaa esineitä ja seuraa katseellaan sitä, minne aikuinen osoittaa. Leikkii piilosta, kätkee omat kasvonsa Nostaa mukin nuken huulille Seuraa aikuisen katsetta Pyörittää päätään tai sanoo ’’ei’’ kieltäytyessään jostain Osoittaa kiintymystä suukoin ja halauksin Näyttää lelua, jonka äiti on nimennyt


Lataa ppt "Vauvan minäkäsityksen kehitys"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google