Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kanit.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kanit."— Esityksen transkriptio:

1 Kanit

2 YLeistietoa Kanit kuuluvat jäniseläinten lahkoon, ne eivät siis ole jyrsijöitä, vaikka se onkin yleinen luulo. Kani on parhaimmillaan lajitoverinsa seurassa. Kanin elinikä on n vuotta. Poikaset luovutetaan 8-10 viikon iässä.

3 Kanien käyttäytyminen
Kania käsiteltäessä tulee muistaa sen olevan saaliseläin. Kanien kiintymisen osoittaminen on hyvin vähäistä. Tästä syystä ihminen voi luulla, ettei kani ole kiintynyt ihmiseensä ollenkaan. Asia on oikeasti päinvastainen. Kanit kommunikoivat hiljaisesti ja vähäeleisesti. Saaliseläiminä kanit yrittävät salata heikkoutensa (esim. sairaus) mahdollisimman hyvin. Siksi omistajan onkin tutustuttava lemmikkiinsä.

4 mistä hankkia kani Kania hankkiessa kannattaa miettiä, mistä sen hankkii. Eläinkaupasta saattaa löytyä yksilöitä, jotka on esimerkiksi vieroitettu liian aikasin emosta. Eläinkaupan poikasten alkuperää on myös hankala selvittää. Paras vaihtoehto on kasvattajalta hankkiminen. Kasvattaja osaa etsiä juuri sinulle sopivan ja mieleisen kanin. Myös esimerkiksi netistä voi etsiä ilmoituksia myynnissä olevista kaneista.

5 Kanin asuttaminen Kanit eivät ole häkkieläimiä, vaan tarvitsevat paljon tilaa. Kanin voi toki asuttaa häkkiin, mutta sen tulisi olla riittävän suuri sekä kania tulisi pitää vapaana mahdollisimman paljon. Paras vaihtoehto kanille on kuitenkin asunnossa kokoajan vapaana oleminen tai oma huone.

6 Mitä kani tarvitsee ’’Häkkiin’’: pesämökki, ruokakuppi, juomapullo tai –kuppi, heinäteline, vessalaatikko + kuivikkeet, virikkeitä. Hoitoon: kampoja, harjoja, kynsisakset, matkaboksi, pyyhkeitä Ruoat: kani tarvitsee kokoajan puhdasta heinää ja vettä. Lisäksi kanille voi syöttää pellettiä sekä tuoreruokaa, esimerkiksi porkkanaa, banaania ja omenaa. Kaneille on hyvä myös tarjota kovia oksia, ettei niiden hampaat kasvaisi liian pitkiksi.

7 Harrastukset kanien kanssa
Estehyppy: eli esteiden hyppiminen. Päälajit suora- ja mutkarata; kaikille kaneille Näyttelyt: - ulkomuotoluokka: verrataan kania rodun määritelmään; vain tunnistetatuoiduille rotukaneille - pet-luokka: kani arvostellaan lemmikkiominaisuuksien mukaan; kaikille kaneille

8 rodut Kanit jaetaan kuuteen eri ryhmään: - kääpiörodut - pienet rodut
- keskisuuret rodut - suuret rodut - jättirodut - poikkeavaturkkiset rodut

9 Lähteet nayttelyihin/ Kuvat: &ved=&url=http%3A%2F%2Fpupuninjat12.blogspot.com%2Fp%2Fpoikaset.html&psig= AFQjCNGdFvAnj1GhQ1h4xvEN2aXKlFmSxQ&ust=

10 lähteet Kuvat: =8&ved=0ahUKEwi7yvnx1J7JAhWpa3IKHc3_D2AQjB0IBg&url=http%3A%2F%2Fkani- asiaa2011.blogspot.com%2F2014%2F12%2Fjoulukalenteri-2- kanihistoriani.html&psig=AFQjCNGdFvAnj1GhQ1h4xvEN2aXKlFmSxQ&ust= =8&ved=0ahUKEwjTl8HW1Z7JAhUp_XIKHe4YD_MQjB0IBg&url=http%3A%2F%2Fma uhau.blogspot.com%2F2015_04_01_archive.html&bvm=bv ,d.bGQ&psig= AFQjCNGSPOZ3RD9oDUWrK5pp2-_L-EkMQQ&ust=


Lataa ppt "Kanit."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google