Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Historia2 Eurooppalainen Ihminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Historia2 Eurooppalainen Ihminen"— Esityksen transkriptio:

1 Historia2 Eurooppalainen Ihminen
Michaelangelo Historia2 Eurooppalainen Ihminen

2 Yleistietoa Syntyi Capresessa, Firenzesissä. Perhe kuului vanhaan firenzeläiseen kauppiaissukuun. Michaelangelo aloitti koulun 10-vuotiaana. Koulussa hän oppi lukemaan ja kirjoittamaan italiaa. Koulun aloituksen jälkeen hän liittyi taiteilijaopiskelijoiden seuraan. Innostuttaan taiteesta hän päätti lopettaa koulun. Perheen isä ei pitänyt idesta että Michaelangelosta tulisi taiteilija. Vuonna 1488 Michaelangelo pääsi oppipojaksi maalari Domenico Ghirlandiolle. Kuoli , 88 vuotiaana.

3 Pietá Veistos valmistui Kyseinen työ nosti Michaelangelon kuuluisuuteen taiteilijana Veistoksessa ristillä kuollut Jeesus laskeutuu äitinsä Marian syliin. Veistoksessa henkilöt on kuvattu tarkasti. Vaatetus on raamatullinen. Marian vaatetus on peittävämpi, koska naiset eivät saaneet pukeutua paljastavasti. Marian kädet ja pää on sommiteltu renessanssityylisesti. Jeesuksen ruumiin lihakset on kuvattu tarkasti ja niiden linjat näkyvät selkeästi. Luonnollisuus on korostettu veistoksessa.

4 Valmistui vuonna 1511. Maalaus on Sikstuksen kappelissa.
Kuva oli poikkeuksellinen, koska Jumala on vaakatasossa maalauksessa. Maalauksen aihe on uskonnollinen. Värit ovat kirkkaat maalauksessa. Tarkasti kuvatut henkilöt ja henkilöiden kehot ovat tarkasti maalattu. Kuvan perspektiivi kohdistuu käsiin ja niiden kohdistumiseen. Kuvassa on syvyysperspektiivi, joka tulee käsistä. Kuvassa on poikkeuksilisesti alastomuutta, jota ei ollut usein kuvissa renessanssi aikana. Ainoa maalauksen henkilö jolla on vaatteet on Jumala. Kuvan ”hiljainen viesti” on mielestäni se, että Jumala on tullut laskemaan Aatamin maan päälle. Jumalan takana olevien henkilöiden alastomuus tarkoittaa mielestäni, että henkilöt ovat jo taivaassa ja he ovat tulleet saattamaan Aatamin maahan. Aatamin luominen

5 Pyhä perhe ja johannes kastaja
Työ valmistui vuosina , tarkkaa valmistumispäivämäärää ei ole tiedossa. Vaatetus on maalauksessa raamatullinen ja värit ovat kirkkaat. Kuvan ihmiset ovat kuvattu luonnollisesti. Kasvot ovat luonnolliset, kädet ja jalat ovat myös ”omissa” linjoissaan. Kuvan perspektiivi kohdistuu kasvoihin. Johanneksen, Marian ja Jeesuksen kasvoista muodostuu kolmio kärjellään. Taustalla voi nähdä alastomia ihmisiä, jotka on myös realistisesti kuvattu.

6 LähteeT: Kuvat Wikipedian Michelangelon sivuilta.
Tiedot Wikipedian sivuilta myös.


Lataa ppt "Historia2 Eurooppalainen Ihminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google