Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET"— Esityksen transkriptio:

1 MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO 7. LIIKKUMINEN 8. SIJOITTUMINEN 9. PERUSTORJUNNAT 10. MAILAPELI 11. MAALIVAHDIN HARJOITTELU ERI IKÄKAUSILLA 12. MAALIVAHTIVALMENNUKSEN ORGANISOINTI JA SUUNNITTELU 13. VALMENNUSKOULUTUSJÄRJÄSTELMÄ 14. TAITAVUUS JA FYYSINEN TOIMINTAKYKY Meidän Peli

2 4. MAALIVAHDIN PELIKÄSITYS
Meidän Peli

3 PELIKÄSITYS Pelikäsityksellä tarkoitetaan maalivahdin:
Käsitystä oikeista toimintamalleista, oikeiden liikkeiden / asioiden tekemistä oikeaan aikaan oikeassa paikassa eri pelitilanteissa. Kykyä tehdä oikeita ratkaisuja vastustajan maalintekotilanteissa. Kykyä tehdä oikeita ratkaisuja puolustus- ja hyökkäyspelissä pelitilanteen mukaisen yhteistyön kannalta. Kykyä lukea peliä ja ennakoida tulevia pelitilanteita. Pelaaminen on jatkuvaa peliympäristön havainnointia, ajatustoimintaa ja edellisiin perustuvaa ratkaisun tekoa, joka näkyy maalivahdin toimintana kentällä. Pelikäsitys jaetaan kolmeen osaan: Pelitilanne tavoitteiden ymmärtäminen Pelitilanteiden lukeminen Ratkaisunteko

4 PELIKÄSITYS PELITILANNE TAVOITTEIDEN YMMÄRTÄMINEN
Maalivahti ymmärtää kuinka hän eri maalintekotilanteet pelaa ja ymmärtää yhteistyön periaatteet eri pelitilanteissa (hyökkäys- ja puolustuspelissä). Maalivahti ymmärtää mikä on oikea-aikaisen liikkumisen ja sijoittumisen merkitys. Maalivahti ymmärtää mikä on lajitekniikoiden merkitys kiekonhallinnan kannalta. Pystyäkseen tehokkaasti pelaamaan vastustajan eri maalintekotilanteissa, maalivahdilla on oltava tieto kuinka ko. pelitilanteet pelataan ja mitkä ovat yhteistyön periaatteet. Hyvän pelin ymmärryksen avulla maalivahti näkee pelissä mitä maalintekotilannetta hän pelaa tai mikä tilanne on tulossa. Hyvä joukkuepeli perustuu pelaajien ja maalivahdin yhdenmukaiseen pelitilanteiden tulkintaan ja sitä seuraavaan yhteistyöhön.

5 PELIKÄSITYS PELINLUKEMINEN
Vaikka lähtökohtana hyvälle pelikäsitykselle on pelin ymmärtäminen, lopullinen maalivahdin tekemä ratkaisu tapahtuu kentällä vallitsevan tilanteen pohjalta. Eli maalivahdin toiminta perustuu jatkuvaan pelitilanteiden seuraamiseen ja niiden tulkintaan. Pelin lukemisella tarkoitetaan oman joukkueen, vastustajien ja kiekon sijainnin ja liikkumissuunnan sekä nopeuden havainnointia suhteessa pelikenttään. Näiden pääasiassa visuaalisten vinkkien avulla maalivahti lukee mikä pelitilanne nyt on ja ennakoi mitä pelissä seuraavaksi tapahtuu. Tärkeää on että maalivahti jatkuvasti lukee vastustajan kiekollisen pelaajan ja vaaralliset kiekottomat pelaajat. Maalivahdin on koko ajan tiedettävä missä kiekko on!

6 PELIKÄSITYS RATKAISUNTEON NOPEUS JA LUOVUUS
Pelin aikana maalivahti joutuu reagoimaan erilaisiin maalintekotilanteisiin ja niiden yhdistelmiin. Jokainen maalintekotilanne tuottaa laukauksen johon maalivahdin on reagoitava. Näissä pelitilanteissa pelaajat voivat tehdä hyvin erilaisia ratkaisuja. Luova maalivahti selviää vaikeistakin pelitilanteista ja pystyy suorittamaan useamman laukauksen torjuntaketjun. Pohja onnistuneeseen ratkaisun tekemiseen on monipuolinen pelitaitojen hallinta. Avainasemassa on hyvä kiekonhallinta ja jatkopelaaminen.


Lataa ppt "MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google