Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kanahaukka.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kanahaukka."— Esityksen transkriptio:

1 Kanahaukka

2 Tuntomerkit Kanahaukka on roteva ja pitkäpyrstöinen keskikokoinen petolintu. Selkä puolelta se on tummanharmahtava. Valkealla vatsa puolella on tummia raitoja.

3 Koko Koiras on 47-55cm pitkä ja sen siipien väli on cm. Naaraan pituus on cm ja siipien väli on cm ja se on huomattavasti isompi kuin koiras.

4 Ravinto Kanahaukka käyttää ravinnokseen lintuja ja nisäkkäitä. Tavallisia saaliseläimiä ovat varislinnut, kyyhkyt, kanalinnut, rastaat, oravat ja jänikset. Kanahaukka etsii saalista usein korkealla kaarrellen.

5 Onko kanahaukka muuttolintu?
Kanahaukka on pääasiassa paikkalintu, mutta erityisesti nuoret linnut ovat yleensä lyhyen matkan muuttajia.

6 Elinympäristö Kanahaukka pesii yleensä vanhoissa havumetsissä, mutta joskus sille kelpaavat nuoremmatkin metsät. Kanahaukka on yleensä arka, mutta saattaa tottua ihmisiin ja saalistaa myös taajamissa.

7 Pesän sijainti Pesä: Suuri risupesä yleensä puun puolivälin alapuolella. Koristelee pesää tuoreilla lehtipuun oksilla.

8 Poikasten ravinto Koiras saalistaa ruokaa pienille poikasille, mutta ainoastaan naaras syöttää poikasia, kunnes ne ovat neliviikkoisia. Poikasten opittua syömään itse kuukauden ikäisinä kummatkin vanhemmat toimittavat ruuan.

9 Levinneisyys Kanahaukan pesimäalue ulottuu Länsi- Euroopasta halki Venäjän Tyynenmeren rantaan ja Japaniin. Se pesii myös Pohjois-Amerikassa. Maailman kanahaukkapopulaation arvioidaan olevan yli yksilöä. Kanahaukka pesii myös koko Suomessa ulkosaaristoa ja tunturipaljakoita lukuun ottamatta. Suomen kanahaukkakanta on noin paria.


Lataa ppt "Kanahaukka."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google