Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit"— Esityksen transkriptio:

1 Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit
Lotta Pakanen, asiantuntija Opintokeskus Sivis

2 Mikä osaamismerkki? Digitaaliset osaamismerkit eli Open Badges ovat uudenlainen ja visuaalinen tapa osaamisen esittämiseen. Avoimuus ja järjestelmäriippumattomuus mahdollistavat merkkien keräilyn eri lähteistä ja niiden julkaisemisen eri palveluissa. Osaamismerkin luojana ja myöntäjänä voi toimia esim. oppilaitos tai järjestö. Osaamismerkin vastaanottajana ja näyttäjänä voi toimia esim. opiskelija, työntekijä, vapaaehtoinen tai luottamustoimija. Osaamismerkki pitää sisällään ns. metatietoja, jotka kertovat mm. merkin saajan osaamisesta ja merkin myöntävästä organisaatiosta. Merkin vastaanottaja voi rakentaa merkin ympärille miniportfolion Open Badge Passport-palvelussa.

3 Sivisverkon osaamismerkit
Sivisverkon osaamismerkkien tarkoituksena on tunnustaa sitä työtä, mitä Sivisverkon pääkäyttäjät ja vastuukäyttäjät tekevät sekä motivoida ja kiittää heitä. Sivisverkko PÄÄKÄYTTÄJÄ Sivisverkko VASTUUKÄYTTÄJÄ Sivisverkko KOULUTUS

4 Sivisverkko PÄÄKÄYTTÄJÄ
Sivisverkon pääkäyttäjä on henkilö, joka on toiminut vähintään yhden vuoden (12 kk) Sivisverkon keskusjärjestön pääkäyttäjänä. Merkin saaja osaa laatia koulutuksen kokonaissuunnitelman ja vuosisuunnitelman omalle järjestölle ja viedä sen Sivisverkkoon, suunnitella ja toteuttaa järjestön sisäisen tuntijaon, suunnitella ja laatia opintojaksomalleja, informoida ja ohjata oman järjestön muita käyttäjiä Sivisverkkoon liittyvissä asioissa ja välittää tietoa Sivisverkkoon liittyvistä kehitystarpeista Opintokeskus Sivikselle. Merkki myönnetään hakemuksen perusteella ja se on voimassa 3 vuotta (36 kk) myöntämisestä. TULEVAISUUDESSA: pääkäyttäjä osaa hyödyntää raportointiosion kautta saatavaa tietoa (mm. palauteyhteenvedot) toiminnan ja eteenkin koulutuksen kehittämisessä.

5 Sivisverkko VASTUUKÄYTTÄJÄ
Sivisverkon vastuukäyttäjä on henkilö, joka on toiminut vähintään yhden vuoden (12 kk) Sivisverkon piirin/yhdistyksen vastuukäyttäjänä. Merkin saaja osaa laatia koulutuksen vuosisuunnitelman omalle piirille/yhdistykselle ja viedä sen Sivisverkkoon, seurata koko järjestön ja oman piirin/yhdistyksen tuntitilannetta, informoida ja ohjata oman piirin/yhdistyksen muita käyttäjiä Sivisverkkoon liittyvissä asioissa ja välittää tietoa Sivisverkkoon liittyvistä kehitystarpeista Opintokeskus Sivikselle. Merkki myönnetään hakemuksen perusteella ja se on voimassa 3 vuotta (36 kk) myöntämisestä. pääkäyttäjä osaa hyödyntää raportointiosion kautta saatavaa tietoa (mm. palauteyhteenvedot) toiminnan ja eteenkin koulutuksen kehittämisessä.

6 Sivisverkko KOULUTUS Merkin saaja on osallistunut Sivisverkko-koulutukseen ja osaa luoda tunnuksen ja hakea käyttöoikeuden Sivisverkkoon, käyttää Sivisverkkoa opintojaksojen ja vertaisopintoryhmien toiminnan tukena ja välittää tietoa Sivisverkkoon liittyvistä kehitystarpeista Opintokeskus Sivikselle. Merkki myönnetään koulutuksen jälkeen ja se on voimassa siitä eteenpäin. pääkäyttäjä osaa hyödyntää raportointiosion kautta saatavaa tietoa (mm. palauteyhteenvedot) toiminnan ja eteenkin koulutuksen kehittämisessä.

7 Osaamismerkkityö Opintokeskus Sivis kehittää ja luo uusia osaamismerkkejä järjestöissä syntyvän osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen tueksi. Osaamismerkkien avulla osaaminen tehdään näkyväksi ja sen sanoittaminen helpottuu. Järjestöjen yhteiset osaamismerkit – vapaaehtoistyössä ja luottamustoimissa hankitun osaamisen näkyväksi tekeminen Siviksen omat osaamismerkit – kouluttajaosaaminen, järjestöosaaminen ja digitaalinen osaaminen TULOSSA!


Lataa ppt "Sivisverkon digitaaliset osaamismerkit"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google