Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SFX-linkityspalvelu ja Primo Central Index osana Finna-palvelua

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SFX-linkityspalvelu ja Primo Central Index osana Finna-palvelua"— Esityksen transkriptio:

1 SFX-linkityspalvelu ja Primo Central Index osana Finna-palvelua
Jukka Lehmus Kirjastoverkkopalvelut vastaa kansallisella tasolla kirjastoverkon yhteisten palvelujen ja infrastruktuurin strategisesta kehittämisestä yhteistyössä kirjastoverkon kanssa ja edistää tasavertaista tiedonsaantia yhteiskunnassa. Tulosalue vastaa digitaalisen kirjaston palvelu- ja työympäristön sekä kirjastotoiminnan vaikuttavuuden arvioinnin kehittämisestä. Lisäksi tulosalue kehittää palveluja muille muistiorganisaatioille. Esityksen aloitusdia, vaihtoehto 2. Valitse tämä tai vaihtoehto 1 esityksesi alkuun.

2 SFX-linkityspalvelu Tarjoaa loppukäyttäjälle vaivattoman pääsyn kokotekstiin Ei tarvitse tietää, minkä välittäjän paketista viitteen aineisto löytyy Tarjotaan vain oman organisaation tilaamaa aineistoa Linkitys integroitu Finnaan ja moniin tieteellisiin hakupalveluihin Linkityksen toiminta perustuu OpenURL-protokollaan ja mittavaan Knowledge Baseen (SFX KB) SFX-ohjelmisto kehitetty Ghentin yliopistossa 90-luvulla, nykyinen omistaja ExLibris

3 SOURCE TARGET PCI Finna ProQuest Google Scholar Emerald SFX-valikko
OpenURL ANSI/NISO Z Google Scholar Emerald SFX-valikko Web of Science julkaisuarkisto

4 Primo Central Index – keskitetty indeksi
Yhteen isoon indeksiin tallennettu haettavaksi tieteellisiä artikkeleita useilta eri kustantajilta Indeksin omistaja ja ylläpitäjä ExLibris Primo-ohjelmiston hakuindeksi, käytettävissä myös muulla ohjelmistolla; Finnassa VuFind Muita vastaavia palveluja ovat esimerkiksi EDS (EBSCO) ja Summon (ProQuest)

5 Esityksen lopetusdia. Lopetusdiaa ei saa peittää eikä poistaa, vaan jokaisen esityksen pitää päättyä siihen. Kansalliskirjaston nykyisen yhteisötunnuksen on laatinut professori Erik Bruun 2000-luvun alussa. Bruun myös muokkasi tunnusta Kansalliskirjaston nimenmuutoksen yhteydessä vuonna 2006. Tunnus muodostuu merkistä ja logosta ”Kansalliskirjasto” (kirjasintyyppi Garamond). Merkkiosassa on korinttilaisen pylvään pää sekä sen vasemmalle ja oikealle puolelle jaettuna kirjaston perustamisvuosi 1640. Pylväänpää symboloi akateemisuutta ja historiaa. Se viittaa myös Kansalliskirjaston päärakennuksen suuriin saleihin, joissa kaikissa on korinttilaispylväiköt. Vuosiluku kertoo kirjastotoiminnan juurista, jotka ulottuvat aina Turun Akatemian perustamiseen vuonna 1640.


Lataa ppt "SFX-linkityspalvelu ja Primo Central Index osana Finna-palvelua"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google