Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kappale 4 Selkärangattomilla ei ole sisäistä tukielimistöä, vaan lihakset kiinnittyvät usein ulkoiseen tukirakenteeseen kuten kalkki- tai kitiinikuoreen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kappale 4 Selkärangattomilla ei ole sisäistä tukielimistöä, vaan lihakset kiinnittyvät usein ulkoiseen tukirakenteeseen kuten kalkki- tai kitiinikuoreen."— Esityksen transkriptio:

1 Kappale 4 Selkärangattomilla ei ole sisäistä tukielimistöä, vaan lihakset kiinnittyvät usein ulkoiseen tukirakenteeseen kuten kalkki- tai kitiinikuoreen.

2 Järven yleisimpiä selkärangattomia ovat:
Katso kirjan lopussa oleva taulukko. Niveljalkaiset Äyriäiset, hyänteiset, hämähäkkieläimet Nilviäiset Nivelmadot Sienieläimet Alkueläimet

3 Selkärangattomat saavat happea aineenvaihduntaan eri tavoin:
Ilmasta (hopeasepät) Vedestä ihon läpi (juotikkaat) tai kiduksilla (simpukat) Ilmavarastosta (vesihämähäkki) Tähänkin ilma haetaan pinnalta… Hengitysputkella pinnalta(vesiskorpioni)

4 Selkärangattomien kehitys tapahtuu vaiheittain:
A) täydellinen muodonvaihdos (hyttynen) 1. muna 2. toukka 3. kotelo 4. aikuinen B) vaillinainen muodonvaihdos (sudenkorento) 1. muna 2. toukka 3. aikuinen

5 Kasviplanktoniin kuuluvat erilaiset levät.
Levät yhteyttävät.

6 Vesikirppu ja hankajalkainen sekä rataseläin ovat vesien tavallisimpia eläinplanktonin edustajia.
Eläinplankton syö kasviplanktonia.

7 Plankton on aivan veden pinnan tuntumassa
Plankton on aivan veden pinnan tuntumassa. Kasviplankton (levät) tarvitsee valoa. Levien (kasviplankton) muoto, kaasu- tai öljypisarat helpottavat kellumista. Eläinplankton tekee uintiliikkeitä pysyäkseen pinnan lähellä.

8 Kylmän ja pimeän talven yli plankton talvehtii erilaisina lepomuotoina.

9 Sinilevät ovat oikeasti bakteereita
Sinilevät ovat oikeasti bakteereita. Osa niistä on hyvin myrkyllisiä, joten sinileväisessä vedessä ei saa uida. Vesi näyttää vihreältä. Katso sivun 40 kuva.


Lataa ppt "Kappale 4 Selkärangattomilla ei ole sisäistä tukielimistöä, vaan lihakset kiinnittyvät usein ulkoiseen tukirakenteeseen kuten kalkki- tai kitiinikuoreen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google