Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jatkojalostaihioiden valaminen / seostaminen, karkaisu, päästäminen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jatkojalostaihioiden valaminen / seostaminen, karkaisu, päästäminen"— Esityksen transkriptio:

1 Jatkojalostaihioiden valaminen / seostaminen, karkaisu, päästäminen

2 Seostaminen Metalliseos eli lejeerinki on vähintään yhden metallin ja yhden tai useamman muun alkuaineen seos, jolla on metalliset ominaisuudet. Metalliseokset ovat yleensä kestävämpiä, kevyempiä ja edullisempia kuin puhtaat metallit. Ne ovat monissa sovelluksissa puhtaita metalleja käyttökelpoisempia. Tyypillisiä esimerkkejä metalliseoksista ovat muun muassa teräs ja messinki.

3 Karkaiseminen Tarkoitus lisätä teräksen kovuutta, saada siitä iskunkestävä ("sitkeä*), kestämään siihen kohdistuva rasitus. Riippuu teräksestä, mitä enemmän sen kovemmaksi . Jos hiiltä on alle 0,5% se ei muutu kovaksi. Tarkan karkaisuhehkutuslämpötilan saa tietää myyjältä.

4 Päästäminen Teräskappaleen karkaisun jälkeen tehdään päästöhehkutuksia, joiden ansiosta kappaleen kovuus laskee ja myötöraja ja venymä nousevat. Päästöhehkutus on olennainen osa karkaisuprosessia ja päästöhehkutuksen lämpötilalla ja ajalla on merkittävä vaikutus teräskappaleen ominaisuuksiin.

5 Jatkojalosteiden valaminen
Valaminen eli valanta, myös valu, on nestemäisen aineen kaatamista. Esineiden valmistus valamalla tarkoittaa (useimmiten kuumentamalla sulatetun) valmistusaineen kaatamista tai painesyöttämistä muottiin. Sula aines täyttää muotin, jolta saamaansa muotoon valukappale jää kiinteydyttyään. Perinteisesti esineitä on valettu metallista, nykyisin myös muovista. Myös saviesineitä valmistetaan valamalla (savenvalanta).

6 Tekijä(t): Robert, Patryk, Sofia


Lataa ppt "Jatkojalostaihioiden valaminen / seostaminen, karkaisu, päästäminen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google