Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tutkimuskohteena Vesi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tutkimuskohteena Vesi."— Esityksen transkriptio:

1 Tutkimuskohteena Vesi

2 Mitä vesi on? Veden koostumus Erilaiset vedet
Aihe Opiskelutapa ja oppiaine Veden koostumus Erilaiset vedet Opiskelutekniikan harjoittelu (äidinkieli) Miellekartta

3 Veden ominaisuudet Veden olomuodot Tutkimus veden eri olomuodoista
Opiskelutapa ja oppiaine Aihe Veden olomuodot Tutkimus veden eri olomuodoista Tilavuuden laskenta

4 Vesien kasveja Vesikasvit järvillä Opiskelutapa ja oppiaine Opettelemme tutuimmat vesikasvit. Keräys- ja kuvausretki rannalle. Kerätään sopivia kasveja tutkittavaksi ja osa kuvataan. Koostetaan kuvista multimediakollaasi. Pyöräilytavat liikenteessä! (YM, LI, KU, MU)

5 Vesien eläimiä Kalat Vesi- ja rantalinnut Hyönteiset
Järvien vesieläimiä Opiskelutapa ja oppiaine Kalat Vesi- ja rantalinnut Hyönteiset Toteutetaan valituista vesieläimistä esitelmät. Tutkitaan vesilintujen höyhenpukua. Tutustutaan lintukantojen kokoihin ja lasketaan niitä. Askartelu sulista Sorsanmetsästys –laulu -> musiikki- ja tanssi. (AI, KU, YM, MU, LI, MA)

6 Kalan rakenne Tutkimaan kalan rakenne preparoiden.
Syvennymme kalan rakenteeseen Retki ongelle Tutkimaan kalan rakenne preparoiden. Opetellaan kalan käsittelyä. Pyritään onkimaan tutkimuskohteena olevat kalat. Askarrellaan kolmiulotteiset kalat (paperimassatyö). Lasketaan kalojen mittoja ja painoja. (YM, LI, KU, MA)

7 Vesien hyönteiset Kerätään ja tutkitaan vesien hyönteisiä
Aihe Opiskelutapa ja oppiaine Kerätään ja tutkitaan vesien hyönteisiä Mikroskooppitutkimus ja lajinmääritys.

8 Veden kierto Tutkitaan, miten vesi kiertää luonnossa ja maailmassa.
Aihe Opiskelutapa ja oppiaine Tutkitaan, miten vesi kiertää luonnossa ja maailmassa. Mitkä asiat vaikuttavat veden kiertoon. Tutkitaan sääennustuksia ja sateiden syntyä Toteutetaan askartelutyönä veden kiertoa kuvaava kolmeulotteinen kartta. Tutustuminen sääpalveluihin, tutkitaan diagrammeja ja tehdään niitä itse. Kirjoitetaan erilaisia tekstejä vedenkierrosta. Veden ääniä, musiikkiesitys KU, AI, YM, KU, MA

9 Vesien suojelu Veden kulutus Vesistöjen merkitys ja suojelu
Aihe Opiskelutapa ja oppiaine Veden kulutus Vesistöjen merkitys ja suojelu Tutkitaan omaa vedenkulutusta ja vertaillaan muiden maiden veden kulutusta ja puhtaan veden saatavuutta. Lasketaan omaa vesijalanjälkeä Laaditaan ohjeet vesien suojeluun.

10 Kuvataidetyö vedestä Virtaava vesi, aallot, vesiputous Opiskelutapa ja oppiaine Toteutetaan akryylimaalaus liikkuvasta vedestä. Käytetään maalaustelineitä. Liikkuvan veden maalaaminen KU

11 Vesi musiikillisena inspiraation lähteenä
Aihe Opiskelutapa ja oppiaine Tutustutaan sävellyksiin, joissa vesi on keskeisessä roolissa. Musiikin kuuntelu ja arviointi. Laulu ja soittaminen

12 Oppimisjakson koonti Oppilas Arviointi Jokainen oppilas kokoaa jakson aikana tehdyt työt kansioon. Kootut työt toimivat kertausmateriaalina loppuarviointia varten. Oppilas arvioi omaa työtään koko jakson ajan. Opettaja arvioi jakson lopussa oppilaan työskentelyn ja suoritukset. Oppilaat suorittavat vertaisarviointia.


Lataa ppt "Tutkimuskohteena Vesi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google