Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Avaus –hanke Väliraporttiin 2015/4 liittyvät diat

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Avaus –hanke Väliraporttiin 2015/4 liittyvät diat"— Esityksen transkriptio:

1 Avaus –hanke Väliraporttiin 2015/4 liittyvät diat
Tavoite 2 ”Terveydenhuoltoon ja sosiaalipalveluihin on määritelty kustannustehokas, toimintaa tukeva ja sekä ammattilaisia että asiakkaita palveleva alueellinen tietojärjestelmäkokonaisuus. Painopisteenä on yhteiskäyttöisen potilastietojärjestelmän määritteleminen. ”

2 Tuloksia ja tavoitteita
Tuotoksia Tietohallintoyhteistyön hallintamalli OYS erityisvastuualueella Vakava: Tiedonhallinnan alueellista kehittämistä ohjaava viitearkkitehtuuri, kevät 2014 Vakava-pohjoinen: OYS-ervan alueellista kehittämistä ohjaava viitearkkitehtuuri Onion-yhteistyö Pohjois-Suomen sote- tietohallintoyhteistyön organisointi ja toiminta Yliopistosairaaloiden yhteinen arkkitehtuuriyhteistyö Toiminnanohjauksen kehittäminen Toiminnanohjauksen käsitteitä sosiaali- ja terveydenhuollossa Diplomityö Anu Mursula, ”Tietojärjestelmät ja tietovirrat erikoissairaanhoidon toiminnanohjauksessa sekä potilasprosessien tehostamisessa” 1/2015 Tavoitteita seuraavalle jaksolle Alueellisten sote-tietojärjestelmäratkaisujen tavoitearkkitehtuurin konkretisointi skenaarioiden kautta Tietohallintoyhteistyössä tunnistettujen yhteisten kehittämiskohteiden ohjaaminen hankkeiksi, Alueellisen verkoston vahvistaminen Puheenvuoro Terveydenhuollon ATK-päivillä

3 Arviointia Tavoitteeseen ei ole vielä päästy. Todennäköisesti täysin ei päästäkään tämän hankkeen puitteissa. Alueellisen sote-tietoa koskevan järjestelmäkokonaisuuden tavoitearkkitehtuuria on työstetty kansallisesti Vakava- ja Akusti –yhteistyössä sekä pohjoisella alueellamme Akusti-osaprojektissa sekä Onion hankkeessa. Tiettyjä osia, esimerkiksi toiminnan ohjausta on työstetty pienemmissä ryhmissä. Tähän saakka tehdyt määrittelyt ja kuvaukset ovat kuitenkin hyvin yleisellä tasolla, ja pelkästään niiden perusteella ei voi lähteä hankintaprosessiin. Yhteinen visio tulevasta on sumea. Työ jatkuu mm. alueemme tietohallintoyhteistyön kautta muodostettavissa hankkeissa kansallisessa Vakava-arkkitehtuurin tarkennuksessa Kansallisessa Akusti: toimittajariippumattoman asiakas- ja potilastietojärjestelmän määrittelytyössä.

4

5 Hyvinvoinnin tarjotin


Lataa ppt "Avaus –hanke Väliraporttiin 2015/4 liittyvät diat"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google