Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kotilaskut 5: Ympäristö

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kotilaskut 5: Ympäristö"— Esityksen transkriptio:

1 Kotilaskut 5: Ympäristö
Palautus:

2 1. Dyson Onko väitteelle perusteita ?
Laske investointi- ja käyttökustannuksia, ja käyttö- ja stand-by tehoja. Mikä on laitteen elinikä ? Paperin osalta mieti tukkuhintoja jne.

3 2. Suomen metsät Kuinka monta puuta Suomessa on ?
Tämä ei ole googlaustehtävä ! Aloita arvioimalla kuinka kaukana puut ovat toisistaan erilaisissa metsissä jne. Paljonko se on kuutiometreissä ? Suomen pinta-ala on km2. Kuinka paljon uutta puuta Suomen metsät kasvavat vuosittain ? Lopuksi googlaa vastaukset ja selitä mikä omassa arvioissasi on vialle oleva oletus.

4 3. Bussilla Cambridgeen Professorit Stanley Feldman ja Vincent Marks esittävät kirjassaan ”Global warming and other bollocks” että Lontoo-Cambridge junarata pitäisi muuttaa busseille varatuksi moottoritieksi jos halutaan kannattaa joukkoliikennettä. Kannattaako hanke ? Laske projektiin liittyviä suoria ja välillisiä tunnuslukuja kuten muutoksen investointikustannukset (Suomessa uusi moottoritie maksaa noin 10 M€/km), matkustajakapasiteetti, bussien vs. junien hinta…

5 4. Uusi Kiinan muuri Kiina aikoo istuttaa 4 miljardia puuta estämään aavikoitumista. Laske tähän liittyviä suureita oman valintasi mukaan ja pohdi hankkeen järkevyyttä.

6 5. Autovero Ennen autovero laskettiin moottoritilavuuden mukaan, nykyään CO2 päästöjen mukaan. Oheisessa tilastossa on ilmoitetun ja mitatun CO2 päästön eroja. Googlaa autoveron määräytyminen. Laske kuinka paljon valtio on menettänyt verotuloja ! Vuosittain myytävien autojen määrä: Suomessa 5 miljoonaa ihmistä, 2 miljoonaa kotitaloutta, melkein jokaisella auto, joillakin kaksi, auton keski-ikä X vuotta…

7


Lataa ppt "Kotilaskut 5: Ympäristö"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google