Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä uskonto on?.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä uskonto on?."— Esityksen transkriptio:

1 Mitä uskonto on?

2 Uskonnon tuntomerkit USKONNON TUNTOMERKIT Käsitys pyhästä
Käsitys yliluonnollisesta Vastaukset perimmäisiin kysymyksiin

3 Taulukko eri tyyppisistä uskonnoista

4 Pyhänä voidaan pitää esim.
ihmistä eläintä esinettä sanaa, kirjainta, tavua paikkaa, rakennusta ajanjaksoa. Hindujen pyhää ”om”-tavua kannetaan mm. koruissa.

5 Perimmäisiä kysymyksiä ovat mm.
Onko näkyvän todellisuuden takana jotakin? Mistä kaikki on saanut alkunsa? Mikä on elämän tarkoitus? Miksi on sairautta, kipua ja kärsimystä? Mitä kuolemassa tapahtuu? Miksi on olemassa pahuutta ja hyvyyttä?

6 Uskonnon ulottuvuudet
TIEDOLLINEN ULOTTUVUUS TUNNE- ULOTTUVUUS TOIMINNALLI-NEN ULOTTUVUUS KULTTUURI-NEN ULOTTUVUUS SOSIAALINEN ULOTTUVUUS Opit, moraali- käsitykset Uskonnolliset esineet ja paikat; myytit Uskonnolliset kokemukset Uskonnolliset yhteisöt Riitit ja rituaalit

7 Erilaisia näkökulmia siihen, miksi on uskontoja
on luonnollinen osa kulttuuria perustuu mielen/aivojen rakenteeseen ja toimintaan on kiinteä osa ihmisyyttä johtuu tarpeesta saada selityksiä pohjautuu ihmisen riippuvuudentunteeseen johtuu taipumuksesta yhteistoiminnallisuuteen johtuu arvojen ja normien tarpeesta.

8 Uskontojen tieteellinen tutkimus
! Uskontojen tieteellinen tutkimus Uskontotiede tutkii uskontoja vertaillen maailmanlaajuinen näkökulma etsii uskontojen yhteisiä ja erottavia piirteitä pyrkii tasapuolisuuteen ja puolueettomuuteen etsii vastausta siihen, miksi uskontoja on.


Lataa ppt "Mitä uskonto on?."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google