Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Seuratanssiako vaiko kilpatanssiako?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Seuratanssiako vaiko kilpatanssiako?"— Esityksen transkriptio:

1 Seuratanssiako vaiko kilpatanssiako?
Tanssikoulu TanssinTahti Liisa Kontturi-Paasikko 2017

2 Seuratanssi (lavatanssi)
Tanssilajikirjo on laaja ja elävä eikä tanssilajien perustekniikkaa tai oikeaa suoritustapaa ole määritelty yleisesti vaan jokainen tanssija / opettaja voi muodostaa tekniikasta oman näkemyksensä Kuviomateriaali on ”vapaa” lajien perusopetuksesta lähtien. Perusaskeliko tovat yleisesti tunnettuja ja pohjautuvat pitkälti tanssiperinteeseen. Lavoilla tanssittaessa tanssiminen on ns. sosiaalista tanssia, jossa pääosassa on yhteisen tanssituokion luominen sen hetkisen parin kanssa. Lajeja tanssitaan myös kilpailullisessa muodossa. Onko silloin vielä kyse sosiaalisesta tanssista vai tuoko kilpailutilanne tanssimiseen uudenlaisia elementtejä?

3 Seura-ja kilpatanssi yhteisiä piirteitä
Soiva musiikki. Vakioissa yhteisiä valssi, hidas valssi, tango, foksit Lattareissa yhteisiä cha cha, bolero, samba. Salsa ei kuulu kilpatansseihin. Paso Doble ja Jive kuuluvat kilpatansseihin. Tanssilajit Vakioissa yhteisiä valssi (wieninvalssi), hidas valssi (valssi), hidas foksi (foxtrot). Seuratanssipuolella lisää vakiotanssinomaisia lajeja. Kilpatanssien quickstep harvemmin käytössä seuratanssikentällä, tango on erilainen. Lattareissa yhteisiä cha cha, rumba- bolero (rumba), samba. Salsa ei kuulu ”kilpatansseihin”. Jive on mukana kilpatanssilattereissa, seuratanssipuolella luetaan kuuluvaksi swinglajeihin. Paso Doblea ei ole seuratanssipuolella. Tanssitekniikka Portaita pääsee ylöspäin vain kiipeämällä, ylimmälle tasolle ei voi hypätä käymättä läpi alempia tasoja.

4 Seura-ja kilpatanssi yhteisiä piirteitä
Tanssilajien luonteenomaiset piirteet Kilpatanssissa määritelty tanssitekniikan (ja musiikin) pohjalta, seuratansseissa määritelmä voi olla väljempi. Parin kanssa liikkuminen, vienti ja seuraaminen Tanssiasennot ja –otteet ovat samanlaisia. Lajinomainen painonsiirto aiheuttaa vienti-seuraamiseen tietynlaisen tuntuman, jossa voiman käytön määrä on riippuvainen kehon dynamiikan muutoksista. Musiikkiin tanssiminen Perusrytmin hahmottamisen tapa on yhteinen. Perusaskelikkojen ajoittaminen suhteessa iskuihin on pääosin samanlainen. Musiikintulkinta kilpatanssissa pitää sisällään perusrytmin ja iskujen lajinomaisen ajoituksen tulkitsemista, seuratansseissa yleisimmin fraaseihin tanssimista ja yksittäisten musiikillisten tapahtumisen seuraamista.

5 Kilpatanssi (tanssiurheilu vakiot&lattarit)
Tanssilajit on määritelty ja niihin on sidottu tietty tekniikka ja kuviomateriaali. Myös ns. vapaat kuviot on yleensä sidottu tanssiperinteeseen ja lajin karaktääriin. Kilpailutilanteessa ja sitä varten harjoiteltaessa on kyse esittävästä tanssista, jossa parin kanssa tanssimisen lisäksi korostuvat esiintyminen ja ulkoinen olemus Lajeja tanssitaan myös sosiaalisessa muodossa ilman esiintymis- / kilpailutilanteen mukanaan tuomia vaatimuksia. Onko silloin vielä kysymys kilpatanssista?

6 Tanssikurssien ja kursseilla käymisen tavoitteita
Sosiaalinen ja psyykkinen tavoite Minä—kursseilla opitut asiat voivat johtaa parempaan itsetuntemukseen ja onnistumisen kokemukset kohottavat itsetuntoa terveellä tavalla Me /parin kanssa, me / ryhmässä. Kurssilla tapaa mukavia ihmisiä ja saa uusia ystäviä, joiden kanssa kenties luodaan uutta sosiaalista verkostoa Taitotavoite / Fyysinen tavoite Jokainen kursseille tulija haluaa varmaan oppia tanssiTAITOA ja nälkä kenties kasvaa syödessä, jolloin perustaitoa haluaa syventää. Tanssitaito, ”tanssitekniikka”, parityöskentely, musiikkiin tanssiminen. Tanssiminen on keholle terveellinen tapa liikkua, sen avulla voi kehittää ja ylläpitää fyysistä kuntoa. OPETTAJA / OHJAAJA PITÄÄ HUOLEN SIITÄ; ETTÄ TAVOITTEET PYSYVÄT SOPIVASSA TASAPAINOSSA TAI ETTÄ ESILLE NOSTETTUA TAVOITETTA TYÖSTETÄÄN RYHMÄN TASOLLE SOPIVALLA TAVALLA:

7 Taidon oppiminen Oppimiseen vaikuttavat mm. motivaatio, aiemmat taidot ja kokemukset, harjoittelun määrä ja palaute Taidon harjoittelu on välttämätöntä taitavaksi tulemiselle Taitavalla ihmisellä suoritus automatisoituu Oppija on itse vastuussa oppimisesta. Ohjaaja / opettaja voi antaa malleja, vinkkejä, palautetta, esimerkkejä ja näyttää oppilaalle suuntaa kohti yhdessä sovittua tavoitetta. Mutta taidon oppimisen eteen tehtävän työn tekee jokainen oppija itse ja käyttää tähän sekä itselleen luontaisia kanavia että kenties haluaa harjoitella myös niitä kanavia, jotka eivät ole omalle persoonalle tavallisia.


Lataa ppt "Seuratanssiako vaiko kilpatanssiako?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google