Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät"— Esityksen transkriptio:

1 2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät

2

3

4

5 Kemialliset vaarat Ovat elintarvikkeeseen kuulumattomia aineita
Luontaiset myrkyt Mikrobien erittämät myrkyt Kemikaalijäämät Lääkejäämät Pakkauksista siirtyneet aineet Allergiaa aiheuttavat aineet Pesu ja voiteluaineet tms.

6 Tehtäviä Millä välineillä ja käytännöillä vähennetään kemiallisia riskejä? Miksi tuotetta ei säilytetä avatussa purkissa? Miksi siivousaineita ei säilytetä kuiva-ainevarastossa? Mistä tiedät, sopiiko muoviastia elintarvikkeiden säilytykseen? Vastaus

7 Vierasesineet Elintarvikkeeseen kuulumattomia ja siihen vahingossa joutuneita kappaleita Tehtävät vihkossa

8 Tehtäviä Kemialliset epäpuhtaudet ja vierasesineet

9 Biologiset vaaratekijät
Pieneliöt ja mikrobit Tuhoeläimet BSE Tehtävät vihkossa

10

11

12 Pilaantuminen Biologiset raaka-aineet ja elintarvikkeet pilaantuvat aina jossakin vaiheessa. Tehtävä vihkossa

13 Vaaratekijöiden lähteet
Raaka-aineet ja vesi Materiaalit Käsittely-ympäristö ja ilma Ihmiset Tehtävät vihkossa

14

15 Evira valvoo Kuinka paljon elintarvikkeiden takaisinvetoja tapahtuu?
Mitkä ovat syyt? Elintarvikkeiden takaisinveto markkinoilta

16


Lataa ppt "2. Elintarvikkeiden hygieniaa uhkaavat tekijät"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google